Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 juli 2016.

Cultuurdinsdag, 26 juli 2016

Op naar 25 miljoen views voor Leeuwarders in videoclip

Honderd miljoen? Ja, dat kan zomaar, zegt Jay Visser (27) uit Leeuwarden, samen met regisseur en producent Patrick van der Wal de aanstichter van het project. Want de Leeuwarder jongeren tussen de elf en zestien jaar figureren in een videoclip van de bekendste dj´s van de wereld.

Economiedinsdag, 26 juli 2016

Akkerbouwers houden rekening met lagere opbrengsten

In de periode dat nieuwe aardappelen ondergronds gevormd moesten worden - de tijd van de zogenaamde knolzetting - waren de groeiomstandigheden prima. ,,Toch zijn er minder knollen gevormd dan gebruikelijk", zegt Tineke de Vries, akkerbouwwoordvoerster van LTO Noord. ,,De energie is voor een veel groter deel gegaan naar de vorming van loof. Dat is heel opmerkelijk. We hebben er geen verklaring voor waar dit door komt."

Regiodinsdag, 26 juli 2016

Blauwalg kwam vroeger veel vaker voor

Leeuwarden - Bij mooi weer en met buitenwater op temperatuur lijkt er niets fijner dan een duik in een meertje. Maar het is ook de periode waar vaak de waarschuwingsbordjes opduiken: niet zwemmen, blauwalg.

Regiodinsdag, 26 juli 2016

CDA neemt stokje over in Achtkarspelen

Buitenpost - Niet de FNP, maar het CDA in Achtkarspelen gaat verder met onderhandelingen over een nieuwe coalitie. De fractie stelt een externe informateur aan om het proces te begeleiden en gaat met alle partijen in gesprek. Het is de FNP, met zes zetels de grootste partij in de gemeenteraad, niet gelukt partijen mee te krijgen in een nieuwe meerderheidscoalitie.

Sportdinsdag, 26 juli 2016

Een fraaie reis door de tijd

Atletiek is typisch een sport die ik vooral tijdens de Olympische Spelen volg én natuurlijk als er een fenomeen opstaat als Dafne Schippers! Zo anders is Kees Sluys, die een gepassioneerd liefhebber is van atletiek en dan vooral van de meerkamp. In zijn jonge jaren (eind jaren vijftig) verslond hij het Blue Band- Sportboek waarin Jan Blankers hem doceerde dat de tienkamp 'altijd het sterkst tot de verbeelding heeft gesproken van de sportmensen´.

Sportdinsdag, 26 juli 2016

Heerenveen zocht type-Schaars en vond ´m

Heerenveen ,,We zochten een type-Schaars. En het mooie is: het werd Schaars zelf." Aldus technisch manager Gerry Hamstra, gistermiddag in het Abe Lenstra-stadion. Daar presenteerde sc Heerenveen een nieuwe leider, binnen en buiten de lijnen.

Sportdinsdag, 26 juli 2016

Massing vertrekt eind 2016 als bondscoach

Leeuwarden - In navolging van Eric Pang en Kim Nielsen vertrekt ook de Friese bondscoach Rune Massing (35) bij de Nederlandse badmintonbond. Het contract loopt op 31 december af en wordt niet verlengd. Massing, afkomstig uit Alde Leie, trad na zijn actieve carrière in 2012 in dienst van de badmintonbond; eerst als jeugdcoach, later als bondscoach en technisch directeur ineen. In die rol had hij bijna twee jaar de verantwoordelijkheid voor de volledige nationale selectie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties