Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 26 oktober 2011.

Cultuurwoensdag, 26 oktober 2011

Nieuw theater op zolder in Pingjum

Pingjum - Stichting Theamus opent op 29 oktober een werkplaats en een klein theater op Zolder (Molenstraat 32) in Pingjum. Dat heeft de theaterstichting gisteren gemeld. Het theater moet een plek worden waar dorpelingen, kunstenaars, wetenschappers en muziek- en theaterliefhebbers elkaar iedere week ontmoeten ,,voor een avond of middag uit op niveau”.

Cultuurwoensdag, 26 oktober 2011

Films bekend competitie Noordelijk Film Festival

Leeuwarden - Het Noordelijk Film Festival (NFF) heeft acht films geselecteerd voor de Interregio Competitie van het festival. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. De regisseurs, voor wie de producties allemaal hun eerste of tweede speelfilm zijn, maken kans op de Matad’Or 2011 en een bedrag van tienduizend euro.

Economiewoensdag, 26 oktober 2011

Leeuwarder Onderlinge met Volmachtbedrijf

Leeuwarden/Joure - Deze week zijn verzekeraars de Leeuwarder Onderlinge Verzekeringen en Fries Volmachtbedrijf samengegaan. Dat hebben beide organisaties bekend gemaakt. Bij de Leeuwarder Onderlinge werken twintig mensen, bij de branchegenoot tien. Het is de bedoeling dat eind dit jaar de beide bedrijven vanuit Leeuwarden werken. Het Fries Volmachtbedrijf was onderdeel van HJG Adviesgroep. Die blijft zelfstandig. Voor het fusiebedrijf komt nog een nieuwe naam.

Hoofdartikelwoensdag, 26 oktober 2011

EU stuit op de grenzen van de democratie

Europa zit midden in een ernstige economische en financiële crisis. Als de Europese regeringsleiders vandaag op hun top niet met een allesomvattend antwoord komen, is de vrees dat de misère helemaal niet meer te overzien is. Verliezen de financiële markten het laatste beetje vertrouwen in de euro, dan is het niet uitgesloten dat na Griekenland ook Italië en Spanje op de rand van een bankroet komen. In een Europese Unie met één munt en één rente betekent dit dat ook landen als Nederland en Duitsland, die wél hun zaken op orde hebben, een deel van hun welvaart zien verdampen.

Regiowoensdag, 26 oktober 2011

Hardlopen voor behoud van het Friese landschap

Leeuwarden - Arno Willems rent deze maand van de ene provincie naar de andere. De directeur van Landschapsbeheer Nederland vraagt zo aandacht voor de fikse korting die het rijk doorvoert op de uitgaven aan het beheer en onderhoud van het landschap en de gevolgen daarvan voor de provincies. Gisteren sprak hij met de Friese gedeputeerden Johannes Kramer en Hans Konst.

Regiowoensdag, 26 oktober 2011

Eerbetoon aan fotograaf Gert Gort in Hannemahuis

Harlingen - Wolkenkrabbers in New York, twee fierljeppers in actie, Harlinger ‘ouwe seunen’ en gemaskerde feestgangers tijdens het Venetiaanse carnaval. De Harlinger nieuws- en sportfotograaf Gert Gort liet na zijn overlijden in januari dit jaar een omvangrijk fotoarchief na met een verscheidenheid aan onderwerpen. Een overzicht hiervan is momenteel te zien in het Hannemahuis in Harlingen tijdens de tentoonstelling Door de lens van Gert Gort. Daarbij doen de foto’s het woord, want zoals de fotograaf zelf vond: een beeld zegt vaak al genoeg.

Regiowoensdag, 26 oktober 2011

Scheepsfanaten brengen veerschip terug in vaart

Osingahuizen - Het voormalige beurtschip Dorp Grouw gaat weer veerdiensten doen. Dat is althans de bedoeling van een groep scheepsliefhebbers die het in 1910 gebouwde veerschip een maand geleden heeft gekocht van de weduwe van de dit voorjaar overleden Jacob Frik uit Zoutkamp. Van plannen van andere geïnteresseerden om van het tot motorjacht omgebouwde schip een wedstrijdskûtsje te maken, komt het derhalve niet.

Regiowoensdag, 26 oktober 2011

Mooiste moment: dy goal fan ús fansels

Met 22 bussen vol en met honderden auto’s zijn ze uit de Wâlden gekomen voor dé wedstrijd van het jaar, sc Heerenveen-Harkemase Boys. En ondanks het verlies van de boys zijn de fans trots: ,,It is gjin blamaazje.”

Regiowoensdag, 26 oktober 2011

Geen stormloop op rijles voor zestienjarigen

Leeuwarden - De reserveringen voor praktijk- en theorie-examens voor een rijbewijs voor jongeren vanaf 16,5 jaar blijven nog achter bij de verwachtingen. Vanaf 1 november mogen tieners van 16,5 jaar bij wijze van proef al rijles volgen en vanaf hun zeventiende praktijkexamen doen. Als ze slagen kunnen ze tot hun achttiende onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. De verwachting eerder dit jaar was dat het zou stormlopen.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 oktober 2011

Christenen sterven in kerker

Ermelo - Drie christenen zijn in militaire kampen in Eritrea gestorven. Dat meldt Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt. Een gevangene stierf aan de gevolgen van malaria, de andere twee zaten opgesloten in een kerker en zijn door honger en het gebrek aan medische verzorging gestorven. In Eritrea zitten rond de 1500 christenen gevangen om hun geloof.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 oktober 2011

Lezing ds. Klaas Hendrikse in Leeuwarden

Leeuwarden - Op dinsdag 8 november geeft ds. Klaas Hendrikse in Leeuwarden een lezing over zijn nieuwste boek God bestaat niet en Jezus is zijn zoon, dat deze week verscheen. De Zeeuwse predikant komt op uitnodiging van het Centrum voor Levensbeschouwing en boekhandel Selexyz De Tille. De avond vindt plaats in het Stiltecentrum van Stenden Hogeschool (Rengerslaan 8) en begint om 20.00 uur. Er geldt een toegangsprijs van 7,50 euro.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 oktober 2011

Dé methode voor kerkstichting bestaat niet

Berlijn - In elke nieuwe kerk moet het evangelie een centrale plaats krijgen. Om buitenkerkelijken te trekken, is echter niet alleen een gezonde leer noodzakelijk, maar ook de uitwerking daarvan in het dagelijks leven van christenen.

Geloof & Kerkwoensdag, 26 oktober 2011

Gebedspelgrimage Assisië voor vrede en recht

Een gevarieerd gezelschap reist morgen naar Assisië. Meer dan tweehonderd mensen uit ruim vijftig landen van alle mogelijke religies zullen er bidden voor vrede en sociale gerechtigheid.

Sportwoensdag, 26 oktober 2011

Sportquiz: Ajax - Feyenoord, de klassieker

oor het eerst in jaren kregen de toeschouwers zondagmiddag weer een 'echte' klassieker te zien waarbij Feyenoord en Ajax aan elkaar gewaagd waren. Geen afslachtpartij maar een heuse strijd tussen de van oudsher grootste clubs van het land. Vandaag in de Sportquiz daarom aandacht voor de gekste momenten uit de historie van deze voetbaltwist.

Sportwoensdag, 26 oktober 2011

Geen stunt, maar wel lof voor Harkemase Boys

Heerenveen en Harkemase Boys speelden dinsdagavond een legendarische bekerwedstrijd, want niet eerder speelden de beste professionals in Fryslân tegen de beste amateurs van Fryslân in een officiële wedstrijd. Het Friesch Dagblad van woensdag kijkt uitgebreid terug op het duel dat met 6-1 werd gewonnen door Heerenveen. Voor 1,50 ligt het Friesch Dagblad van vandaag in de schappen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties