Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 november 2012.

Economiedinsdag, 27 november 2012

Spar Nij Beets in online super BoodschappenXL

Nij Beets | Ondernemer Aize Tolsma van supermarkt Spar in Nij Beets neemt per 1 december de succesvolle internetsuper BoodschappenXL in Drachten over. Komend jaar wil Tolsma kijken of hij het verspreidingsgebied en het aantal bezorgdagen in Fryslân en Groningen kan uitbreiden.

Hoofdartikeldinsdag, 27 november 2012

De nieuwe macht vertrapt de rechtsstaat

Het decreet van de Egyptische president Mohammed Mursi vorige week dat rechters zijn beslissingen niet kunnen aanvechten, geeft blijk van minachting voor de democratie en de rechterlijke macht.

Regiodinsdag, 27 november 2012

Dorp moet zelf woningverhuur oppakken

Baaium | Een sociaal fonds voor het verhuren van woningen. Een lokale woningcorporatie, die op plaatselijke niveau woningen aanbiedt, wellicht met tussenkomst van een deskundige intermediair. Terug naar de basis. Terug naar de oude coöperatieve gedachte.

Regiodinsdag, 27 november 2012

Ook Heerenveen keert zich tegen windturbines

Heerenveen | Heerenveen keert zich tegen de provinciale plannen voor de plaatsing van hoge windturbines in haar gemeente. Eerder was de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân ook al tegen de plaatsing van hoge windmolens in het IJsselmeer.

Regiodinsdag, 27 november 2012

Gezin verdachte komt terug op boerderij

Oudwoude | Het gezin van de 45-jarige verdachte in de zaak-Vaatstra komt in de loop van deze week waarschijnlijk terug naar Oudwoude.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 november 2012

Leeuwarden en de unieke katholieken

Een Anti-Kermis-Comité in Leeuwarden. Het zou heden ten dage ondenkbaar zijn, maar in 1919 deed de katholieke Vereeniging ‘Voor Eer & Deugd’ er graag aan mee.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 november 2012

PKN-predikant Klaas Snijder naar vGKN Harkema

Harkema | Ds. Klaas Snijder van de Protestantse Gemeente Marrum-Westernijtjserk heeft een beroep aangenomen naar de voortgezette Gereformeerde Kerk (vGKN) te Harkema.

Sportdinsdag, 27 november 2012

Marjon Visser van LDODK ook in selectie Tulips

Zeist | Bondscoach Jan Sjouke van den Bos heeft Marjon Visser van LDODK ook opgenomen in de definitieve selectie van de Tulips, die van 27 tot en met 29 december in Topsportcentrum Rotterdam meedoen aan Korfbal Challenge.

Sportdinsdag, 27 november 2012

De eeuwige pijn van het afhaken

Van tijd tot tijd wordt in deze kolommen aandacht besteed aan het literaire wielertijdschrift De Muur en z’n oudere voetbalbroer Hard gras. De methodiek van de beide uitgaven, die een vaste plek in het Nederlandse medialandschap hebben veroverd, is dezelfde: zo diep mogelijk inzoomen op het detail. Meer dan eens heeft dat als resultaat gehad dat de geschiedenis moest worden herschreven.

Sportdinsdag, 27 november 2012

Matig Cambuur doet wat nodig is: winnen

Oss | Traag, slordig en saai. Dat was het optreden van SC Cambuur gisteren in en tegen Oss. En toch was er naderhand reden tot blijdschap bij de Leeuwarders: dankzij een 3-1 zege, nota bene in een uitduel, is de ploeg weer aangesloten bij de top vijf.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties