Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 26 maart 2011.

Economiezaterdag, 26 maart 2011

‘Supermarkten kunnen prijsoorlog niet volhouden’

Leeuwarden - Voor supermarkten wordt het steeds moeilijker om met stuntprijzen consumenten binnen te halen. Grondstoffen worden wereldwijd duurder door een grotere vraag en de inkoopprijzen stijgen mee. Winkels moeten daardoor de prijzen opvoeren. Dat dwingt de supermarkten om zich op andere manieren te onderscheiden in de ogen van de consument.

Hoofdartikelzaterdag, 26 maart 2011

Nieuws als entertainment...

Nieuws is entertainment geworden. De mediaconcerns van de wereld zijn commerciële bedrijven die uit zijn op winst. Of het nu gaat om televisie, kranten of tijdschriften: alles is gericht op het geld. In ons land zien we de gevolgen: de kijkcijfers zijn richtinggevend voor de programmamakers. Onder invloed van commerciële zenders is de publieke omroep wezenlijk van karakter veranderd. Het spelletje op Radio 1 over nieuws en het programmaatje ranking the news (wat is het populairste nieuwsbericht) zijn voorbeelden van die verandering. Het andere karakter blijkt ook uit het format (de formule) van bijvoorbeeld Pauw & Witteman. Het populaire programma oogt als een informatief programma, maar het is een ‘onderhoudend’ programma. Het laatste woord is aan entertainment, vermaak. Het gaat niet echt om de onderwerpen die aan de orde komen, maar om de manier waarop die aan de orde komen. Hoe gevatter, slimmer of grappiger de presentatoren en/of de gast, hoe geslaagder het programma.

Regiozaterdag, 26 maart 2011

Een heel levenswerk om het onrecht te herstellen

Drachten - In 2002 begon Siepy Zijlstra-de Roos met het opschrijven van relazen van vluchtelingen. Honderden schrijnende verhalen verzamelde ze. Nu stopt ze met de spreekuren van de Interkerkelijke Werkgroep AZC Drachten, en gaat ze al die verhalen uitschrijven in een ,,zwartboek dat zwarter dan zwart is”.

Regiozaterdag, 26 maart 2011

iPad-mania in Leeuwarden: ‘Deze móét ik hebben’

Leeuwarden - Wereldwijd begon gisteren de verkoop van de iPad 2, de nieuwe versie van de tabletcomputer van fabrikant Apple. Overal stonden lange rijen van mensen die per se zo’n apparaat moeten hebben. Zo ook in Leeuwarden.

Regiozaterdag, 26 maart 2011

Boodschappen in 1781: bier

Harlingen - Op de zolder van het stadhuis in Harlingen vond de archiefbeheerder Jeanine Otten een tas met oud papier: 230 jaar oude boodschappenlijstjes.

Regiozaterdag, 26 maart 2011

Besluit over herindelingen valt later

Leeuwarden - Gedeputeerde Staten laten het nieuwe college besluiten over de herindeling in Fryslân. Alleen over Boarnsterhim en de nieuwe gemeente de Friese Meren heeft het college gisteren een advies gegeven, dat overeenstemt met de inhoud van het rapport van de Commissie van Wijzen.

Geloof & Kerkzaterdag, 26 maart 2011

Triskentijd: tijd voor de wijk én voor God

Drachten - Al drie jaar komen in de Drachtster wijk De Trisken maandelijks buurtgenoten bijeen om God en elkaar te ontmoeten. Het initiatief van wijkbewoners vindt inmiddels navolging door wijkgemeente de Oase in de wijk Folgeren. Deel 2 van een tweeluik over de nieuwe kerkvormen: drie jaar Triskentijd.

Sportzaterdag, 26 maart 2011

Harkemase Boys is verdeeld over degradatiegevaar

Nul gewonnen, twee gelijk en vier verloren. Het zijn de kille cijfers van Harkemase Boys de laatste weken. De Friese topklasser is bezig aan een vrije val op de ranglijst en het ooit onzichtbare degradatiespook klopt met nog zeven duels te gaan inmiddels ook voorzichtig in Harkema aan de deur. Het Friesch Dagblad vroeg zich af of ze bij Harkemase Boys al nerveus worden. De antwoorden lopen uiteen: vanuit de spelersgroep klonk al eerder alarm, maar de trainer maakt zich nog geen zorgen. De voorzitter daarentegen wel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties