Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 26 juli 2007.

Cultuurdonderdag, 26 juli 2007

Opera Spanga boeit en verveelt de kijker

Opera Spanga van regisseur Corina van Eijk presenteert deze zomer een tweeluik waarin het ingrijpen van God in het leven van mensen een belangrijk element vormt. In de nieuw geschreven opera Gods Videotheek van librettist Irma Achten en componist Monique Krüs wordt de gedachte dat God al onze daden opslaat en ons er na ons sterven mee confronteert, verbeeld in de vorm van een enorme videotheek waarin de beelden van mensenlevens zijn vastgelegd. Drie congresgangers die door een misverstand de dood vinden kijken na hun sterven via videobeelden terug. Dat roept vragen op over de zin van hun leven en de wijze waarop ze het hebben geleefd.

Cultuurdonderdag, 26 juli 2007

Leeuwarden krijgt een uitmanifestatie

Leeuwarden - Het nieuwe culturele seizoen begint dit jaar in Leeuwarden met een uitmarkt. Tijdens de manifestatie !UIT, op 15 september, openen zeventien culturele instellingen hun deuren voor het publiek. Ze willen aan de hand van speciale activiteiten laten zien waar ze voor staan en wat hun plannen zijn voor komend seizoen.

Dossierdonderdag, 26 juli 2007

Sensatie op Snitsermar

Terherne - Knallende aanvaringen tussen ervaren schippers, opportunistisch zeilende debuterende roergangers die kapseizen en drie schepen die vroegtijdig de wal opzoeken. De derde SKS-wedstrijd op de Snitsermar bij Terherne was gisteren een adembenemend schouwspel. Gelukkige

Economiedonderdag, 26 juli 2007

Eten koken op de houtkachel in een luxe tent

Echtenerbrug - Lekker buiten in bad bij mooi weer. Deze zomer kon het nog niet veel. Gisteren op het erf van de boerderijcamping van de familie Diever in Echtenerbrug vermaakten kinderen zich opperbest en namen ze het ervan toen de zon doorbrak. ,,De negen tenten die op het erf staan zijn de hele zomer bezet”, vertelt veehouder Gert Diever (35). ,,De mensen hebben nu eenmaal geboekt dus ook met het regenachtige weer komen ze wel.” Samen met zijn vrouw Christa (34) heeft hij nu voor het derde jaar in het zomerseizoen luxe tenten bij zijn bedrijf staan volgens het principe Het Betere Boerenbed.

Hoofdartikeldonderdag, 26 juli 2007

De Tour de Farce...

Waar zitten al die mensen eigenlijk naar te kijken, als ze de televisiezender met de Tour de France hebben ingeschakeld? En waar luisteren al die mensen naar, iedere hele middag en een deel van de avond op de publieke radiozender 1? De Tour de France is een regelrechte soap, waar veel, heel veel geld in omgaat en waarin de belangen uiteenlopen van persoonlijke prestatie, commerciële belangen van sponsors tot en met de nationale eer van Frankrijk.

Regiodonderdag, 26 juli 2007

Toekomst Caparis is veilig - voor even

Drachten - De toekomst van Caparis, het bedrijf dat werk verschaft aan zo’n 2500 Friezen met een beperking, lijkt voor de komende vijf jaar veilig. Na dik een jaar van discussie buigen de acht gemeenten die werk aan het bedrijf uitbesteden, zich over een nieuw plan. Tot 2012 geen al te grote veranderingen, staat daarin.

Regiodonderdag, 26 juli 2007

Zelfs op een drassig weiland vaart-ie nog

De Alida wordt morgen feestelijk binnengehaald op Hassailt bij Zwolle - met aan boord De Smelthezangers - onder leiding van Jelte van der Kamp, kleinzoon van de eerste Alida-eigenaar. Foto uit boek

Regiodonderdag, 26 juli 2007

‘Drankketen gaan dicht’

Leeuwarden - ,,Binnen nu en anderhalf jaar sluit de laatste bierkeet in Nederland.” Dat stelt Arjan Hogervorst, directeur van het Bureau Eerlijke Mededinging (BEM!) van Koninklijke Horeca Nederland.

Regiodonderdag, 26 juli 2007

‘Huurder is de dupe van Haags plan’

Heerenveen - De Friese woningcorporaties, verenigd in Aedes Fryslân, zijn boos op ministers Bos (Financiën) en Vogelaar (Wijken). Die willen dat de corporaties betalen voor Haagse plannen om probleemwijken op te knappen. De woonbedrijven willen geen miljoenen in een pot te stoppen waarover ze weinig zeggenschap krijgen.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juli 2007

Dorspkerken Menaldumadeel op kalender

Beetgumermolen - Er komt een kalender met daarop alle beeldbepalende dorpskerken van de gemeente Menaldumadeel. Het is een persoonlijk initiatief van kunstenaar Klaske Krijger en Siets Ypenga-Keulen, beide woonachtig in Beetgumermolen.

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juli 2007

Conferentie zonder ‘halleluja-geloof’

Biddinghuizen - De vele buien kunnen de vierde New Wine Zomerconferentie, in de buurt van Biddinghuizen, niet bederven. De sfeer wordt bepaald door de ontmoeting met God en met elkaar. ,,De kracht van deze conferentie is dat hij met beide benen in het leven staat.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 26 juli 2007

Een wereldstad als Caďro slaapt nooit

Het afgelopen jaar was op jeugdpagina Youth Square te volgen hoe een groep Burumers zich voorbereidde op hun World Servants-reis naar Egypte. Vorige week vertrok men. Gepke Poortinga beschrijft de ervaringen vanuit Egypte.

Weerdonderdag, 26 juli 2007

Buien

Het is vanmiddag half tot zwaar bewolk. De kans op buien neemt steeds verder toe. Daarbij is kans op onweer en flinke windstoten. Het wordt ongeveer 20 graden en de zuidwestenwind neemt langs de kust toe tot hard. Vannacht ook nog een enkele bui.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties