Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 mei 2006.

Economievrijdag, 26 mei 2006

Postkantoor van Workum dicht tijdens verbouwing

Workum - Het postkantoor in de doe-het-zelfwinkel van Bandstra aan de Sud in Workum gaat tien dagen dicht voor een verbouwing. Dat meldde Postkantoren woensdag.

Hoofdartikelvrijdag, 26 mei 2006

Het referendum...

Het referendum, raadgevend of correctief, is een goed instrument om de bevolking meer en beter bij de politiek te betrekken. Dat is een veelgehoorde, beloftenvolle kreet van de ’vernieuwers’ van de democratie. Burgers en hun vertegenwoordigers in gemeenteraad, Provinciale Staten en Tweede Kamer zijn kennelijk door een kloof van elkaar gescheiden. En het referendum wordt geacht daarvoor de oplossing te zijn.

Regiovrijdag, 26 mei 2006

'Fair play zoek in strijd om Fries busvervoer'

Heerenveen - Het spel om het busvervoer in Fryslân wordt hard gespeeld. Te hard, vindt Herman Opmeer van Connexxion. Hij beschuldigt Arriva-directeur Anne Hettinga van het verspreiden van onwaarheden om de publieke opinie te beďnvloeden. Die regaeert via zijn woordvoerder Margreet Bennink. ,,Het is niet onze bedoeling leugens te verspreiden. We komen op voor ons eigen belang.”

Sportvrijdag, 26 mei 2006

Na sneu verlies in Weidum

Tzummarum - Bij de seizoensopening in Weidum ging het voor Simon Minnesma mis in de finale. De 33-jarige kaatser uit Dronrijp ging door zijn enkel en Minnertsga ging er op de Bangma-partij met de kransen vandoor. Gisteren in Tzummarum draaide Dronrijp de rollen om. Het ontroonde in de kwartfinale een verzwakt Minnertsga, om in de finale Berlikum weg te poetsen.

Sportvrijdag, 26 mei 2006

Friese Shorttrack-coureur is oppermachtig, buitenlanders juist onmachtig

Joure - Zelden duurde een grasbaanrace langer dan gisteren in Joure, maar Sytze Hilleger kon er niet mee zitten. Bij het invallen van de schemer gingen de bloemen naar de coureur uit Ferwert. Net als vorig jaar leek de wedstrijd echter nauwelijks om een Europees kampioenschap te gaan. Ook nu speelden de buitelanders geen enkele rol van betekenis.

Sportvrijdag, 26 mei 2006

Bracks gevoel leidt hem naar FC Kärnten

Leeuwarden - Veel Cambuur-supporters hoopten alsnog op een langer verblijf in Leeuwarden, maar de handtekening is gezet: Koen Brack speelt de komende twee jaar voor FC Kärnten. De aanvoerder van de Leeuwarders zegt vooral op gevoel voor de Oostenrijkse eerstedivisieclub te hebben gekozen.

Weervrijdag, 26 mei 2006

Bewolkt en nat

Vandaag is het bewolkt weer met regen of lichte regen. Later in de ochtend en in de middag wordt het vanuit het noordwesten droog. Met name in het waddengebied en in de westelijke kustgebieden kan de zon nog even doorbreken. De temperaturen blijven steken bij 14 tot 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties