Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 juni 2015.

Economievrijdag, 26 juni 2015

Vishandel Damstra verliest geschil Rabo

Woudsend - Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland mag een lening van 225.000 euro per direct opeisen bij visgroothandel Damstra in Woudsend. De rechtbank Noord-Nederland oordeelde gisteren in een kort geding dat de ondernemer had moeten weten dat het hier om een overbruggingskrediet gaat. Het winkelpand van Damstra in het centrum van Woudsend kan door de bank ter executie worden gebracht om het geldbedrag terug te krijgen.

Regiovrijdag, 26 juni 2015

Beste buur van Fryslân laat de hele buurt opbloeien

Leeuwarden - Hanna Tlustochowics uit Leeuwarden werd drie maanden geleden genomineerd voor de verkiezing Beste Buur van Nederland. De superbuurvrouw van de Cederstraat werd uiteindelijk verkozen tot beste buur van Fryslân, maar moest het afgelopen dinsdag in de landelijke finale afleggen tegen een buurman uit Eindhoven.

Regiovrijdag, 26 juni 2015

Toch nog registratie van verkeersongelukken

Leeuwarden - Het Medisch Centrum Leeuwarden gaat registreren waar, wanneer en onder welke omstandigheden mensen het slachtoffer zijn geworden van een verkeersongeluk. Van alle mensen die na een ongeluk op de spoedeisende hulp komen worden die gegevens geregistreerd en anoniem opgeslagen in een Letsel Informatie Systeem. Het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) krijgt toegang tot de gegevens en krijgt zo inzicht op welke plaatsen in de provincie verkeersonveilige situaties zijn.

Regiovrijdag, 26 juni 2015

Noordwest-Fryslân al maanden vrij van inbraken

Franeker - De inbraakgolf in Noordwest-Fryslân is ten einde. Sinds maart is er geen inbraak meer geweest, meldt districtschef Sylvia te Wierik. Het einde van de overlast is te danken aan de aanhouding van een groep van vijftien verdachten eerder dit jaar, en intensieve samenwerking tussen politie, burgers en de gemeenten Franekeradeel en Harlingen, zegt Te Wierik.

Regiovrijdag, 26 juni 2015

Toerist negeert dure route Noord-Fryslân

Burdaard - De populariteit van de Noordelijke Elfstedenvaarroute onder boottoeristen blijft achter bij de verwachtingen. De doelstelling dat het project Noordwest-Fryslân duizenden extra vaarbewegingen zou opleveren, wordt niet gehaald.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties