Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 september 2007.

Agendawoensdag, 26 september 2007

Klassiek

Cultuurwoensdag, 26 september 2007

Showkorpsendag afgeblazen

Leeuwarden - De landelijke Showkorpsendag die volgend jaar gehouden zou worden in verband met het veertig jaar bestaan van de Stichting Combinatie Van Korpsen (SCVK) gaat niet door. Strenge regelgeving zorgt ervoor dat dit mega-evenement waaraan 63 muziek- en showkorpsen zouden meedoen is afgeblazen, zo heeft het stichtingsbestuur bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 26 september 2007

‘Bedrijf moet meer praten met ouder personeel’

Drachten – Iedereen door te laten werken tot z’n 65ste is niet ingewikkeld maar wel lastig. Het belangrijkste dat werkgever en werknemer moeten doen, is: vooruitkijken en daarover met elkaar het gesprek aangaan. Voor al het andere wat er nodig is voor het zogenoemde leeftijdsbewuste personeelsbeleid, liggen tal van voorbeelden en oplossingen klaar. Dit is de uitkomst van het ‘Rondje Friesland’ waarmee de landelijke Regiegroep Grijs Werkt een versnelling wil geven aan het leeftijdsbewust personeelsbeleid in onze provincie. De Regiegroep doet alle provincies aan. Het Rondje Friesland vond gisteren plaats bij Philips DAP in Drachten en werd bezocht door zo’n veertig personeelsfunctionarissen van Friese bedrijven, instellingen en overheden.

Economiewoensdag, 26 september 2007

‘Ieder verhaal is voor mij de moeite waard’

Leeuwarden – Of het nu gaat om de uitgave van één boek voor iemand die graag iets in gebonden vorm na wil laten aan deze wereld of om een uitgave voor een groot publiek, het maakt uitgeefster Jitske Kingma (48) van uitgeverij Elikser uit Leeuwarden niet zoveel uit. ,,Al wil ik natuurlijk wel mijn bestaan halen uit dit bedrijf waarvoor ik dit voorjaar de eerste stappen heb gezet”, vertelt de enthousiaste onderneemster. ,,Al jarenlang sluimerde er in mij de wens om nog eens een eigen uitgeverij te beginnen, maar tot dit jaar was dat er nog steeds niet van gekomen.” Toen ze dit voorjaar door de binnenstad kwam en een hoekpand op de Ossekop te koop zag staan, viel ineens het muntje. ,,Noem het toeval of niet, maar het was ineens duidelijk.”

Expowoensdag, 26 september 2007

Aldtsjerk, </b>Galerie Bloemrijk: tent. Lidwien Sloot, </b>t/m 3 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 26 september 2007

Monniken in Myanmar...

De militaire leiders in Myanmar staan bloot aan de grootste bedreiging van hun machtspositie in twintig jaar. Al vijf weken worden betogingen gehouden in het Aziatische land uit protest tegen de verhoging van brandstofprijzen. De vreedzame straatprotesten onder leiding van boeddhistische monniken groeien steeds meer uit tot een volksverzet tegen de junta.

Regiowoensdag, 26 september 2007

Montessorischool Oosterwolde dicht

Oosterwolde - De Montessorischool in Oosterwolde gaat per 1 november definitief dicht. Een groot aantal leerlingen van de school neemt aanstaande vrijdag al afscheid van de school. Dat is gisteravond duidelijk geworden tijdens een ouderavond, die de schoolcommissie had georganiseerd.

Regiowoensdag, 26 september 2007

Leeuwarden betaalt baatbelasting terug

Leeuwarden - Ondernemers in de binnenstad van Leeuwarden krijgen hun sinds 1999 betaalde baatbelasting terug. In totaal gaat het om bedrag van 1,4 miljoen euro. Ook vervalt de belasting voortaan. Volgens financieel wethouder Krol zal het stadsbestuur zich wel ,,honderd keer bedenken voor het zich weer brandt aan de baatbelasting”.

Regiowoensdag, 26 september 2007

Doeksen krijgt contract

Terschelling - De gemeente Terschelling tekent alsnog het openbaar dienstcontract veerverbindingen. De gemeenteraad besloot daar gisteravond met een nipte meerderheid toe. Vorig jaar weigerden de coalitiepartijen VVD en Plaatselijk Belang nog om het contract, dat de tijd moet overbruggen tot de concessiewetgeving gereed is, te tekenen.

Regiowoensdag, 26 september 2007

Ongeloof bij corporaties over wijkplan

Leeuwarden - Friese woningbouwcorporaties zijn stomverbaasd over alweer een nieuwe manier waarop minister Vogelaar (Wonen) van plan is de opknap van veertig Nederlandse probleemwijken te bekostigen. Niet langer zou het geld uit één fonds komen, maar de lokale corporaties moeten de portomonee trekken. ,,Dit kan helemaal niet.”

Regiowoensdag, 26 september 2007

Raad Boarnsterhim staat voor harde keuzes

Grou - Het fietspad tussen Grou en Warten is nog niet helemaal afgeserveerd in Boarnsterhim. Alle raadsfracties lieten gisteren weten dat ze toch graag geld vrij willen maken voor de oplossing van de onveilige fietsroute over het Leechlân, ondanks de miljoenenbezuiniging die de gemeente de komende jaren moet doorvoeren.

Regiowoensdag, 26 september 2007

Meer profijt mogelijk van imago wad

Buitenpost - Bedrijven uit het waddengebied kunnen de goede reputatie van hun streek veel meer dan nu benutten om hun producten af te zetten. De Wadden staan voor begrippen als ‘natuur, rust, ruimte en prettig vertoeven’ en producten en diensten moeten die waarden ook uitstralen. Dat vindt de Stichting Waddengroep.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 september 2007

Bewogen met Palestijnen

Buitenpost - De discussieavond over Israël, gisteravond in De Schakel in Buitenpost, ging niet alleen maar over de onderlinge verschillen in visie. Dat kwam vooral door een gedeelde bewogenheid voor Palestijnen die lijden onder de politiek van Israël. ,,Waar ontmoeting tussen Joden en Palestijnen plaatsvindt, blijkt dat men heel goed met elkaar om kan gaan”, zei ds. Gerrit Jan Loor.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 september 2007

Van Ruler: een stoer zelfstandig denker uit Kűbaard

In Utrecht wordt in de Janskerk vandaag het eerste deel gepresenteerd van het Verzameld Werk van de protestantse theoloog A.A. van Ruler (1908-1970). Dr. Henk Vreekamp, student bij Van Ruler in de periode 1963-1970, las het boek. ,,Theologie was voor hem een spel. Een heilig spel des levens.”

Geloof & Kerkwoensdag, 26 september 2007

Heerenveense startzondag met boottocht

Heerenveen - Leden van de Sionskerk van de PKN-wijkgemeente Heerenveen-Zuid houden komende zondag hun startzondag deels op een boot. Thema van de gemeente- en startzondag is ‘Waar vis jij naar?’. Om 9.30 uur wordt begonnen met een kerkdienst in de Sionskerk aan de Marktweg. Hierin gaat ds. Wim Bloemendaal voor. Aan de dienst werkt het Interkerkelijk Shantykoor ‘It Ljochtbeaken’ mee. Na de dienst wordt er koffiegedronken en is er gelegenheid voor het eten van een broodje, voor men al varend verder gaat.

Sportwoensdag, 26 september 2007

Belofteteam gelooft in bekerstunt

Heerenveen - Het belofteteam van SC Heerenveen gelooft in een bekerstunt tegen PSV. De ploeg van trainer Henk Herder treedt vanavond in het Abe Lenstrastadion in een zo sterk mogelijke samenstelling aan tegen de regerend kampioen. Ook de Braziliaan Afons Alves zal deel uit maken van dat gezelschap. Tot dat besluit kwam de technische staf gistermorgen.

Sportwoensdag, 26 september 2007

De Vries met goede moed naar eerste WK

Leeuwarden - Springruiter Hans de Vries gaat voor goud op het WK Springen dat morgen begint. Met goede moed reist hij vandaag naar het Belgische Lanaken, waar het toernooi plaatsvindt. Zijn paard Veldheer is topfit, ze hebben samen goed gepresteerd dit seizoen, dus waarom zou een plak er niet inzitten? ,,We hebben ons niet voor niets gekwalificeerd. Dan wil je ook meedoen voor de prijzen.”

Sportwoensdag, 26 september 2007

‘Hard Gras on tour’ mag nog wel wat smeuďger

Ze zijn er bij bosjes; mannen die gras vreten, Hard Gras welteverstaan. Ze laten zich meevoeren in literaire voetbalverhalen aan de hand van echte schrijvers. Verhalen vol tragedie, met veel gevoel opgepende anekdotes. Over wezenlijke zaken als verlies, euforie, teleurstelling, traditie en macht. Verzamelaars die enkele van de tot nu toe verschenen 55 exemplaren missen bieden zo vijftig euro voor dat ene ontbrekende exemplaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties