Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 maart 2004.

Bijschriftzaterdag, 27 maart 2004

Onbegrijpelijk

Na een reis van veel ontmoetingen en gesprekken is het moment voor de laatste etappe naar Jeruzalem aangebroken.

Cultuurzaterdag, 27 maart 2004

Veel geld leidt niet altijd tot iets moois

Het had een van de hoogtepunten moeten worden van het filmjaar. Een boek van Crichton, de regie in handen van Richard Donner en een budget van meer dan tachtig miljoen dollar. Dan moet je toch iets kunnen maken.

Cultuurzaterdag, 27 maart 2004

Concerten Frans Bauer in Fryslân

Leeuwarden – Zanger Frans Bauer geeft komend najaar enkele concerten in Fryslân. Op 26 oktober staat de populaire vertolker van het Nederlands lied in De Lawei in Drachten en op 29 en 30 november is Frans Bauer Live in Concert VI te zien in De Harmonie in Leeuwarden.

Dossierzaterdag, 27 maart 2004

‘Vroeger’ is nu voorbij

Oude foto’s, ze doen het goed. Ook bij de lezers van het Friesch Dagblad . Dat bleek de afgelopen acht maanden, de periode dat de rubriek ‘Vroeger’ in de krant heeft gestaan. We kregen heel wat telefoontjes, brieven en mailtjes van lezers. Dank daarvoor!

Economiezaterdag, 27 maart 2004

Anderhalf miljoen voor noordelijk toerisme

Groningen - Toeristische en recreatieve bedrijven krijgen hulp bij het verbeteren van hun concurrentiepositie. MKB-Noord ontvangt hiervoor 1,5 miljoen euro subsidie. Dat maakte het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gisteren bekend.

Economiezaterdag, 27 maart 2004

Friesland Bank: steun voor scheepswerven

Leeuwarden – De overheid moet de scheepswerven financieel meer steunen. Het zijn technisch hoogwaardige bedrijven met een grote uitstraling. Dat zei bestuursvoorzitter A. Offringa van de Friesland Bank vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers.

Hoofdartikelzaterdag, 27 maart 2004

Een principiële discussie…

Het is de laatste maanden een echt ‘ouderwets’ principieel strijdpunt geworden: de scheiding tussen kerk en staat. Of het nu om hoofddoekjes gaat, de positie van het bijzonder onderwijs, het ambtsgebed voorafgaand aan raadsvergaderingen of de verzuchting van rechtsfilosoof en columnist Paul Cliteur dat hij keihard wordt aangevallen over zijn mening over de islam. Steeds is de kern van de discussie de volgende vraag: in hoeverre mogen er banden bestaan tussen overheid en religie. Anders gesteld: in hoeverre mogen of kunnen religieuze organisaties een rol spelen in de ‘openbare ruimte’? En meer fundamenteel: mag persoonlijke geloofsovertuiging een rol spelen bij de beslissingen die overheden - op welk niveau dan ook - nemen?

Regiozaterdag, 27 maart 2004

‘MCL kan Emmeloord redden’

Harlingen - Ziekenhuis MCL in Leeuwarden zou samen met het Antonius Ziekenhuis in Sneek een buitenbasisziekenhuis kunnen beginnen in Emmeloord. Ze zouden het al jaren in problemen verkerende dr Jansenziekenhuis kunnen redden.

Regiozaterdag, 27 maart 2004

Promovenda: ‘We kunnen prima zonder kolencentrales’

Utrecht - Wind- en zonne-energie en elektriciteitscentrales gestookt op biomassa kunnen gemakkelijk in de wereldbehoefte aan elektriciteit voorzien. Op kolen gestookte elektriciteitscentrales kunnen verdwijnen, maar alleen als de alternatieve energiebronnen op industriële wijze worden geëxploiteerd.

Regiozaterdag, 27 maart 2004

Tekort aan huizen voor verslaafden

Leeuwarden - Er zijn in Fryslân te weinig woningen voor mensen met psychiatrische stoornissen en andere gedragsproblemen. Er is vooral behoefte aan specifieke huisvesting voor mensen met een verslaving.

Regiozaterdag, 27 maart 2004

Glazenwassers mogen ladder niet meer op

Den Haag - Glazenwassers en schilders mogen vanaf 1 juli geen gebruik meer maken van ladders. Ze moeten voor hun werk voortaan een kleine hoogwerker of steigers gebruiken. Dat heeft het kabinet vrijdagmiddag besloten.

Regiozaterdag, 27 maart 2004

Wantrouwen over onderzoek bodemdaling

Leeuwarden - De onderzoeken naar bodemdaling door zoutwinning in de omgeving van Tzummarum zijn niet betrouwbaar. Alle onderzoeken zijn uitgevoerd door staatsonderzoeksinstellingen of door onderzoekers die van staatsopdrachten afhankelijk zijn. De conclusies van de onderzoeken vallen het meest gunstig uit voor de overheid.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 maart 2004

Het lijden van Christus in beeld gebracht

Nog voor de première is één ding duidelijk: The Passion of the Christ is een bloedige, gewelddadige film. Is dat de beste manier om de onvoorwaardelijke liefde van God in beeld te brengen? Hein Blommestijn denkt dat regisseur Mel Gibson van de Middeleeuwen had kunnen leren.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 maart 2004

Alle dominees per 1 mei PKN-voorganger

Utrecht - Alle hervormde, gereformeerde en lutherse predikanten zijn met ingang van 1 mei van rechtswege predikant van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Predikanten die menen geen deel uit te kunnen maken van de fusiekerk zullen dat vóór 1 mei aanstaande kenbaar moeten maken door ontheffing van hun ambt aan te vragen of door zich uit te laten schrijven als lid.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 maart 2004

Afscheid van de Prikkewei-tsjerke

Nij Beets - Gereformeerden die altijd de handen uit de mouwen staken voor hún kerkgebouw. Die omschrijving is van toepassing op gereformeerd Nij Beets. Bij elke verbouwing kwam het benodigde geld er. Maar de kerk gaat dicht. Zondag wordt met twee identieke diensten afscheid genomen van de Prikkewei-tsjerke.

Sportzaterdag, 27 maart 2004

Goede zaken Heerenveen in titelrace

Haren - De futsalploeg van Heerenveen heeft vrijdag een goede stap gezet richting de titel in de landelijke eerste divisie.

Sportzaterdag, 27 maart 2004

Boot Friese bouwer wellicht op Spelen

Grou - De internationale zeilorganisatie ISAF heeft de Flash van de Grouster jachtbouwer Roel Wester naar voren geschoven als één van de vijf eenmanswedstrijdboten voor vrouwen, waaruit voor de Olympische Spelen van 2008 in China gekozen moet worden.

Sportzaterdag, 27 maart 2004

Schaatsster Ankoné volgt Thomas op

Oldenzaal - Schaatsster Frederique Ankoné wordt zo goed als zeker de opvolgster van Annamarie Thomas bij de SponsorLoterij-ploeg van Jac Orie.

Sportzaterdag, 27 maart 2004

Eindhoven doet wat Cambuur in gedachten had

Leeuwarden – Wat Cambuur in gedachten had, doet FC Eindhoven. De ploeg stond tot gisteren op de zeventiende plaats in de Gouden Gids-divisie, maar doet wel volop mee in de strijd om de vierde periode. De Brabanders stonden na twee wedstrijden op zes punten. Vrijdagavond voegden ze door een zege op de Friezen drie punten toe aan dat totaal.

Sportzaterdag, 27 maart 2004

Maaskant wil ‘gluiperig’ met punten aan de haal


Weerzaterdag, 27 maart 2004

Nog even koel

Vanmiddag is het met 8 graden nog aan de koele kant. Morgen is het met 11 graden al veel zachter. Morgen is er af en toe bewolking met een kleine kans op een beetje motregen. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwestelijke richtingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties