Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 november 2010.

Hoofdartikelzaterdag, 27 november 2010

De controle op het onderwijs...

Het is moeilijk om te bedenken welke minister van Onderwijs een belangrijke inhoudelijke beleidsmaatregel heeft genomen. Natuurlijk kunnen we de invoering van het Studiehuis noemen, of de toetsing van het taal- en rekenonderwijs. Maar over die eerste maatregel, die van het Studiehuis, zwijgen de meeste docenten liever, en inmiddels ook de jonge mensen die onderworpen zijn geweest aan het regime van die maatregel. Als het al goed ging, kwam dat door goede leraren en een goed leerklimaat voor docenten en leerlingen.

Regiozaterdag, 27 november 2010

Platteland wil naam Súdwest Fryslân voeren

Sneek - De naam Súdwest Fryslân kan in de vijf gemeenten in de Zuidwesthoek rekenen op brede steun van de bevolking. 57,3 procent van de kiezers die afgelopen woensdag naar de stembus gingen voor de nieuwe gemeenteraad, gaat akkoord met deze naam. Op het platteland kreeg deze werktitel de meeste steun.

Regiozaterdag, 27 november 2010

‘Die klokken zijn het bewijs dat ik het begrijp’

Sneek - Met behulp van wiskundige formules en precies afgestelde tandwielen maakt Hans Noordmans (81) uit Sneek astronomische uurwerken. ,,Als de wijzerplaten erop moeten en het einde is in zicht, dan kan ik niet meer stoppen.”

Regiozaterdag, 27 november 2010

Raad: Boarnsterhim anders opdelen

Grou - De fractie van Gemeentebelangen2000 in de raad van Boarnsterhim wil dat de wensen van de dorpen meer gehonoreerd worden bij de opdeling. Een raadsmeerderheid is daar nu voor. Het college van B en W houdt vast aan zijneigen herindelingsvoorstel.

Regiozaterdag, 27 november 2010

‘Plaats Polen in lege huizen krimpdorpen’

Leeuwarden - Leegstaande woningen in krimpregio’s kunnen gebruikt worden voor de huisvesting van Poolse en andere Oost-Europese arbeidsmigranten. Dat kan het antwoord zijn op de dreigende verkrotting. Gemeenten moeten dan wel soepeler omgaan met hun regels voor tijdelijke huisvesting.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 november 2010

Heel het Marcusevangelie als dramastuk in Dokkum

Dokkum - De Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) in Dokkum is de eerste Nederlandse kerk waar het Marcus Drama wordt opgevoerd. Het drama vertolkt in anderhalf uur het hele Marcusevangelie. De twee uitvoeringen zijn zondag in de kerk aan de stationsweg in Dokkum.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 november 2010

Ziel kent zijn eigen werkelijkheid

Dick Swaab geldt als een van de knapste hersenwetenschappers van Nederland. Zijn boek Wij zijn ons brein verscheen dit najaar. Het vliegt de boekhandel uit. Swaabs filosofie luidt: de mens is niet meer dan zijn brein. De ziel bestaat niet, vrijheid is een hersenschim en geloof is een product van onze grijze cellen.

Sportzaterdag, 27 november 2010

Jans wil opgaande lijn doortrekken

Heerenveen - Verdediger Arnold Kruiswijk keert zaterdag in het uitduel met AZ terug in de basis van sc Heerenveen. De centrale verdediger miste vorige week de wedstrijd tegen Willem II vanwege een knieblessure, maar is volledig hersteld. Daardoor moet Youssef el Akchaoui het veld ruimen, omdat Calvin Jong-A-Pin weer op zijn vertrouwde positie als linkerverdediger begint. Trainer Ron Jans wil de opgaande lijn van de laatste weken doortrekken. Volgens Jans is zijn ploeg zowel mentaal als fysiek klaar voor de strijd tegen ‘een directe concurrent’ voor Europees voetbal. ,,We vragen niet meer, maar eisen”, aldus de trainer. ,,De organisatie staat voorop. Iedereen moet zijn taak uitvoeren. Het team heeft uit bij Feyenoord ervaren dat je profijt hebt van een goede organisatie. Die lijn moeten we vasthouden.”

Sportzaterdag, 27 november 2010

Elm heeft nu zijn plekje gevonden bij Heerenveen

Viktor Elm wordt bij sc Heerenveen gezien als dé ideale speler voor een trainer, omdat hij bijna overal inzetbaar is. Maar het feit dat hij multifunctioneel is, zeg maar allround, maakt hem daardoor ook kwetsbaar. Hij heeft in de twee jaar dat hij in Fryslân is in alle linies gespeeld. Met uitzondering van het doel. Sinds twee weken gaat de 25-jarige Zweed door het leven als de spits van Heerenveen.

Sportzaterdag, 27 november 2010

Weer eens gewone zege voor Cambuur

Leeuwarden - Met trainer Henk de Jong voor het eerst op bank heeft Cambuur gisteren een verdiende zege geboekt tegen RBC. De Leeuwarders waren ondanks een slecht bespeelbaar veld heer en meester en zetten het overwicht ook om in doelpunten. Kevin Diaz was met zijn twee treffers de man van de wedstrijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties