Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 26 juli 2004.

Bijschriftmaandag, 26 juli 2004

Een onvindbaar graf

Niemand weet waar Mozes precies begraven ligt.

Dossiermaandag, 26 juli 2004

Man en paard


Hoofdartikelmaandag, 26 juli 2004

Informatie en veiligheid…

Onderzoek naar de gang van zaken voorafgaand aan de aanslagen in de Verenigde Staten van 11 september 2001 heeft uitgewezen dat Irak onder leiding van Saddam Hussein destijds niets had te maken met de terreurdaden die leidden tot de ineenstorting van de Twin Towers en de aanslag op het Pentagon. Deze conclusie ondergraaft opnieuw een reden van president Bush om te besluiten tot de aanval op Irak. Eerder was al gebleken dat een ander motief - de veronderstelde aanwezigheid van massavernietigingswapens - niet berustte op feiten.

Regiomaandag, 26 juli 2004

Roekeloze schipper verdacht van poging tot moord

Grou – Een 35-jarige schipper uit Leeuwarden wordt poging tot moord, doodslag en bedreiging ten laste gelegd. Hij voer zaterdagavond met hoge snelheid langs drie zwemmende kinderen op het Pikmeer bij Grou. Na een achtervolging door de waterpolitie kon de man, die zei zich van geen kwaad bewust te zijn, worden aangehouden. Daarbij uitte hij bedreigingen aan het adres van de politie. De speedboot is in beslaggenomen.

Regiomaandag, 26 juli 2004

‘Einde dreigt voor groot deel bruine vloot’

Grou – Een groot deel van de bruine vloot verdwijnt door nieuwe, strengere Europese regels die aan de schepen worden gesteld. Een nieuw pakket aan regels die in 2007 ingaan, stelt onmogelijke eisen aan traditionele zeilschepen.

Regiomaandag, 26 juli 2004

Gehavende Mink slaat toe

Grou - Het had niet veel gescheeld of Berend Mink had dit seizoen de SKS-competitie gemist. Tijdens de Friese Havendagen, begin juni, raakte de Grouster skûtsjeschipper tijdens de wedstrijd op de Waddenzee gewond aan zijn meniscus. Mink bleek echter net op tijd hersteld en smeedde meteen de ouverture van het SKS-seizoen om in winst.

Regiomaandag, 26 juli 2004

Lemster skûtsje ‘fluitend’ naar brons

Grou - Het Lemster skûtsje fluit. Sinds It Lemster skûtsje negentig centimeter verlengd is, gaat het zingen, zegt schipper Ale Zwerver. ,,Hoe hurder wy sile, hoe heger de toan út ‘e sydlûken.”

Geloof & Kerkmaandag, 26 juli 2004

‘We hebben het christen-zijn sterk ervaren’

Zes jongeren uit Sumar, Burgum en Earnewâld zijn drie weken in de Russische stad Sint Petersburg waar ze kansarme kinderen helpen in kindertehuizen en ziekenhuizen. Dit doen ze met de Stichting Sviatoslav uit Scharnegoutum. Ze vertellen wekelijks over hun ervaringen. Het slotartikel.

Geloof & Kerkmaandag, 26 juli 2004

Tsjerke Iepen in Warns: bijna 300 bezoekers

Warns – De openstelling van drie kerken, afgelopen zaterdag in Warns, tijdens Tsjerke Iepen, is zeer goed verlopen. Er kwamen naar de doopsgezinde kerk, de rooms-katholieke kapel en de Johannes de Dooperkerk in totaal zo’n 300 belangstellenden.

Sportmaandag, 26 juli 2004

Verbeek speelt Turkse troef uit tegen Belgen

Appelscha – Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek heeft ook na het oefenduel zaterdag tegen het Belgische FC Brussels (2-1) nog een hoop werk te doen. Over alle linies was het nog niet optimaal, maar over de inbreng van de Turkse nieuwkomer Ugur Yildirim hoeft hij niet te dubben.

Sportmaandag, 26 juli 2004

Voorbereiding loopt bij Cambuur naar wens

Leeuwarden – De Boer zit op koers. Nadat de preses van Cambuur Leeuwarden vorig seizoen sportief herstel had verkondigd, ging de technische staf aan het werk en trok het een blikvol goede tot zeer goede voetballers aan. Althans dat is de verwachting. Na een zware trainingsweek in Bakkeveen, kon Cambuur tegen het Israëlische Ironi Ashdod zaterdag het thuispubliek nog niet overtuigen.

Sportmaandag, 26 juli 2004

Slotdag levert Jamin brons op

Stavoren – Een plaats in de top-vijf tijdens de EK Yngling was voor de zeilequipe van Maarten Jamin (Joure) goed genoeg geweest. Die doelstelling werd behaald en zelfs meer dan dat. Jamin pakte zaterdag op de slotdag in Stavoren met Froukje Kampen en Marleen Schokker het brons waardoor hij ook nog de beste Fries werd in het internationale gezelschap.

Sportmaandag, 26 juli 2004

Het is mooi genoeg geweest voor Klaas Anne Terpstra

Wier - Voor velen kwam de beslissing als een verrassing. Klaas Anne Terpstra, succesvol opslager in de hoofdklasse, houdt er na dit seizoen mee op. Zaterdag in Wier bracht hij het nieuws naar buiten, nadat hij donderdag in een gesprek met zijn maten over de nabije toekomst zijn besluit aan hen had meegedeeld. ,,It hat moai west.’’

Weermaandag, 26 juli 2004

Warmer

Vanmiddag valt er lokaal nog een bui, maar zijn er ook opklaringen. Met een maximum temperatuur van 18 graden is het wat minder koel geworden. Morgen is het met 21 graden opnieuw zachter. Er is meer zon en het blijft droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties