Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 augustus 2009.

Cultuurwoensdag, 26 augustus 2009

Zoektocht naar ‘nieuwe Johan’ begonnen

Hilversum - Zangeres Mirjam Timmer uit Wergea is deze week toch begonnen aan haar zoektocht via de radio naar een nieuwe zanger om de band Twarres voort te kunnen zetten. Radiopresentator Ruud de Wild (Qmusic) had zijn hulp hiervoor aangeboden. De zoektocht zou vorige week beginnen, maar werd uitgesteld nadat de 27-jarige zangeres gewond was geraakt bij een eenzijdig fietsongeval.

Cultuurwoensdag, 26 augustus 2009

De Lawei splitst kaartverkoop in internet en kassa

Drachten - Schouwburg De Lawei in Drachten gaat de komende weken kaarten verkopen voor de voorstellingen van Jochem Myjer, Guido Wijers, Frans Bauer en Youp van ’t Hek. De artiesten zijn zo populair dat er speciaal vier verkoopdagen worden gehouden.

Economiewoensdag, 26 augustus 2009

Faillissement voor De Vries Transport

Veendam/Leeuwarden - Transportbedrijf De Vries Transport Group uit Veendam is gisteren door de rechtbank in Groningen failliet verklaard. Het bedrijf met 285 man aan personeel heeft vele tientallen Friezen in dienst. Aan het bedrijf werd een dag eerder nog uitstel van betaling verleend.

Economiewoensdag, 26 augustus 2009

Friesland Bank partner van Fryslân Houses

Leeuwarden - Friesland Bank gaat de komende drie jaar de stichting Fryslân House en de bedrijven die deelnemen in een van de drie Fryslân Houses ondersteunen. Dit hebben de drijvende krachten achter de Fryslân Houses, Ate van der Meer en Lennard Drogendijk, het Friesch Dagblad laten weten.

Economiewoensdag, 26 augustus 2009

Harlinger bedrijf Total Safety Supply overgenomen

Harlingen - Total Safety Supply Netherlands (TSNN) uit Harlingen wordt per 1 september overgenomen door branchegenoot Secur Group. TSNN is een groothandel in bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Naar eigen zeggen vergroot Secur Group met de overname van TSNN de landelijke marktpositie als leverancier van deze bedrijfsmiddelen. Secur Group heeft vestigingen in Breda en Emmen. De overgenomen vestiging in Harlingen wordt geïntegreerd in het bedrijf, waardoor Secur Group vanuit drie locaties de markt bedient. Secur Group brengt onder andere onder het merk Hans Anders Zakelijk veiligheidsbrillen op sterkte, beeldschermbrillen en gehoorbescherming voor het bedrijfsleven. Daarnaast heeft levert het andere beschermingsmiddelen.

Economiewoensdag, 26 augustus 2009

Subsidie voor hulpproject Ventura Bolsward

Bolsward - Een hulpproject in Kenia dat Ventura Systems uit Bolsward ondersteunt, krijgt extra subsidie van ontwikkelingsorganisatie NCDO. Het project, dat de Bolswarder bouwer van deursystemen voor voertuigen in het openbaar vervoer met 75.000 euro ondersteunt, krijgt van NCDO een bedrag van 12.500 euro. Met de extra subsidie worden negen huizen gebouwd in de regio Kitise voor de armste gezinnen in die gemeenschap. De christelijke organisatie Dorcas International voert het project in Kitise uit.

Hoofdartikelwoensdag, 26 augustus 2009

Vuile streken...

CIA-medewerkers moeten mogelijk voor de rechter komen; het beruchte gevangenkamp Guantánamo Bay gaat dicht en het Rode Kruis wordt ingelicht over de identiteit van gevangenen die vastzitten in Afghanistan en Irak. Het lijkt de Amerikanen ernst een einde te maken aan de wantoestanden van ‘de oorlog tegen terrorisme’ van de vorige president George Bush.

Regiowoensdag, 26 augustus 2009

Een file op de webcam te zien? Ik werk nog even door

Leeuwarden - Forensen die aan het eind van hun werkdag willen weten langs welke route ze Leeuwarden het snelst kunnen verlaten, kunnen vanaf eind dit jaar of begin volgend jaar een website van de gemeente raadplegen. Die plaatst op een aantal strategische locaties webcams, waarvan de beelden rechtstreeks op de site te zien zijn.

Regiowoensdag, 26 augustus 2009

Te weinig allochtonen burgeren in

Leeuwarden - De meeste grote gemeenten van Nederland lopen hopeloos achter op de kabinetsambities voor de inburgering van nieuwe Nederlanders. In het huidige tempo zullen 35.000 immigranten dit jaar hun inburgeringscursus afronden, terwijl de planning 50.000 was. Leeuwarden hoort bij de slechte presteerders.

Regiowoensdag, 26 augustus 2009

Alleen het allerbeste voor de cliënten van Marian

Haskerdijken - Als geen ander weet Marian Veenendaal uit Haskerdijken waar een dagbesteding aan moet voldoen. Haar eigen dochter is verstandelijk gehandicapt. De dagbesteding die zij begint, is er een die zij voor haar eigen kind zou wensen.

Regiowoensdag, 26 augustus 2009

Harlingen: afvaloven juist ‘bovenslag’

Harlingen - De bezorgdheid van de Harlingers over de komst van de Reststoffen Energie Centrale (REC) is begrijpelijk, maar niet terecht. Harlingen haalt met de afvaloven juist een mooi, duurzaam en milieuvriendelijk project binnen.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 augustus 2009

Een groter vertrouwen in de mensheid

En, ben je er beter van geworden? Een ander mens? Dat was de eerste vraag die bij me opkwam toen ik het dagboek van Jan Devogelaere had gelezen: Stapvoets naar Assisi.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 augustus 2009

Vroeger uitslapers op zondag, nu zeer actieve heilssoldaten

Leeuwarden - De Protestantse Kerk in Nederland verloor vorig jaar opnieuw tienduizenden leden. Wie zijn de mensen achter die cijfers? Een serie portretten van vertrekkers, maar ook van nieuwkomers binnen de PKN. Vandaag deel 1: Nelleke en Fred Fledderus uit Leeuwarden. Ze werden lid van het Leger des Heils.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 augustus 2009

PKN Voorburg deelt gratis boodschappen uit

Voorburg - Een fles toiletreiniger met een christelijke boodschap van de kerk? Je denkt er niet direct aan als cadeau. De Protestantse Gemeente Voorburg deelt echter zaterdag gratis boodschappen uit op het Cultureel Zomer Festival in de stad.

Sportwoensdag, 26 augustus 2009

ONS Sneek wint in beker ook van Drachtster Boys

Sneek - ONS Sneek heeft gisteravond de tweede zege in het bekertoernooi gepakt. Na de 1-0 zege op stadsgenoot Sneek Wit Zwart afgelopen zaterdag won de ploeg van trainer Fred de Boer gisteravond met dezelfde cijfers van Drachtster Boys. Spits Oane Hornstra tekende voor de enige treffer van de avond. ONS Sneek degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en treft dit seizoen in de eerste klasse onder meer Drachtster Boys.

Sportwoensdag, 26 augustus 2009

‘Cambuur B’ wint oefenduel met Meppen

Schöningsdorf Een elftal met daarin reserves van SC Cambuur en enkele spelers uit de A1 heeft gisteren in Duitsland een oefenduel tegen SV Meppen (Oberliga-niveau) met 1-3 gewonnen. Op het veld van amateurclub TSV Concordia Schöningsdorf scoorden namens ‘Cambuur B’ Ruud ter Heide, Bob Schepers en Rence van der Wal.

Sportwoensdag, 26 augustus 2009

Jong Heerenveen begint met nederlaag

Rotterdam Jong sc Heerenveen/FC Emmen is gisteravond de competitie in de reserve eredivisie begonnen met een 2-0 nederlaag tegen de combinatie Feyenoord/ Excelsior.

Sportwoensdag, 26 augustus 2009

Kassenberg wint laatste Brinkloop

Diever In de stromende regen was Yvonne Kassenberg gisteravond de snelste tijdens de laatste Brinkloop in Diever. Opmerkelijk was dat de Burgumse in een tijd van 37 minuten en 32 seconden alle mannen ruim de baas was.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties