Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 februari 2015.

Economievrijdag, 27 februari 2015

Weer meer Friese uitkeringen door ontslagen in zorg

Leeuwarden - Het aantal Friezen met een WW-uitkering is in januari met 6,9 procent gestegen ten opzichte van december. 21.556 mensen ontvingen eind vorige maand een uitkering via het UWV. Het zijn vooral banen in de zorg die verdwijnen. Dat betekent ook dat meer vrouwen op straat komen te staan.

Hoofdartikelvrijdag, 27 februari 2015

Weinig verwijzingen naar vwo in NO-Fryslân

Het basisonderwijs in Noordoost-Fryslân levert kinderen af van wie minder dan het gemiddelde aantal naar het vwo gaat. Ameland, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Dantumadeel zijn vier van de tien 'slechtste' gemeenten wat betreft het advies van de basisschool naar het voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo). Een en ander blijkt uit gegevens van het ministerie van Onderwijs. De verschillen in percentages zijn enorm: op Ameland wordt 2,6 procent van de basisschoolleerlingen geadviseerd naar het vwo te gaan, in Rozendaal bij Arnhem is dat percentage 62,5 procent.

Regiovrijdag, 27 februari 2015

Tweede kans voor een 'eigen bank' voor Fries mkb

Heerenveen - Voor ondernemers in Fryslân wordt een nieuwe poging gedaan om een 'eigen bank' op te zetten. Eerst wordt gekeken naar mkb'ers in Heerenveen en omstreken. Initiatiefnemer Vereniging van Kredietunies in Nederland (VKN) hoopt dat er uiteindelijk vijf tot zes Friese kredietunies - waarbij ondernemers elkaar geld lenen - komen.

Regiovrijdag, 27 februari 2015

Meer aandacht voor het Fries in De Friese Meren

Joure - De gemeente De Friese Meren gaat het gebruik van de Friese taal stimuleren. Een Friese brief van burgers moet straks in het Fries worden beantwoord.

Regiovrijdag, 27 februari 2015

Dijksma bekijkt verlenging van mestseizoen

Leeuwarden - Staatssecretaris Sharon Dijksma bekijkt of boeren die zijn gedupeerd door de muizenplaag dit seizoen langer mest mogen uitrijden. Ze gaat hierover in overleg met de Europese Commissie. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 februari 2015

In 2017 verklaring PKN en RKK over samen optrekken

Groningen - Bij de viering van vijfhonderd jaar reformatie in 2017, komen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de Rooms-Katholieke Kerk (RKK) in Nederland met een gezamenlijke verklaring over hoe ze in de toekomst samen willen optrekken.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 februari 2015

Orgel Engwierum terug naar de oorsprong

Engwierum - Ongeveer een jaar moest de Protestantse Gemeente Engwierum het zonder haar Van Dam-orgel stellen. Na een grootscheepse restauratie wordt het instrument uit 1823 zaterdag opnieuw in gebruik genomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties