Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 26 augustus 2008.

Cultuurdinsdag, 26 augustus 2008

Schade instrumenten opening Frysk Festival

Leeuwarden - De instrumenten die vrijdag zijn gebruikt bij het openingsspektakel van het Frysk Festival bij de Oldehove in Leeuwarden zijn beschadigd. Door vuurwerkresten die op de instrumenten terecht zijn gekomen, zijn zwartje puntjes ontstaan. ,,Blijkbaar zijn de asdeeltjes een verbinding aangegaan met de verzilverde en verchroomde lagen van de instrumenten, want de kleding van de muzikanten is niets beschadigd”, zegt zakelijk leider Andries van Weperen van het Frysk Festival.

Cultuurdinsdag, 26 augustus 2008

Niet voor bangeriken

Riekus Waskowski vergeleek ooit dichten met koken: je ‘pleurt maar wat in de pan’ en je ziet wel wat eruit komt. Theater kun je op dezelfde manier maken: zet wat kunstenaars en theatermakers bij elkaar die normaal gesproken niets met elkaar te maken hebben en er komt vast iets uit wat niet meer op conventioneel theater lijkt. In Vertigo was dat ook zo.

Cultuurdinsdag, 26 augustus 2008

Een boeiend en contrastrijk orgeluur

Het is een hele stap: tweehonderd jaar tussen enerzijds Bach, en Alain en Langlais aan de andere kant. Organist Bram Beekman bouwde gisteravond in de Martinikerk in Sneek een brug tussen de epochen, waarbij vooral het ‘eerlijke ambachtswerk’ van alle drie de componisten centraal stond.

Economiedinsdag, 26 augustus 2008

Zuivelboerderijen komen niet onder inspectie uit

Leeuwarden - Boerderijen die zelf melk verwerken tot zuivelproducten krijgen geen vermindering van het aantal controles. De sector had daarop aangedrongen. Kleine zuivelboerderijen krijgen het steeds moeilijker omdat ze kosten van de controles niet meer kunnen opbrengen. Volgens de branche zou het aantal controles verminderd kunnen worden wanneer de betrokken bedrijven mee zouden doen aan de ‘Hygiënecode voor de boerderijzuivelaar’ van het Productschap Zuivel.

Economiedinsdag, 26 augustus 2008

.‘De ratio wint het op de lange termijn altijd’

Drachten - Sombere berichten over inflatie, de kredietcrisis en instortende beurzen. Je zou zeggen: niet echt het juiste moment om je eigen bedrijf te starten dat zich richt op beleggingsadvies en vermogensbeheer. Edwin Wierda en Wim Samsen vonden de tijd echter wel rijp om hun eigen advieskantoor op te richten. Wierda en Partners in Drachten richt zich met name op de rationele belegger. ,,De belegger die zich niet gek laat maken door de waan van de dag."

Economiedinsdag, 26 augustus 2008

Fries directeur Rabobank Schagen

Schagen Rients Schuddebeurs uit Joure wordt met ingang van 1 september de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Schagen-Wieringerland. Schuddebeurs is sinds 1995 werkzaam bij de Rabobank-organisatie. Zo was hij onder meer actief bij de Rabobank in Heerenveen en op interim-basis in Enkhuizen, de Betuwe en Lunteren.

Hoofdartikeldinsdag, 26 augustus 2008

Milieuorganisaties, subsidies...

List en bedrog en criminaliteit. Dat is ongeveer de teneur van mensen die vinden dat het maar eens moet zijn afgelopen met subsidie voor milieuorganisaties.

Regiodinsdag, 26 augustus 2008

Ongetraind 80 km door Wâlden lopen is populair

Driesum - ,,Ik wol de mars ek noch wolris rinne. Mar dan soe ik stikem al in bytsje traine, hear.” Tijd om mee te wandelen heeft Thea van den Berg, secretaris van Stichting Kennedymars Driesum/Wouterswoude, vrijdag en zaterdag tijdens de tocht niet. ,,Ik sit yn it krisissintrum. Ferfier regelje foar minsken dy’t net mear fierder kinne en sa.” Vorig jaar, tijdens de eerste editie van de tachtigkilometertocht door de Wâlden, deed Van den Berg hetzelfde. Of ze de mars moeiteloos uit zou lopen, betwijfelt ze. ,,Mar soks jout fansels wol in ‘kick’.”

Regiodinsdag, 26 augustus 2008

‘Huren moeten enorm omhoog door kabinet’

Balk - Woningcorporaties zouden hun huren met twintig procent moeten verhogen om te kunnen voldoen aan de belastingplicht die het kabinet hen heeft opgelegd. Omdat zo’n huurverhoging onhaalbaar is, gaan de corporaties waarschijnlijk zwaar bezuinigen op onderhoud en nieuwbouw van bijvoorbeeld seniorenwoningen.

Regiodinsdag, 26 augustus 2008

Groet verkeerd verstaan

Leeuwarden - De 28-jarige Niels Kooistra uit Leeuwarden is overleden omdat zijn medische behandeling is gestaakt. Kooistra overleed op 15 augustus nadat hij twee weken daarvoor was neergestoken in de wijk Camminghaburen in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 augustus 2008

Tamarah Benima een van de eerste vrouwelijke rabbijnen in Nederland

Amsterdam - Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling voor Tamarah Benima (58). Morgen ontvangt ze haar bevoegdheid als liberaal-joodse rabbijn, als een van de eerste vrouwen in Nederland. Als ,,loodgieter van de ziel” wil ze mensen helpen zicht te krijgen op hun (joodse) binding en cultuur.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 augustus 2008

Studiedag Bethel over Lakeland-opwekking

Drachten - De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten houdt zaterdag 27 september een studiedag over de opwekking in de Amerikaanse stad Lakeland.

Geloof & Kerkdinsdag, 26 augustus 2008

‘Idee nationale synode hopeloos verouderd’

Ds. Gerrit de Fijter, synodepreses van de Protestantse Kerk in Nederland, heeft een interessant voorstel gedaan. Hij wil dat er een ‘nationale synode’ komt waaraan alle protestantse geloofsgemeenschappen meedoen, inclusief de evangelischen (auto- en allochtoon). Hij werd daartoe geïnspireerd op een camping in de Ardennen, waar alle soorten protestanten naar dezelfde dienst gingen. ‘Alsof het zo hoort’, schreef De Fijter. ‘En het hoort ook zo. Het moet om de kerk des Heren gaan, niet om ons eigen instituut.’

Geloof & Kerkdinsdag, 26 augustus 2008

Nieuwe evangelische maandkrant ‘Manna’

Amerongen - Het internetmagazine Manna Vandaag begint een evangelische maandkrant. Het gratis blad krijgt de naam Manna en wordt onder meer verspreid via evangelische boekhandels. Het augustusnummer is het laatste internetmagazine, schrijft de redactie van Manna Vandaag op haar website. In september komt Manna Vandaag met het eerste exemplaar van het nieuwe blad, dat vanaf januari maandelijks zal verschijnen.

Sportdinsdag, 26 augustus 2008

Dertien seizoenen lang vechten voor elke cent

Pogingen om voetbal, in grote delen van de wereld verreweg de belangrijkste sport, populair te maken in Amerika door een volwaardige Amerikaanse competitie op te zetten, zijn al diverse malen mislukt. De deelname van wereldtoppers op leeftijd, zoals Pelé, Cruijff en Beckenbauer, bracht in het verleden geen langdurige waardering. En ook in de huidige competitieopzet blijft de populariteit van voetbal ver achter bij die van de grootste Amerikaanse sporten: baseball, basketbal en American Football. Omgekeerd is gedurende dertien seizoenen, van 1995 tot en met 2007, geprobeerd om via een Europese competitie Europa warm te krijgen voor American Football. Maar ook hierbij bleef succes achterwege.

Sportdinsdag, 26 augustus 2008

Kalou mist competitiestart

Heerenveen Bonaventure Kalou moet zijn rentree in de Nederlandse competitie nog even uitstellen. De nieuwe aankoop van sc Heerenveen liep vrijdag tijdens het oefenduel met Real Sociedad een hamstringblessure op.

Sportdinsdag, 26 augustus 2008

Nipte remise Jong sc Heerenveen

Groningen Jong sc Heerenveen is de competitie in de eredivisie voor belofteteams gisteravond begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen.

Sportdinsdag, 26 augustus 2008

Flyers morgen in gesprek met spelers

Heerenveen De door financiële problemen geplaagde ijshockeyclub Heerenveen Flyers gaat morgen in gesprek met spelers over de plannen en nabije vooruitzichten voor het seizoen en hun toekomst. Dat heeft coach Chris Eimers bekendgemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties