Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 26 oktober 2012.

Economievrijdag, 26 oktober 2012

Europa wil scheepsrecycling snel veiliger en schoner

Luxemburg | Europa heeft gisteren belangrijke stappen gezet naar veiliger en milieuvriendelijker scheepsrecycling. Dat zei staatssecretaris Joop Atsma na afloop van de Milieuraad in Luxemburg. De Europese milieuministers bespraken daar het voorstel voor een Verordening voor duurzame recycling van zeeschepen. Het biedt kansen aan bijvoorbeeld Harlingen, waar plannen zijn voor een grote, schone scheepsrecycling. Scherpere regels moeten sneller wantoestanden voorkomen.

Hoofdartikelvrijdag, 26 oktober 2012

Duurzaamheid als economisch beleid

Het was een opmerkelijke toespraak die de Duitse protestantse bisschop Heinrich Bedford-Strohm deze week hield op een oecumenische conferentie. Hij prees het beleid van de Duitse overheid die zich inzet om energievormen te bevorderen die niet schadelijk zijn voor de schepping. Duitsland, zo luidde zijn redenering, bewijst met de vergroening van de energie dat een hooggeďndustrialiseerd land zijn economie kan vormgeven op basis van Bijbelse noties van duurzaamheid. En hij riep inwoners van zijn land op zich niet te verzetten tegen allerlei vormen van een nieuwe, ecologische levensstijl, zoals windmolenparken. Als we allemaal het opwekken van duurzame energie steunen dan zijn we op de goede weg, zo luidde zijn redenering.

Regiovrijdag, 26 oktober 2012

Spanjaarden, Italianen en Fransen ontdekken Fryslân

Leeuwarden | De Friese toerisme-industrie kan zich beter maar voorbereiden op de komst van Spaanse, Italiaanse en Franse toeristen.

Regiovrijdag, 26 oktober 2012

‘Burgum’ geeft strijd om Alde Feanen op

Burgum | Tytsjerksteradiel legt zich onder protest neer bij de toevoeging van natuurgebied de Alde Feanen in Boarnsterhim aan de gemeente Leeuwarden. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten geen formeel bezwaar aan te tekenen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze verwacht dat dit geen kans van slagen heeft.

Regiovrijdag, 26 oktober 2012

Sc Heerenveen helpt Sneek bij handhaven orde

Sneek | Voor de voetbalwedstrijd tegen Ajax zet de voetbalclub ONS Boso Sneek meer dan honderd stewards in. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de kennis en ervaring van sc Heerenveen, die zestig stewards levert. Ajax komt met driehonderd supporters, die door dertig stewards worden begeleid.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 oktober 2012

Echt christendom is vervolgd christendom

Vrede lijkt ver weg in Irak. Toch verwacht aartsbisschop Bashar Warda Matti van de Chaldeeuws-Katholieke Kerk binnen een generatie een vreedzamer Irak. ,,Vertrek uit Irak zou een groot verlies betekenen.”

Geloof & Kerkvrijdag, 26 oktober 2012

Open Hof: einde samenwerking triest

Leeuwarden | De Leeuwarder wijkgemeente Rondom De Open Hof is diep teleurgesteld door het besluit van de Pelikaanwijkgemeente zelfstandig verder te willen gaan. ‘Tot grote spijt’ van de Open Hof heeft de Pelikaanwijkkerkenraad zich ‘niet gehouden aan de afspraken’ die het samenwerkingsverband De Fontein heeft gemaakt.

Geloof & Kerkvrijdag, 26 oktober 2012

Raad van Kerken: ruimte voor religie in publieke domein

Amersfoort | De Raad van Kerken in Nederland pleit voor een ‘dienende en zichtbare aanwezigheid van de religies in het publieke domein’. Dat schrijft de kerkenkoepel in een brief aan de fracties van de VVD en de PvdA die aan de onderhandeltafel zitten om een nieuw kabinet vorm te geven.

Sportvrijdag, 26 oktober 2012

Arts: Cambuur staat voor een belangrijke week

Leeuwarden | Toen Cambuur-trainer Alfons Arts gistermiddag vooruitblikte op de topper tegen MVV, kwam ook de even pijnlijke als teleurstellende nederlaag in en tegen Den Bosch ter sprake. Een duel waarin de Leeuwarders afgelopen vrijdag opzichtig faalden. ,,Daar is zaterdag goed over gesproken”, zei Arts. ,,En we hebben het volste vertrouwen in een goede afloop tegen MVV.” Toeval of niet; toen hij dat zei, hadden luttele meters verderop enkele spelers de grootste lol tijdens een potje tafeltennis. Ergo? De rijen zijn gesloten, de moraal nog altijd goed.

Sportvrijdag, 26 oktober 2012

‘B-elftal’ Sneek Wit Zwart ruim langs Bakhuizen

Bakhuizen | SWZ Boso Sneek heeft zich gisteravond op eenvoudige wijze geplaatst voor de tweede knockoutronde van de noordelijke districtsbeker Uit bij vijfdeklasser Bakhuizen won de ploeg van Johan Groote met ruime cijfers: 8-0. Thijs Goes maakte drie doelpunten en Cees Smaal was tweemaal trefzeker. Raducio King, Wesley Dijkstra en Jonathan Gregorian maakten de andere goals.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties