Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 november 2013.

Economiedinsdag, 26 november 2013

Toeristen moeten worden verleid om af en toe uit hun bootje te stappen

Bartlehiem | De Noordelijke Elfstedenvaarroute werd deze zomer al druk bevaren. Ondernemers steken de koppen bij elkaar om de nieuwe toeristen te verleiden om ook eens uit het bootje te stappen.

Hoofdartikeldinsdag, 26 november 2013

Historische doorbraak of pijnlijke vergissing?

Het belang van het akkoord dat zondag is gesloten over het nucleaire programma van Iran kan moeilijk onderschat worden. Na jarenlang getouwtrek zijn de Verenigde Staten, Rusland, China, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk met Iran overeengekomen dat het land wel uranium blijft verrijken, maar tot een lager niveau zodat het geen atoombom kan ontwikkelen. In ruil daarvoor worden internationale sancties versoepeld.

Regiodinsdag, 26 november 2013

Rijk frustreert gemeenten met zorgtaken

Sneek | Doorgaan of de voorbereidingen stopzetten: vrijdag bepalen de leden van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) hoe ze verder gaan met de decentralisatie van de zorg. Stoppen is een reële optie, want de leden hebben schoon genoeg van de steeds wijzigende spelregels.

Regiodinsdag, 26 november 2013

Henkjan gunt zijn broer de beste zorg

Anjum | Wieger Holwerda (44) lijdt aan een vorm van dementie. ,,Ik reitsje myn broer en myn bêste freon kwyt”, weet zijn broer Henkjan. De laatste jaren die hem nog zijn gegund, moet hij het naar de zin hebben. En dat is níét in een verpleegtehuis, maar in een kleinschalige woonvorm. De eigen bijdrage is momenteel niet geheel op te brengen voor het gezin van Wieger. Broer Henkjan organiseert daarom een sponsorloop.

Regiodinsdag, 26 november 2013

Lemsterland keert terug naar de tijd van de Friese Vrijheid

Lemmer | Schippers, jagers, vissers en boeren. Hun levensverhalen zijn boeiend en daarom vervullen ze een belangrijke rol in het boek Lemsterland, dat Klaas Jansma schreef ter gelegenheid van het afscheid van deze gemeente. Maar Jansma plaatste topturner Epke Zonderland pontificaal op de eerste bladzijde. Hij is de enige Lemster die te bewonderen is in het beeldenmuseum van Madame Tussaud’s in Amsterdam.

Regiodinsdag, 26 november 2013

De eerste kerstbomen gaan al over de toonbank

Leeuwarden | De kerstboom, de meeste mensen halen er pas een in huis als Sinterklaas het land uit is. Voor sommigen kunnen de dennen en sparren echter niet snel genoeg in de winkel komen.Tuincentra krijgen al in november mailtjes, telefoontjes en Facebookberichtjes van klanten met de vraag wanneer ze een boom kunnen ophalen.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 november 2013

Syrische christenen vallen buiten de boot

Enschede | De Aramese christenen hebben geen schuld aan het conflict in Syrië, maar dreigen wel als groep het grootste slachtoffer te worden. Dat staat in een petitie die Syrische organisaties in Nederland vandaag in Den Haag aanbieden aan leden van de vaste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 november 2013

Hoop is gevestigd op zuurdeeg van overgebleven katholieken

Het maandag verschenen rapport over de Nederlandse katholieke kerkprovincie blaakt niet van het positivisme. Het is een stuk met veel zorgen en tussen de regels door gelukkig ook nog hoop.

Sportdinsdag, 26 november 2013

RECENSIE: Een bizar leven, beschreven in een opzienbarend boek

Vechtlust. Zelden was een titel van een sportboek beter gekozen dan die van het boek door en over oud-voetballer Fernando Ricksen. Zeker gezien zijn recente onthulling dat hij een slopende spierziekte heeft: ALS. Het betekent dat de 37-jarige Limburger voor een gevecht staat dat van levensbelang is. Maar vechten, dat deed Ricksen al vaker. Letterlijk en figuurlijk. Het komt allemaal voorbij in het bijzonder lezenswaardige boek dat hij samen met auteur Vincent de Vries maakte.

Sportdinsdag, 26 november 2013

Nieuwe directie, met Vonk, zou morgen al kunnen starten

Heerenveen | Het stichtingsbestuur van sc Heerenveen gaat de komende dagen aan de slag met het advies van de ondernemingsraad (o.r.) over invulling van de nieuwe directie. Dat zou gisteravond aangeboden zijn aan het tienkoppige bestuur. Uiteindelijk beslist het stichtingsbestuur of het instemt met de personen die voorgedragen zijn voor functies in het nieuw te benoemen ‘one tier board’. De zeven nieuwe directieleden staan in de startblokken. ,,Zij zouden morgen nog kunnen beginnen”, aldus Jos Vaessen die samen met Lense Koopmans verantwoordelijk was voor de zoektocht naar nieuwe directieleden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties