Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 maart 2003.

Agendawoensdag, 26 maart 2003

Klassiek

Openingsconcert Vrijdag om 20.30 uur vindt in de Hervormde kerk It Breahűs in Balk het openingsconcert plaats van de reeks Muziek aan de Luts . Uitvoerenden zijn: sopraan Foekje Ybema met werken van Händel, Vivaldi en Haydn, het gitaarduo Keus en Van Velzen met bewerkingen van Satie en de vocale mannengroep Sânman en Sikke, die volksliederen ten gehore brengen.

Bijschriftwoensdag, 26 maart 2003

Puzzel

Misschien houdt u ervan een legpuzzel in elkaar te zetten.

Cultuurwoensdag, 26 maart 2003

‘Muziek mag geen compromis zijn’

Het Leeuwarder gitaarduo Weima & Van der Werf presenteert zaterdag 5 april zijn tweede cd. The Other Side bevat twaalf Engelstalige originele liedjes en is het vervolg op Wake Up , een album met alleen covers. De cd-presentatie vindt plaats in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden.

Cultuurwoensdag, 26 maart 2003

Spelen met ruimte en leegte

In de tentoonstelling ‘Wiebe en zijn vrienden’ in Museum Willem van Haren in Heerenveen zijn tot en met 4 mei veertig aquarellen te zien van de Friese kunstenaar Wiebe Knobbe (1934-1989). Dit werk wordt vergezeld door een aantal schilderijen van zijn vrienden Willem van Althuis (1926) en Sjoerd de Vries (1941). De aquarellen van ‘Wiebe’, zoals hij zijn werk signeerde, roepen associaties op met nevelige landschappen en ijle luchten zoals hij die kende uit het vaak mistige landschap ten westen van Heerenveen.

Cultuurwoensdag, 26 maart 2003

Een tragische vaderbinding

‘Ik zei u en mijn vader klopte bij mij aan’. Met dit korte zinnetje, meteen al op de eerste bladzijde, heeft de vorig jaar overleden Boudewijn Büch de kern van zijn laatste roman Het geheim van Eberwein aangeduid.

Cultuurwoensdag, 26 maart 2003

‘De drie musketiers’ is ook leuk voor meisjes

De liefhebber van Dumas’ beroemde boeken over de drie musketiers heeft het voor het uitkiezen. |Twee verschillende |theatergroepen hebben |de spannende verhalen dit jaar op het repertoire staan. Joop van den Ende pakt |het – natuurlijk - groots aan, maar voor een bezoekje aan zijn theater moet men naar Scheveningen toe. |Het spraakmakende theatergezelschap Artemis toert de komende maanden met zijn voorstelling door Nederland. Bouke Oldenhof uit Tijnje kreeg als opdracht de oorspronkelijke tekst van drieduizend pagina’s tot een familievoorstelling van twee uur te bewerken.

Expowoensdag, 26 maart 2003

Allingawier, Kerk: expo Nicolaas Huppes (schilderijen), t/m 30 apr.

Hoofdartikelwoensdag, 26 maart 2003

De informatie als begin…

Terwijl in Den Haag de heren Donner en Leijnse de derde maand van hun informatietaak zijn ingegaan, is met ingang van deze week ook in Fryslân een informateur aan het werk gezet. Burgemeester Reitsma van Wymbritseradiel heeft de opdracht aanvaard, te inventariseren op welke hoofdpunten een meerderheid van Provinciale Staten een bestuursakkoord zou willen sluiten voor de komende vier jaar, en welke partijen vervolgens het best de bestuurders kunnen leveren om dat akkoord uit te voeren.

Regiowoensdag, 26 maart 2003

‘Zwembad Wommels mag zeker niet dicht’

Wommels - Het zwembad in Wommels mag niet worden opgeofferd om de financiële problemen van de gemeente Littenseradiel op te lossen. Dit liet een groot aantal insprekers gisteravond weten tijdens de discussieavond over de bezuinigingen in Wommels. Burgemeester Liemburg was teleurgesteld over de reacties. Ze had meer alternatieve plannen van de burgers verwacht.

Regiowoensdag, 26 maart 2003

Minder sloop in Drachten

Drachten – Er worden minder woningen gesloopt in de wijk Noordoost in Drachten dan aanvankelijk gepland. Reden hiervoor is de toenemende vraag van de afgelopen tijd naar goedkope huurwoningen. Beide betrokken woningcorporaties hebben hun sloopplannen moeten bijstellen om oplopende wachtlijsten voor een huurwoning te voorkomen.

Regiowoensdag, 26 maart 2003

Natuurclubs bang voor bosbranden

Olterterp – De beheerders van de natuurterreinen in Fryslân zijn erg bang voor brand. Al weken lang is er geen druppel regen gevallen en dat maakt de bossen kwetsbaar. Een rookverbod wordt echter vooralsnog niet ingesteld.

Regiowoensdag, 26 maart 2003

Provincie: rondweg Buitenpost komt er

Buitenpost – De rondweg om Buitenpost komt er. De provincie Fryslân is momenteel druk bezig om tot een akkoord met de Nederlandse Spoorwegen (NS) te komen. Volgens een woordvoerder op het provinciehuis worden de zaken zeer binnenkort vlotgetrokken.

Regiowoensdag, 26 maart 2003

Mengvoerleveranciers in Fryslân fuseren

Dronrijp - Hendrix UTD Dronrijp en Hoko Wymenga, leveranciers van onder meer mengvoeders en diensten aan melkveehouders, gaan op 1 april 2003 fuseren. De bedrijven gaan verder onder de nieuwe naam Weidse Blik. Vestigingsplaats wordt Wergea. Weidse Blik bv is officieel dealer van Hendrix UTD en levert voeders, bijbehorende adviezen en diensten aan melkveehouders.

Regiowoensdag, 26 maart 2003

Leeuwarden bouwt 750 huizen extra

Leeuwarden - Leeuwarden gaat de komende vijftien jaar 750 huizen extra bouwen binnen de bestaande stadsgrenzen.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 maart 2003

Geen SpringFestival door oorlog in Irak

Leeuwarden – De tienermanifestatie SpringFestival, welke zaterdag in Barneveld zou plaatsvinden, is afgelast. Dat hebben de organisatoren E0-Ronduit en HebbeZ! woensdag bekendgemaakt.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 maart 2003

Gastvrijheid in de kerk: het beste wat je hebt delen

Sake Stoppels, docent gemeenteopbouw en diaconiek aan de Vrije Universiteit, hield zich de afgelopen jaren bezig met het begrip gastvrije kerk. Hij deed dat naar aanleiding van het boek Gemeente als Herberg van dr Jan Hendriks. Dinsdag hield Stoppels een lezing over het thema in Breda. Hieronder de ingekorte versie.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 maart 2003

Kanttekeningen bij de plaats van Israël

Ede - Het Centrum voor Israëlstudies (CIS) en de Christelijke Hogeschool Ede hielden dinsdag een symposium over het recente boek van dr A. van de Beek over Israël: De kring om de Messias . Prof. dr G.C. den Hertog en dr J. Hoek reageerden op de stellingname van Van de Beek inzake de plaats van Israël in de christelijke theologie.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 maart 2003

Meer plaatselijke Raden van Kerken in Fryslân

Leeuwarden – Het aantal plaatselijke Raden van Kerken in Fryslân is de afgelopen jaren gegroeid van 32 naar 48. Het doel van de plaatselijke samenwerking is echter de afgelopen jaren voorzichtiger geformuleerd. Ging het eerst om eenwording, vandaag de dag vinden de meeste kerken samenwerking al goed genoeg.

Sportwoensdag, 26 maart 2003

Cambuur wint van amateur-elftal

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft gisteravond de traditionele oefenwedstrijd tegen het Leeuwarder amateur-elftal met 4-1 gewonnen.

Sportwoensdag, 26 maart 2003

Jorritsma schaatsploeg met Wubben compleet

Bolsward - Marathonschaatser Kurt Wubben uit Pijnacker rijdt volgend seizoen voor de nieuwe ploeg van Jorritsma Bouwgroep uit Bolsward. Het team is daarmee compleet. Eerder werden Jeroen de Vries (Sint Nicolaasga), Martijn Kromkamp (Wolvega) en Herwin Huisman (Kielwindeweer) gecontracteerd.

Sportwoensdag, 26 maart 2003

Marco van der Veen scoort graag, maar wint veel liever

Opeinde – Het lijkt nog een kwestie van tijd eer Marco van der Veen de leiding overneemt in het klassement van de Schutterstop. De 27-jarige aanvaller van vierdeklasser Rottevalle scoorde al zeventien keer in dertien wedstrijden en deelt daarmee de tweede plaats met de leider van het eerste uur, Ritske Reitsma van AVC.

Sportwoensdag, 26 maart 2003

Harkemase Boys brengt beelden van weleer tot leven

Harkema – Nu voor een echte Harkiet in de eerste selectie amper meer plaats is – de hoofdklasse vraagt méér dan alleen je stinkende best doen – is bij Harkemase Boys de glans van het klassieke en ooit met zo veel lof gepredikte werkvoetbal verdwenen. Maar zo soms, zoals dinsdagavond, komen de stil gekoesterde beelden van weleer weer tot leven.

Weerwoensdag, 26 maart 2003

Zonnig

Vanmiddag is het fraai lenteweer met veel zon en een tot 17 graden oplopende temperatuur. Komende nacht daalt de temperatuur tot dichtbij het vriespunt. Morgen is het opnieuw zonnig en met 16 graden zeer zacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties