Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 februari 2003.

Bijschriftdonderdag, 27 februari 2003

Houdt moed

U kent vast wel de uitdrukking: als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

Cultuurdonderdag, 27 februari 2003

Amfora zingt luide gospelmusical ‘Ruth’

,,Wat moet ik hier, wat heb ik hier te zoeken?” , zingt Ruth in de musical Ruth als zij twijfelt over haar verblijf in Israël. Woensdagavond werd deze musical naar het gelijknamige bijbelboek voor de tweede keer uitgevoerd in De Lawei te Drachten, in een eigen productie door het Gospelkoor Amfora uit Ureterp.

Cultuurdonderdag, 27 februari 2003

Een suikerzoet maar geweldig cadeautje

,,Deze uitvoering van The Sound of Music laat je de film vergeten’’, laat een enthousiaste bezoeker van de musical weten. Deze eer komt Paul Eenens, regisseur van de groots opgezette productie toe. Hij heeft niet geprobeerd om de bekende filmversie op het podium over te brengen, maar is teruggegaan naar de originele theaterversie uit 1959.

Economiedonderdag, 27 februari 2003

Beste hotel, motor- en zeilboot uit Fryslân

Woudsend/Ternaard - Jachtbouwer Breehorn uit Woudsend maakt de ‘zeilboot van het jaar’, zijn collega en dorpsgenoot ONJ Jachtwerf fabriceert de ‘motorboot van het jaar’, aldus de Hiswa, en het beste hotel van Nederland staat in Ternaard: Herberg de Waard van Ternaard.

Hoofdartikeldonderdag, 27 februari 2003

Koehandel…

De Verenigde Naties hebben een hoog moreel gezag. Zie de kwestie Irak. Goedkeuring van de VN-Veiligheidsraad levert meer steun op voor een campagne tegen Saddam Hussein. De tegenstand in de publieke opinie zwakt beduidend af als de Verenigde Naties instemmen met gewapend ingrijpen. Ook veel regeringen willen eerst een ‘oorlogsresolutie’ zien als legitimatie.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

Deurwaarder gaat vandaag bij asielzoekers langs

Ameland - De asielzoekers op Ameland die zich verzetten tegen hun vertrek van het eiland, krijgen vandaag bezoek van een deurwaarder. Daarna hebben ze nog drie werkdagen de tijd om te vertrekken.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

Groeiend verzet tegen zweeftrein in Staten

Leeuwarden – De kans groeit dat Fryslân alsnog bedankt voor de magneetzweeftrein (mzb). De VVD-fractie behoudt zich het recht voor om na een reeks informatieavonden alsnog tégen het miljardenproject te zijn.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

VVD profiteert van stunt oppositie

Leeuwarden – Veel méér dan zijn uitdagers heeft VVD-leider Ton Baas gisteren geprofiteerd van het spoeddebat over de magneetzweeftrein. In de live uitgezonden bijeenkomst wist Baas de suggestie te wekken dat door zijn toedoen de Friese burger een beslissende stem krijgt over het omstreden miljardenproject.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

Opsterland gaat geen coffeeshops gedogen

Beetsterzwaag – Burgemeester Heldoorn van de gemeente Opsterland blijft bij het gemeentelijk besluit de verkoop van softdrugs in coffeeshops niet toe te staan.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

Alle Friese zorgcentra staan achter actieplan

Leeuwarden – Alle 64 Friese verzorgingshuizen staan achter de actieplannen van de Vereniging Zorginstellingen Friesland (VZiF).

Regiodonderdag, 27 februari 2003

‘Gesol met asielzoekers valt mee’

Ameland – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat over het algemeen zorgvuldig om met asielzoekers. De organisatie maakt zich niet schuldig aan voortdurend gesleep met vluchtelingen.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

Bord moet snelheid remmen

Marum – De gemeente Marum hoopt met een verplaatsbaar snelheidsinformatie-display het rijgedrag van snelle automobilisten te beïnvloeden. Wethouder Mollema van Marum stelde gistermorgen het informatiesysteem in werking aan de Wendtsteinweg in Marum ter hoogte van de kruising met de Alberdaweg, vlakbij een school. Hij hoopt dat de veiligheid ter plekke snel zal verbeteren.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

Ouderen willen meer invloed op politiek

Leeuwarden – Ouderenbonden moeten een vanzelfsprekende gesprekspartner worden van het provinciale bestuur. Zodra er een punt op de agenda staat die ouderen aangaat, moeten de bonden worden uitgenodigd voor overleg.

Regiodonderdag, 27 februari 2003

Roofvogels broeden minder in Noorden

Drachten – Roofvogels in Fryslân en Groningen hebben in 2002 minder gebroed ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat zegt Romke Kleefstra, coördinator van werkgroep roofvogels Nederland. Hij wijt de afname van het aantal broedplaatsen aan het karige voedselaanbod van muizen en konijnen.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 februari 2003

Grote campagne R.-K. Kerk

Leeuwarden – Katholiek Nederland laat van zich horen. Onder de titel Katholiek met hart en ziel voeren verschillende katholieke organisaties de komende maanden campagne. Doel is ‘bezieling, ontmoeting, bemoediging, ontspanning’. De campagneplannen zijn woensdag in Utrecht gepresenteerd.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 februari 2003

Flávia hervindt haar geloof in het leven

Pater Jildert van Balen, afkomstig uit Wytgaard, werkt sinds zo’n 35 jaar in Brazilië. Hij geeft leiding aan een parochie van een kleine 100.000 leden in Belo Horizonte. Soms stuurt hij een ‘bericht’ naar Nederland.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 februari 2003

ZoG tegen donateurs: er is niet gefraudeerd

Leeuwarden – Niemand heeft zich persoonlijk verrijkt met het geld van de donateurs van Zending over Grenzen.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

SC Heerenveen sleept punt uit het vuur bij FC Utrecht

Utrecht - In de inhaalrace richting een ticket voor Europees voetbal sleepte Sportclub Heerenveen woensdagavond een punt weg bij FC Utrecht.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Foppe de Haan doelwit van ‘fans’ FC Utrecht

Utrecht - Hij draait al eventjes mee en dan leer je te leven met vreemde mensen. Maar zo erg als woensdagavond had Foppe de Haan het nog niet eerder meegemaakt.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Late gelijkmaker VVV bezorgt Cambuur kater

Venlo – Met een dubbel gevoel stapten de spelers en begeleiders van Cambuur Leeuwarden woensdagavond in de bus na het gelijkspel tegen het Venlose VVV.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Futsalteam Heerenveen verslaat WMC

Heerenveen – Het futsalteam van Heerenveen heeft woensdagavond geen fout gemaakt in de thuiswedstrijd tegen WMC (6-2).

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Amateur-elftal verslaat militairen

Zeist – Het Nederlands amateur-elftal heeft woensdagavond in Zeist een oefenduel tegen het militair elftal met 2-1 gewonnen.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Friese schaaktitels voor Harmen van der Berg en Renske Hania

Sneek – Harmen van den Berg uit Beetsterzwaag en Renske Hania uit Scharnegoutum hebben zich woensdag op de Friese jeugdschaak kampioenschappen tot winnaar gekroond in de A-categorie.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Bervoets (Minnertsga): ‘Het is wel heel lange winterstop’

Wommels – Het lijkt er sterk op dat zaterdag de competities in de verschillende klassen weer hervat zullen worden. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de winterstop die voor veel clubs bijna drie maanden duurde.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Marianne Vlasveld: eenzaam maar niet alleen in noordse disciplines

Val di Fiemme – In Val di Fiemme kan Marianne Vlasveld bijna twee weken genieten van haar wereldtitel wintertriatlon die ze vorige week zaterdag in het Duitse Oberstaufen prolongeerde.

Sportdonderdag, 27 februari 2003

Wiersma verstevigt koppositie bij FK dammen Fries spul

Jorwert – Jelle Wiersma uit Wommels, lid van damclub De Stadige Strikers uit Scharnegoutum heeft goede zaken gedaan bij het persoonlijk kampioenschap dammen Fries Spel.

Weerdonderdag, 27 februari 2003

Vrij zonnig

Het blijft vanavond en vannacht droog met wat bewolking en temperaturen die komen te liggen rond 4 graden. Morgen is het vrij zonnig en het wordt een aardige lentedag met maximumtemperaturen in de provincie rond 11 à 12 graden en op de Wadden enkele graden lager.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties