Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 februari 2007.

Cultuurdinsdag, 27 februari 2007

Uitgeverij Columbus geeft midi-thriller uit

Heerenveen - Uitgeverij Columbus in Heerenveen brengt een nieuw boekengenre op de markt: de midi-thriller. Het eerste boek in dit genre, Chess van Heerco Walinga, ligt sinds gisteren in de winkel.

Dossierdinsdag, 27 februari 2007

De evolutie van het verschijnsel ‘juichen’


Economiedinsdag, 27 februari 2007

MKB wil beveiliging fiscaal stimuleren

Delft - Ondernemersorganisatie MKB Nederland wil dat ondernemers die investeren in beveiliging daarvoor fiscaal voordeel ontvangen. Ondernemers kunnen de kosten die ze moeten maken voor beveiliging van personeel en de onderneming steeds moeilijker betalen, stelt de organisatie.

Economiedinsdag, 27 februari 2007

Minder blijvend grasland

Zoetermeer - De oppervlakte blijvend grasland neemt af en de oppervlakte akkerbouw blijft toenemen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de laatste 25 jaar is het areaal voor akkerbouw toegenomen ten koste van blijvend grasland. Dit komt vooral door de sterke toename van het areaal tijdelijk grasland. Dit zijn graspercelen die meedraaien in een vruchtwisselingscyclus voor de teelt van akkerbouwgewassen. Gemiddeld staat er op dergelijke percelen maar eens in de vier jaar gras.

Economiedinsdag, 27 februari 2007

Prijs voor oranjekoek ‘cadeautje tussendoor’

Sneek - ,,Natuurlijk weten we dat we lekkere oranjekoek maken”, zegt bakker Gerrit Dijkstra (45) uit Sneek zelfbewust. Toch kwam de prijs voor de lekkerste Friese oranjekoek eind vorige week als een verrassing voor bakkersbedrijf De Korenbloem. ,,We hebben niet heel erg bewust stilgestaan bij onze deelname. Onze deelname aan de verkiezing van Banketbakkerij van het Jaar, enkele jaren geleden, had een veel grotere impact voor ons. Toen werd ook de gehele bedrijfsvoering onder de loep genomen. Een heel jaar ben je er dan mee bezig. Toch is deze prijs prachtig, het is toch een cadeautje tussendoor.”

Hoofdartikeldinsdag, 27 februari 2007

De VVD...

De VVD maak zich op voor vier moeilijke jaren. De partij der liberalen heeft een flinke nederlaag geleden bij de verkiezingen, mede door haar interne verdeeldheid. Die riep de vraag op wat de eigenheid van de partij is. De ‘links-liberale’ koers van Rutte, of de ‘recht-door-zee’ koers van Verdonk?

Regiodinsdag, 27 februari 2007

Massaontslag thuiszorg voorspeld

Leeuwarden - Ongeveer achthonderd huishoudelijke hulpen in Fryslân dreigen hun vaste baan kwijt te raken. Sinds de invoering van de WMO twee maanden geleden wordt er soberder geďndiceerd en krijgen thuiszorginstellingen per uur minder goed. Het CNV trekt aan de bel.

Regiodinsdag, 27 februari 2007

Een licht dat de automobilisten gidst

De Afsluitdijk geldt als een van de grootste waterbouwkundige projecten ooit. De 32 kilometer lange strekdam viert dit jaar een jubileum. Het is precies 75 jaar geleden dat de Zuiderzee werd afgesloten. Het Friesch Dagblad besteedt in een artikelenreeks aandacht aan de Afsluitdijk. Vandaag: het plan.

Regiodinsdag, 27 februari 2007

Meteen boete voor lastige jeugd Burgum

Burgum - Hangjongeren in Tytsjerksteradiel die voor overlast zorgen, kunnen meteen rekenen op een boete die varieert tussen de 50 en 75 euro. De gemeente, het Openbaar Ministerie, de politie en het welzijnswerk hebben besloten niet meer eerst te waarschuwen.

Regiodinsdag, 27 februari 2007

Niets houdt het eierzoeken dit seizoen tegen

Leeuwarden - Friezen met een nazorgpas kunnen vanaf donderdag weer eierzoeken. De Faunabescherming protesteert al jaren tegen het rapen van kievitseieren maar heeft nu juridisch gezien geen mogelijkheden het rapen tegen te houden. De provincie verleent voor het rapen een vergunning. Vorig jaar verloor de Faunabescherming een rechtszaak tegen de provincie. De Faunabescherming spande daarop een bodemprocedure aan, die op 31 mei wordt behandeld. ,,Voorafgaand kunnen we niets”, zegt voorzitter H. Niessen. In 2005 wist de Faunabescherming via de rechtbank het raapseizoen stil te leggen. Nadat de provincie de vergunning had aangescherpt, mocht het rapen in 2006 doorgaan. Het seizoen duurt van 1 maart tot 1 april.

Regiodinsdag, 27 februari 2007

Gevraagd: goedkope grond voor starters

Zwaagwesteinde - Gemeenten moeten de komende jaren voor maximaal 70 euro per vierkante meter bouwgrond voor starters beschikbaar stellen. Deze oproep deed de werkgroep ‘betelber wenjen’ in zalencentrum Old Dutch in Zwaagwesteinde aan de collegeleden van Dongeradeel, Dantumadeel, Achtkarspelen en Kollumerland.

Regiodinsdag, 27 februari 2007

Biocentrale Berlikum onzeker

Berlikum/Lelystad - Het is uiterst onzeker of er nog een biomassacentrale voor warmte en elektriciteit komt in Berlikum. Initiatiefnemer Eclair-E uit Lelystad heeft de voorbereidingen stopgezet omdat de exploitatie onbetaalbaar blijkt zonder MEP-subsidie. De centrale zou eind van dit jaar moeten openen.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 februari 2007

Inspelen op behoefte van wijk

Leeuwarden - De Holy Trinity Brompton Church (HTB) in Londen, bekend van de Alphacursus, heeft in de afgelopen twintig jaar maar liefst acht nieuwe kerken gesticht. De hoofdstad van Groot Brittannië bruist van initiatieven op missionair gebied. Twee studenten van de Kerkelijke Opleiding van de PKN in Utrecht deden vorig jaar onderzoek in twee church plants van de Holy Brompton Church in Londen.

Sportdinsdag, 27 februari 2007

Een prachtig uitje op eerste dag van de voorjaarsvakantie

Heerenveen - Het is maandagavond. Hordes kinderen, uitgedost in blauw-witte voetbalshirts verzamelen zich rond het Abe Lenstrastadion in Heerenveen. Vanavond zien ze Jong Heerenveen in actie tegen Jong Ajax. Een prachtig uitje op de eerste dag van de voorjaarsvakantie.

Sportdinsdag, 27 februari 2007

Jong Heerenveen onmachtig tegen Ajax

Heerenveen - Een onmachtig Jong Heerenveen heeft gisteravond in een uitverkocht Abe Lenstrastadion met 0-1 verloren van Jong Ajax. De Roemeense linksbuiten Nicolas Mitea maakte in de twintigste minuut de enige goal van de wedstrijd. Vanaf de zijlijn speelde hij eerst Tom Siwe en vervolgens Robbert Maruanaya met een soepele schijnbeweging uit. Daarna schoot de Ajacied, terwijl hij bijna op de achterlijn stond, de bal in de korte hoek achter doelman Agil Etemadi.

Sportdinsdag, 27 februari 2007

Ongeslagen koplopers op Bogerman Schaakfestijn.

neek - Tijdens de eerste drie dagen van de voorjaarsvakantie wordt in het Bogerman te Sneek het Fries kampioenschap jeugdschaken gehouden. Er doen verspreid over vijf leeftijds- groepen 67 jeugdschakers aan mee. De jongste groep (t/m 10jr.) komt alleen op woensdag in actie. In de overige leeftijdscategorieën hebben de koplopers nog geen puntverlies. In de oudste categorie AB gaat Milan Mostertman (Groningen, DTK)met 2 uit 2 aan de leiding; In de categorie C is de plaatselijke favoriet Nick Bijlsma ongeslagen met 5 uit 5 en in de categorie D gaat Yolmer Dijkstra, (Vrouweparochie), eveneens Sc Sneek, aan kop met 5 uit 5.

Weerdinsdag, 27 februari 2007

Ruig weer

Vanmiddag regent het soms flink. Later vanavond en vannacht wordt het droog. Wij gaan dan over op ruig weer met morgen pittige buien, kans op onweer, hagel en windstoten. De wind gaat toenemen tot hard, morgen tot stormachtig uit zuidwest tot west.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties