Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 december 2013.

Hoofdartikelvrijdag, 27 december 2013

Bedrijven onttrekken zich aan wetten

Als de klokkenluiderssite WikiLeaks er niet over had gepubliceerd zouden maar weinig mensen weten dat de belangen van burgers in democratische landen worden geschaad door geheime onderhandelingen tussen staten over het handelsbeleid. Een van de onderdelen van deze onderhandelingen is dat bedrijven in het buitenland wordt toegestaan te handelen volgens het recht van het stamland, het zogenoemde Investor-State Dispute Settlement.Hierdoor kunnen ze een zaak aanspannen tegen andere landen waarin ze vestigingen hebben, als die landen beslissingen nemen die indruisen tegen het wetten van het stamland.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 december 2013

Stukje hemel op aarde

We zaten bij elkaar in de huiskamer van de Beschermde Woonvorm. Een groepje van acht bewoners met allemaal hun eigen verhaal. Verhalen vol verlies: verloren geliefden en verloren idealen. Verhalen vol machteloosheid en eenzaamheid. In de groepsgesprekken hadden we stukjes van onze verhalen gedeeld. En we hadden gezocht naar mooie momenten, hoopvolle gebeurtenissen die het leven leefbaar maken: op zoek naar zin.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 december 2013

Joop Gankema: ik heb geleerd dat ik niet alles zelf moet doen

Het jaar 2013 is bijna voorbij. Het Friesch Dagblad vroeg enkele prominenten uit christelijk Nederland om terug te blikken en alvast vooruit te kijken. Vandaag Joop Gankema (64), directeur van Stichting Opwekking.

Sportvrijdag, 27 december 2013

Eindelijk zit alles een keer mee voor Jeroen Offeringa

Wolvega | Tijdens een druk bezochte Kerstmeeting op de drafbaan in Wolvega maakte de zege van Dark Future WS gisteren onverwacht veel emoties los. Jeroen Offeringa, zijn winnende rijder, liet tijdens de huldiging zijn tranen de vrije loop. Eindelijk zat het de 19-jarige, die als leerlingpikeur lange dagen maakt, een keer mee.

Sportvrijdag, 27 december 2013

De Jong mist de 5 kilometer in Sotsji

Bob de Jong (37) is deze winter voor het eerst sinds 1998 niet actief op de olympische 5 kilometer. Winnaar Sven Kramer, Jorrit Bergsma en de verrassende nummer drie Jan Blokhuijsen plaatsten zich gisteren wel voor Sotsji.

Sportvrijdag, 27 december 2013

Leenstra: geen Kerst, wel prachtig cadeau

Heerenveen | Dat het tweede kerstdag was, bleek gisteren in Thialf goed te merken. Niet alleen aan de opvallend lege tribunes, maar ook aan de vele kerstliedjes die door de hal galmden. ,,Alles wat de schaatsers voor Kerstmis willen is olympische kwalificatie”, merkte de speaker van dienst op. Wellicht ten overvloede. Want de meeste deelnemers hebben alles opzij gezet om te schitteren in Heerenveen. Dus ook de feestdis. ,,Ik heb geen moment een kerstgevoel gehad”, verduidelijkte Marrit Leenstra. Haar opofferingen betaalden zich uit: met haar eerste olympisch startbewijs ooit. Op de 1000 meter.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties