Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 26 november 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 26 november 2015

'Parijs' is vooral top over het morele

De verwachtingen over de afloop van de klimaattop in Parijs zijn niet bijzonder hoog. Beroepsdeelnemers zoals politici zullen het niet hardop zeggen, maar ze weten dat de vooruitzichten niet goed zijn. Het komt aan op het maken van afspraken die in financieel opzicht pijn doen. En er zijn maar weinig politici die deze pijn op hun geweten willen hebben.

Regiodonderdag, 26 november 2015

Derde Herbergierhuis van Fryslân komt in Harlingen

Harlingen - Het voormalige schoolgebouw aan de Rozengracht wordt aangekocht door De Bouwvereniging Harlingen, zegt Petra van der Wier, manager bij de woningcorporatie. Volgens haar heeft De Bouwvereniging al een koopovereenkomst gesloten met de huidige (particuliere) eigenaar van het gebouw.

Regiodonderdag, 26 november 2015

De Fryske Marren wil snel beter leerlingenvervoer

Joure - De uitvoering van het nieuwe leerlingenvervoer in De Fryske Marren moet snel verbeteren. Het naar school brengen van kwetsbare kinderen verloopt op dit moment stroef en dat is niet acceptabel. Dat stelde een meerderheid van de gemeenteraad gisteravond tijdens de raadsvergadering. Een minderheid was zelfs van oordeel dat het hele beleid van tafel moet.

Regiodonderdag, 26 november 2015

Gemeenten in Fryslân zien af van Ultima

Joure - Friese gemeenten die onkruidbestrijdingsmiddel Ultima overwogen als alternatief voor Roundup, zien daar definitief vanaf. De Vewin, de koepel van drinkwaterbedrijven in Nederland, stelde deze week dat het middel een risico vormt voor de drinkwatervoorziening.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties