Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 september 2003.

Bijschriftvrijdag, 26 september 2003

Erfdeel

In mijn studietijd werkte ik ooit eens bij een notaris.

Cultuurvrijdag, 26 september 2003

De troost van een wrange voorstelling

Leeuwarden - Oude mensen die in de war zijn. Het is een niet alledaags thema voor een toneelstuk. Tryater schuwt het onderwerp dementie niet. Vrijdag gaat de voorstelling Blessueretiid in première, een humoristisch verhaal over vier ouderen in een bejaardentehuis.

Economievrijdag, 26 september 2003

Fries bedrijf ontwerpt fabriek voor Fonterra

Gorredijk – Het Friese bedrijf Carlisle Process Systems (CPS, voorheen Stork) in Gorredijk heeft van het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra de opdracht gekregen voor het ontwerp en de bouw van de grootste melkpoederinstallatie ter wereld. Daarmee is een bedrag gemoeid van 18 miljoen euro. CPS draagt voornamelijk zorg voor het ontwerp.

Hoofdartikelvrijdag, 26 september 2003

Is links vastgelopen…

Na afloop van de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer op 17 en 18 september is een discussie losgebarsten over de linkse inbreng daarbij. Het gaat om de SP, GroenLinks en de PvdA. Met name deze laatste partij zou nauwelijks alternatieven hebben aangedragen en niet verder zijn gekomen dan het uiten van zijn woede over alle bezuinigingen, met name op het terrein van de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. Het verwijt aan de PvdA daarbij was dat dit electoraal gemakkelijk scoren was, want er zijn nogal wat mensen die zich benadeeld voelen en als je je tot hun aller tolk maakt, levert dat veel stemmen op. ‘Is dat wel verantwoord politiek bedrijven?’ vraagt men zich af.

Regiovrijdag, 26 september 2003

Ruzie om parkeergarage

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden heeft het ontwerp voor de nieuwe ondergrondse parkeergarage Oldehoofsterkerkhof gestolen. Dat beweert architectenbureau VVKH uit Leiden. Het bureau overweegt een juridische procedure aan te spannen tegen de gemeente. Volgens wethouder Waanders (PvdA) is van diefstal geen sprake.

Regiovrijdag, 26 september 2003

Eigen kamer voor de wethouders

Kollum - Paardengetrappel, een trom en een uitgelopen menigte: het is het decor van de arrestatie van Jan Binnes uit Oudwoude. Geboeid wordt de paardenhandelaar en orangist afgeleverd bij het gemeentehuis van Kollum.

Regiovrijdag, 26 september 2003

Dongeradeel bezorgd over lot personeel

Dokkum – De gemeenteraad van Dongeradeel is bezorgd over het lot van het personeel van sociale werkvoorziening Oostergo. Dat bleek gisteren tijdens de raadsvergadering. Vooral de woordvoerders van de FNP en PvdA gaven aan ongerust te zijn over de consequenties van het detacheren van de 270 Oostergo-medewerkers. Oostergo wil het productiewerk volledig afstoten en het personeel onder brengen bij ‘gewone’ bedrijven.

Regiovrijdag, 26 september 2003

Parkeernood in centrum IJlst

IJlst - In het centrum van IJlst zal de komende jaren een groot tekort aan parkeerplaatsen ontstaan.

Regiovrijdag, 26 september 2003

Agenten balen van reis naar Schiermonnikoog

Schiermonnikoog – De politie van Noordoost-Fryslân is naarstig op zoek naar twee nieuwe politieagenten die op Schiermonnikoog willen wonen. De voortdurende detachering van agenten van het vasteland op het waddeneiland trekt een zware wissel op de arbeidsverhoudingen in het team, zegt plaatsvervangend districtschef T. Vet van het district.

Regiovrijdag, 26 september 2003

Friese politie pakt smokkelaars van grote partij pillen

Leeuwarden – De Friese politie heeft zondag de smokkel van 310.000 xtc-pillen, met een straatwaarde van 2,6 miljoen euro, weten te voorkomen. Daarmee heeft het korps de grootste drugsvangst in haar geschiedenis gedaan. Dat heeft het Openbaar Ministerie gisteren bekend gemaakt.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 september 2003

Schikking, anders arbitrage

Easterein – Ds Hindrik Zijlstra en de Samen-op-Weggemeente Easterein hopen binnen twee weken een schikking te treffen in de ‘kwestie Easterein’. Als het niet lukt om zo het lang-slepende conflict te beëindigen, wordt een onafhankelijke arbitragecommissie ingesteld. Die doet dan een bindende uitspraak. Dat zijn beide partijen overeengekomen.

Weervrijdag, 26 september 2003

Weekend koeler

Vanavond en vannacht passeert een storing met bewolking, regen en veel wind. Misschien lokaal met een klap onweer. Het weekend verloopt koeler. Het kwik schommelt rond 16 graden. Het waait morgen matig uit het noordwesten

Weervrijdag, 26 september 2003

Weekend koeler

Vanavond en vannacht passeert een storing met bewolking, regen en veel wind. Misschien lokaal met een klap onweer. Het weekend verloopt koeler. Het kwik schommelt rond 16 graden. Het waait morgen matig uit het noordwesten


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties