Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 26 juni 2003.

Bijschriftdonderdag, 26 juni 2003

Geestelijke groei

Zoals het leven gericht is op groei, zo is ook het geestelijk leven dat. Ik ben bang dat veel gelovigen niet gericht zijn op geestelijke groei.

Cultuurdonderdag, 26 juni 2003

Stef Avezaat nieuwe directeur De Lawei Drachten

Drachten – Stef Avezaat is benoemd tot nieuwe directeur van Schouwburg De Lawei in Drachten. Dat heeft het bestuur van de schouwburg donderdag bekendgemaakt.

Economiedonderdag, 26 juni 2003

Miljarden aan onbetaalde rekeningen

Leeuwarden - Zowel huishoudens als bedrijven voldoen steeds moeizamer aan hun financiële verplichtingen. Daardoor is het aantal incassozaken de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Ook zijn de bedragen hoger geworden. Volgens schattingen loopt het totaalbedrag in de miljarden euro’s.

Hoofdartikeldonderdag, 26 juni 2003

Onder de wet, boven de wet…

De omstreden Belgische genocidewet is onder zware Amerikaanse druk grondig afgezwakt. De wet was aardig bedoeld, maar niet te handhaven, vond de Belgische regering. Helaas liet zij zich meer leiden door politieke motieven dan door juridische overwegingen.

Regiodonderdag, 26 juni 2003

Blusschuim tegen brand op Schier

Schiermonnikoog - Schiermonnikoog gaat een innovatief blussysteem invoeren om de problemen met de waterwinning op het eiland het hoofd te bieden. Bij een grote brand in natuurgebieden is er nu te weinig bluswater voorhanden.

Regiodonderdag, 26 juni 2003

Woningbouw op eiland onmogelijk door regels

Leeuwarden - Het gevaar bestaat dat er in de toekomst geen woningen meer op de waddeneilanden mogen worden gebouwd door regels in de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening .

Regiodonderdag, 26 juni 2003

Woede over kosten Wetterskip

Leeuwarden - Verschillende statenfracties hebben woensdag zeer verbaasd gereageerd op het ,,riante sociaal statuut’’ dat klaarligt voor werknemers van Wetterskip Fryslân die vertrekken. Verantwoordelijk gedeputeerde Bijman kreeg gisteren zware kritiek te verduren over de forse overschrijding van de kosten van de fusie van de zes waterschappen.

Regiodonderdag, 26 juni 2003

Jeugd drinkt en rookt veel

Leek - Jongeren en vooral meisjes in het Westerkwartier roken en drinken meer dan hun leeftijdsgenoten in de provincie Groningen en in Nederland. Ook beginnen zij op steeds jongere leeftijd met roken. In groep acht van de basisschool blijkt één procent te roken. In de tweede klas van het voortgezet onderwijs ligt dat ruim boven de 20 procent.

Regiodonderdag, 26 juni 2003

Proefboring Tjeukemaar mag

Joure – TotalFinaElf krijgt waarschijnlijk een vergunning voor het doen van proefboringen naar gas onder het Tjeukemeer. Gisteren werd de gemeenteraad van Skarsterlân naar de mening gevraagd naar de proefboringen. Uit de consultatie bleek dat de meerderheid zich kan vinden in het verlenen van een bouwvergunning aan de oliemaatschappij.

Regiodonderdag, 26 juni 2003

Liever chocola of chips dan aardappels met boontjes

Het is slecht gesteld met de eetgewoonten van de jeugd. Veel kinderen ontbijten ’s ochtends niet, en uit onderzoek in Leeuwarden blijkt dat één op de acht basisschoolleerlingen ’s avonds geen warme maaltijd krijgt. Als de maag begint te rommelen, pakken de kinderen een zak chips of chocola in plaats van een krentenbol. De GGD Fryslân maakt zich zorgen over het eetpatroon. Uit een rapport dat dit najaar uitkomt, blijkt dat het aantal Friese kinderen met overgewicht in zeven jaar tijd met 2 procent is gegroeid.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juni 2003

‘Kerk moet boeren opzoeken’

Leeuwarden - Kerken moeten niet wachten tot boeren hen vragen om hulp, maar zelf naar de boeren toegaan. Tijdens de mkz-crisis hebben kerken laten zien dat ze dat kunnen, maar het gesprek moet structureel zijn, zegt Jan van Huet Lindeman. Hij schreef een boekje over pastoraat aan bedrijfsbeëindigers in de landbouw.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juni 2003

‘De vreugde in Irak is omgeslagen’

Leeuwarden – De vreugde van de Irakezen slaat langzaam maar zeker om in volkswoede tegen de Amerikanen. Dat zegt ds Cor Keijzer uit Leewarden, die afgelopen zaterdag terugkeerde van een vredesmissie van twee weken naar Irak.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juni 2003

‘Steeds meer zigeuners worden christen’

Leeuwarden – Een toenemend aantal zigeuners bekeert zich tot het christendom. Dat zegt Piero Gabella van het internationale katholieke Comité van Zigeuners.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juni 2003

SoW-jaarboeken komen weer later uit

Leeuwarden – Evenals vorig jaar komen de jaarboeken van de Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerken dit jaar later uit.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juni 2003

KRO-RKK houdt ‘kloosterzomer’ op radio en tv

Leeuwarden – Radio- en tv-omroep KRO-RKK heeft van 2003 een ‘kloosterzomer’ gemaakt. Op radio, tv en internet komt het kloosterleven uitgebreid aan de orde.

Sportdonderdag, 26 juni 2003

Heerenveen en Cambuur trekken nieuwe spelers aan

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden en SC Heerenveen hebben hun selecties bijna rond. De Leeuwarders bonden woensdag drie spelers voor twee seizoenen aan zich.

Sportdonderdag, 26 juni 2003

Heerenveen gaat voor karakter

Heerenveen – SC Heerenveen heeft woensdag de middenvelders Richard Knopper en Paul de Lange als nieuwe aanwinsten gepresenteerd. Het aantrekken van De Lange, overgenomen van Stormvogels/Telstar en voor twee jaar gecontracteerd, kwam als een grote verrassing.

Sportdonderdag, 26 juni 2003

Jan van Loon meldt zich met brons

Wolvega - Het Nederlands kampioenschap skeeleren op de baan van Wolvega miste woensdagavond heel veel van alles wat een titelstrijd interessant maakt. Niet in de laatste plaats omdat de belangstelling voor skeeleren op de baan maar niet echt wil groeien, maar vooral ook omdat er bij de senioren op dit moment niemand is die ook maar in de buurt kan blijven van Arjan Smit uit Nijeveen.

Sportdonderdag, 26 juni 2003

Haanstra wint op zijn minst favoriete schans

Zwaagwesteinde - Klaas Haanstra liet zich eerder altijd laatdunkend uit over de fierljepschans in Zwaagwesteinde. Hij herzag woensdag die mening, want eindelijk wist hij juist hier zijn vorm weer te vinden en te winnen met een fraaie sprong van 17,76 meter.

Sportdonderdag, 26 juni 2003

Wopke de Vegt nieuwe trainer gewest Friesland

Leeuwarden – Wopke de Vegt wordt de nieuwe schaatstrainer van het gewest Friesland. De Beetsterzwager is de opvolger van Gauke Nijholt, die onlangs opstapte uit onvrede over het uitblijven van een assistent-trainer.

Sportdonderdag, 26 juni 2003

Ernst loot Van Wely voor eerste ronde NK

Leeuwarden - Sipke Ernst heeft woensdag Loek van Wely als eerste tegenstander geloot op het Nederlands kampioenschap schaken in Leeuwarden. De Damwoudster grootmeester, de enige Friese deelnemer, begint met de witte stukken.

Sportdonderdag, 26 juni 2003

Loontjens tekent bij VVV

Leeuwarden – Robert Loontjens is de komende twee jaar in dienst van de Venlose eerstedivisionist VVV. De 30-jarige linkerverdediger speelde zes seizoenen (zo’n 125 competitiewedstrijden) voor Cambuur Leeuwarden, maar kwam daar niet in aanmerking voor een nieuw contract.

Weerdonderdag, 26 juni 2003

Zonnig en warm

Vanavond en vannacht komen er afwisselend opklaringen en wolkenvelden voor en het koelt af tot 14 graden. Morgen is het (vrij) zonnig en het wordt warm met temperaturen die oplopen tot 24 op de waddeneilanden tot 26 in het zuidoosten van de provincie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties