Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 februari 2014.

Economiewoensdag, 26 februari 2014

Dertig mensen weg bij Jorritsma Bouw

Bolsward | Bouwbedrijf Jorritsma Bouw uit Bolsward heeft dertig van de 230 medewerkers ontslagen. Er is niet genoeg werk voor de bouwvakkers, zo luidt een verklaring van het bedrijf.

Hoofdartikelwoensdag, 26 februari 2014

Handelsakkoord met VS bedreigt overheden

Op het wereldwijde toneel van de handel lijken zich grote veranderingen te voltrekken. Er vinden gesprekken plaats over een vrijhandelsakkoord tussen de Verenigde Staten en Europa dat buitenlandse én binnenlandse verhoudingen op hun kop zet. Een van de effecten van het voorgenomen akkoord is dat bedrijven andere landen dan het land van vestiging kunnen aanklagen als landen een beleid voeren (denk aan veiligheid en milieu) dat de winst van bedrijven negatief beďnvloedt. Diverse landen die in zo’n handelsakkoord zitten, hebben hoge ‘boetes’ moeten betalen aan bedrijven die een aanklacht hadden ingediend. De dreiging die uitgaat van mogelijke aanklachten beďnvloedt voorspelbaar nationale overheden en parlementen in hun handelen. De gesprekken vinden plaats achter gesloten deuren. Enkele onderdelen van het concept-akkoord zijn bekend dankzij de documenten die klokkenluider Snowden naar buiten bracht.

Regiowoensdag, 26 februari 2014

Friezen hebben nu al kans op hooikoorts

Leeuwarden | Mensen die allergisch reageren op pollen, kunnen al last krijgen van hooikoorts. Vanwege de zachte winter komen verschillende planten nu al tot bloei. Volgens de website Pollennieuws, waarop wordt bijgehouden hoeveel pollen in de lucht zijn, zitten er momenteel ‘redelijk veel pollen’ in de lucht in Fryslân.

Regiowoensdag, 26 februari 2014

Friezen voelen zich veilig in huis en buurt

Leeuwarden | Een grote meerderheid van de Friezen voelt zich veilig in eigen huis en buurt. 10 procent voelt zich wel onveilig in grote Friese plaatsen. Ook de internetcriminaliteit baart veel panelleden zorgen.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 februari 2014

Wat kan de kerk leren van gemeenteopbouw in China?

Kampen | Dr. Bas Plaisier en dr. Hans Schaeffer spreken op 25 maart tijdens een symposium over gemeenteopbouw via geloofsopbouw. Het symposium is een initiatief van de afdeling Permanente Educatie Predikanten (PEP) van de gereformeerd-vrijgemaakte Theologische Universiteit Kampen (TUK) en de interkerkelijke gemeenteopbouwgroep Leven uit de Bron.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 februari 2014

Bisschoppen eisen actie regering tegen armoede

Londen | 43 christelijke leiders hebben de Britse premier David Camaron in een brief opgeroepen ervoor te zorgen dat mensen genoeg te eten hebben. Ze eisen actie van de regering tegen de groeiende armoede in Groot-Brittannië. Onder de ondertekenaars zijn 27 Anglicaanse bisschoppen, zoals de bisschoppen van Durham, Manchester en Leicester.

Sportwoensdag, 26 februari 2014

Bas J prijst zichzelf aan op ‘koersloze’ dag

Wolvega | Wie een winnaar wil kopen moet 40.000 euro meenemen. Dat is veel geld, maar dan heb je ook wat. Bas J is momenteel een van de meest succesvolle dravers in ons land. Gisteravond won hij op de drafbaan Victoria Park in Wolvega het hoofdnummer van de avond.

Sportwoensdag, 26 februari 2014

Grootmeester zijn? Alleen maar een leuke bijkomstigheid

Sneek | Friezen kunnen goed schaken. Over het algemeen dan. De provincie bracht al vier grootmeesters voort en ook op het provinciale kampioenschap van gisteren bleek Fryslân voldoende talent in huis te hebben. Maar of uit deze kweekvijver een nieuwe grootmeester voortkomt, is nog de vraag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties