Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 maart 2005.

Bijschriftzaterdag, 26 maart 2005

Vertrouwen

Lucas 24: 1-11

Economiezaterdag, 26 maart 2005

Rabobank sluit zes kantoren in merengebied

Sneek – De Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland sluit per 1 juli zes van de negentien kantoren. Het gaat om de kantoren in de dorpen Bakhuizen, Easterein, Echtenerbrug, Langweer, Oudemirdum en Woudsend. Reden van de sluiting is het teruglopend kantoorbezoek. Klanten maken steeds vaker gebruik van geldautomaten en van internetbankieren.

Hoofdartikelzaterdag, 26 maart 2005

Goede Vrijdag, Pasen…

Goede Vrijdag en Pasen zijn ‘moeilijke’ leerstukken van het christelijk geloof. Zeker sinds in onze streken het natuurwetenschappelijk denken opkwam en de vraag naar waar en niet waar moet worden beantwoord met natuurwetenschappelijk te controleren feiten of argumenten. Wat in de traditie verzoening is gaan heten op Goede Vrijdag en opstanding op Pasen zijn moeilijke begrippen geworden. Er zijn immers geen wetenschappelijke bewijzen voor noch de verzoening van de hemel met de aarde, noch voor de opstanding van Christus Jezus. Op allerlei manieren worden de betreffende verhalen uit de evangeliën in de uitleg aangepast aan de redelijkheid van de moderne mens. Overigens zijn de moderne afwijzingen van de verhalen niets nieuws; sinds de eerste Paasdag heersen scepsis en bot ongeloof. De wijze waarop dat wordt geuit is afhankelijk van tijd en omstandigheden, maar wat blijft zijn de ‘onmogelijkheid’ en de ‘dwaasheid’ van de verhalen over Jezus de Christus.

Regiozaterdag, 26 maart 2005

Jeugd legt verhalen van toen vast op dvd

Oentsjerk - ,,Autonűmers opskriuwe. Man, man, wat ha wy dęr in soad wille fan hân! Dęr koenen wy samar in hiele sneon mei omkrije.” Piet Pot (82) uit Oentsjerk vertelt zo opgetogen over zijn hobby van zo’n zeventig jaar geleden, dat zijn plaatsgenoot Halvar van der Mark (21) erom moet lachen. Pot is een van de 27 ouderen uit de Trynwâlden wier levensverhaal de afgelopen maanden op dvd is gezet. Van der Mark is een van de 26 jonge Trynwâldsters die deze klus klaarden. Woensdag komt het resultaat van hun inspanningen uit: een rij videoschijfjes met als titel ’ t Ferhaal .

Regiozaterdag, 26 maart 2005

Drukte tijdens vroege Pasen

Ameland/Joure – De vakantieaccommodaties in Fryslân zijn dit paasweekeinde druk bezet. Ondanks dat Pasen vroeg in het jaar valt en de provincie kort geleden nog onder een dik sneeuwdek lag, zitten de hotels en vakantiehuisjes zo goed als vol. De drukte blijft vooral beperkt tot het lange weekeinde, aangezien ons land geen officiële paasvakantie kent.

Regiozaterdag, 26 maart 2005

Oosterbaan trekt beschuldiging in

Drachten – Bestuurslid A. Oosterbaan van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS) heeft gisteren haar excuses aangeboden aan oud-voorzitter van het FPS J. van der Meulen. Zij deed dit op verzoek van Van der Meulen.

Regiozaterdag, 26 maart 2005

Aaisiker stopt na 1 april met eieren rapen

Jirnsum – De aaisikers in Fryslân, die zich niets aantrekken van het raapverbod, beëindigen hun raapseizoen op 1 april. Na een lange discussie besloten de circa zeventig eizoekers hiertoe in partycentrum De Twee Gemeenten in Jirnsum.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 maart 2005

‘Verdedigen hoeft niet meer’

Leidschendam - De tijd dat je je moest schamen als je theologie studeerde en predikant wilde worden, is voorbij, zegt Erica Hoebe-de Waard. Vorig jaar werd ze bevestigd als gemeentepredikante in Leidschendam. ,,Als ik in mijn studententijd al verzweeg dat ik theologie studeerde, dan was dat om te voorkomen dat ik weer een hele avond nieuwsgierige en oprecht geďnteresseerde vragen moest beantwoorden.’’ Ook in het predikantswerk merkt ze de omslag. ,,Geloven mag weer, je hoeft niet meer in de verdediging te schieten.’’

Geloof & Kerkzaterdag, 26 maart 2005

Met oog voor de stille armoede

Leeuwarden – Diaconieën doen op lokaal niveau veel om de mensen aan de onderkant van de samenleving te helpen. Zestien afleveringen in de serie ‘diaconale solidariteit’ wierpen licht op tal van praktische voorbeelden in Fryslân en daarbuiten. Tijd om een tussenbalans op te maken. Is er nu in Fryslân nog één diaconie die niet weet wat te doen?

Sportzaterdag, 26 maart 2005

Zwak Cambuur is weer even terug op aarde

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden had gisteravond in de strijd om de top-zes posities uitstekende zaken kunnen doen door concurrent Stormvogels Telstar te verslaan. In plaats daarvan ging de ploeg van trainer Jan Schulting hard onderuit. De vorm van de afgelopen weken ontbrak en de nederlaag brengt de Leeuwarders weer even terug op aarde.

Sportzaterdag, 26 maart 2005

Heerenveen: alleen theoretisch kans op handhaving

Heerenveen – Het futsalteam van Heerenveen/De Koningshof verloor gisteravond de cruciale partij tegen Konica FC (3-7). Daarmee is het pleit in de eredivisie beslecht voor de Friezen, die zich in theorie nog kunnen handhaven. ,,Maar dan moeten we de laatste drie duels winnen en volgende week spelen we tegen de landskampioen’’, zei coach Erik Donker.

Sportzaterdag, 26 maart 2005

Nunspeet zet trainer Marius Hendriks aan kant

Nunspeet - Het bestuur van Nunspeet heeft de samenwerking met de hoofdtrainer Marius Hendriks uit Goutum met onmiddellijke ingang beëindigd. De reden hiervoor is de ‘negatieve prestatiecurve van het eerste elftal.’ Nunspeet staat op de derde plaats van onderen. Voor de resterende vijf wedstrijden is Evert Fiechter als hoofdcoach aangesteld. Hendriks, wiens contract al was verlengd, is de zevende trainer in de hoofdklasse die tussentijds het veld moet ruimen.

Weerzaterdag, 26 maart 2005

Bui en zon

Vandaag is er bewolking, kan er wat regen of een bui vallen, maar is er ook kans op een beetje zon. Het wordt 12 tot 14 graden en de oostenwind is zwak tot matig. Morgen verloopt grijs met nu en dan lichte regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties