Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 26 maart 2015.

Cultuurdonderdag, 26 maart 2015

Op aventoer mei in wûnderlike toeter

Paul van Dijk út Warkum hat by syn tredde berneboek, De wûndertoeter fan Hindrik Bûter, in meartalige muzykteaterfoarstelling skreaun. Foar de groepen 5 en 6 fan de trijetalige skoallen yn Fryslân, mar ek oare skoallen en teaters kinne dizze foarstelling yn hûs helje.

Economiedonderdag, 26 maart 2015

Winsumer deurenfabrikant Tinga failliet

Winsum - Tinga Deuren & Ramen in Winsum is door de rechtbank Oost-Brabant failliet verklaard. Het bedrijf was onderdeel van Doorwin in Groesbeek dat het bankroet aanvroeg na een mislukte poging tot doorstart. Door het faillissement verliezen 41 mensen in Winsum hun baan. In het hele concern gaat het om zeker 120 banen.

Hoofdartikeldonderdag, 26 maart 2015

Meer salaris en dus toch hogere bonus

Lagere bonussen, hogere salarissen. Dat is de logica in de financiële wereld: ING, ABN, Nationale Nederlanden, bijvoorbeeld. De redenering is dat Nederland zijn financieel toptalent verliest als de salarissen en bonussen al te ver achter blijven bij die in andere landen.

Regiodonderdag, 26 maart 2015

Wethouder is uitzondering die de regel bevestigt

Waskemeer - De bestuurder raakte ernstig geblesseerd tijdens een potje badminton, uitgerekend na afloop van de themabijeenkomst Sporten is gezond in de sportzaal van csg Liudger in Waskemeer. ,,Ik ben even de uitzondering die de regel bevestigt."

Regiodonderdag, 26 maart 2015

Vertrekkers gunnen Provinciale Staten meer openheid

Leeuwarden - Opgeteld 120 jaar ervaring in de provinciale politiek zwaaide gisteren af in de speciale bijeenkomst van Provinciale Staten, zo rekende commissaris van de Koning John Jorritsma voor. Vierentwintig leden die elk gemiddeld vijf jaar een zetel in PS innamen.

Regiodonderdag, 26 maart 2015

Opnieuw inzaaien mag bij ernstige muizenvraatschade

Leeuwarden - Boeren die aan agrarisch natuurbeheer doen, mogen hun door muizen beschadigde grasland toch opnieuw inzaaien. Hun land moet dan voor minstens 50 procent zijn aangetast. Ook mogen boeren met muizenschade hun percelen vanaf nu doorzaaien. Dat liet de provincie Fryslân gisteren weten.

Regiodonderdag, 26 maart 2015

Fryslân kan veiliger wegen niet betalen

Leeuwarden - De provincie Fryslân neemt de aanbevelingen van de ANWB om de provinciale wegen veiliger te maken niet over. Dat laat verkeersgedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) desgevraagd weten. Precies een jaar geleden presenteerde de ANWB een rapport waaruit bleek dat Fryslân zes verkeersdoden per jaar minder kan bewerkstelligen als de provincie negentig miljoen euro investeert in veiligheidsmaatregelen. Het gaat dan onder meer om het breder te maken van wegen en het aanleggen van ribbelranden. Een jaar later blijkt dat het rapport vrijwel ongebruikt onder in een la ligt en dat de wegen niet verbreed worden. Poepjes: ,,Waarom niet? Daar is geen geld voor. Het moet toch betaald worden, de wal keert het schip."

Geloof & Kerkdonderdag, 26 maart 2015

Studiedag in Amsterdam over pelgrimeren

Amsterdam - Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam wordt 16 april een studiedag over pelgrimeren gehouden. Pelgrimeren is een eeuwenoud, wereldwijd verschijnsel. In vele religies neemt het een belangrijke plaats in de beleving van de gelovigen in.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties