Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 maart 2008.

Economiedonderdag, 27 maart 2008

Jouster bedrijf raakt domeinnamen kwijt

Joure – Het bedrijf Mijnalbum.nl uit Joure moet meer dan de helft van de binnengehaalde domeinnamen met cijfers teruggeven aan De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Mijnalbum.nl had met behulp van de slimme inzet van computersoftware op het moment van vrijgave op 28 februari 2579 van de 15.000 namen binnengehaald.

Economiedonderdag, 27 maart 2008

Albatros Hout naar Miedema Leeuwarden

Leeuwarden/Harlingen - Albatros Hout verplaatst zijn bedrijf van Harlingen naar het pand van MiedemaHout in Leeuwarden. Beide bedrijven gaan innig samenwerken, zo kondigde directeur Edy Wester vandaag aan. Er is geen sprake van een overname, benadrukt Wester, maar die wordt voor de toekomst niet uitgesloten.

Hoofdartikeldonderdag, 27 maart 2008

Het gebroken been...

MKB-Nederland heeft een oude discussie opgerakeld: die van de vergoeding aan werknemers die wegens een blessure, opgelopen in privé-tijd, het werk verzuimen. De afwezigheid van werknemers die bijvoorbeeld tijdens de wintersport gewond raken en daardoor niet op hun werk komen, kost de werkgevers veel geld. Heel veel geld, zegt MKB-Mederland. Vooral kleine bedrijven, met slechts enkele werknemers, kunnen ernstig worden getroffen door de afwezigheid van een of soms twee werknemers. Het verzuim vindt zijn reden buiten de werksfeer en moet daarom ook worden bekostigd buiten de werkgever om.

Regiodonderdag, 27 maart 2008

Kindertalent benutten, maar de vraag is hoe

Leeuwarden - Eén op de tien leerlingen in het basisonderwijs loopt rond met onbenut talent, zei staatssecretaris Dijksma gisteren tijdens de Onderwijsdag Fryslân van het CNV in Leeuwarden. Het is aan de leerkrachten om daar wat aan te doen. ,,Met het ideaal om ieder kind te helpen zich maximaal te ontplooien zijn de meesten van u waarschijnlijk het onderwijs ingegaan. Je doet het voor het kind.”

Regiodonderdag, 27 maart 2008

Minister stelt politie onder toezicht

Sneek - De politie Fryslân komt steeds verder in de financiële problemen. Dit jaar krijgt de politie de begroting nog net rond - door op ’t laatste moment een bezuiniging van acht ton door te voeren. In 2011 loopt het tekort op tot ruim twee miljoen euro. Het korps is daarom door minister Ter Horst onder voorlopig financieel toezicht geplaatst.

Regiodonderdag, 27 maart 2008

‘Landhuis’ voor Comenius

Leeuwarden - Les krijgen in een school waarvan het ontwerp gebaseerd is op een landhuis. De leerlingen van CSG Comenius op de locatie Achter de Hoven kunnen dit al een tijdje ervaren. De afgelopen twee jaar is er gebouwd aan de vernieuwing en uitbreiding van de school. Het resultaat: een u-vormig gebouw met een groot binnenplein.

Regiodonderdag, 27 maart 2008

Centrale As verdiept aangelegd

Damwoude - De Centrale As wordt tussen Veenwouden en Noardburgum hoe dan ook verdiept aangelegd. ,,Die afspraak komen we na,’’ zei projectleider Sietse Hilarides gisteren op een drukbezochte informatieve bijeenkomst in het gemeentehuis in Damwoude. De Centrale As is een vierbaansautoweg tussen Dokkum en de Wâldwei (N31).

Regiodonderdag, 27 maart 2008

Garage veel te goedkoop begroot

Leeuwarden - De nieuwe parkeergarage onder het Zaailand in Leeuwarden wordt 8,5 tot 9,5 miljoen euro duurder dan oorspronkelijk was begroot. Het grootste deel van dat bedrag is nodig om de garage 80 centimeter dieper in te graven. Echter, ook als de garage niet was verdiept was hij zeker 2,4 miljoen duurder geworden dan de 18 miljoen die hij volgens de ontwerpers zou kosten.

Regiodonderdag, 27 maart 2008

Zaailandplan gered met 10 miljoen extra

Leeuwarden - De bouw van een nieuw Fries Museum, winkels en appartementen en een parkeergarage op het Zaailand kan doorgaan, als de gemeente Leeuwarden 8,5 miljoen euro bijlegt en projectontwikkelaar IPMMC en het museum samen een miljoen. Het Fries Museum heeft naar eigen zeggen de Europese Kompassubsidie van vijf miljoen veiliggesteld.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 maart 2008

Lutheranen buigen zich over klimaat

Leeuwarden - De Council, het op een na hoogste vergaderorgaan van de Lutherse Wereld Federatie (LWF) buigt zich in juni (25 juni tot 1 juni) over het klimaat. Thema van de vergadering in Arusha (Tanzania) is: ‘Smeltende sneeuw op de Kilmanjaro: christelijke getuigenis middenin de noodlijdende schepping’. Dat meldt ELK Kwartaal, het blad van de Evangelisch-Lutherse Synode.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 maart 2008

6800 euro voor doopsgezinde pastorie Drachten

Drachten - De gemeente Smallingerland wil ruim 6800 euro beschikbaar stellen voor de renovatie van de doopsgezinde pastorie in Drachten. Dat blijkt uit een voorstel van het College van B&W.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 maart 2008

Geïnspireerd om als een lichtende ster te zijn

Linz - Meer dan tweeduizend christelijke studenten uit veertig verschillende landen kwamen van 20 tot 25 maart in Linz in Oostenrijk bij elkaar voor de negende IFES European Student Evangelism Conference van studentenorganisatie IFES af. Ook vierhonderd Nederlandse studenten gingen vijf dagen aan de slag met het thema ‘Because of love’. Peter Schuurman, student in Wageningen, doet verslag.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 maart 2008

PKN wil oecumene verbreden

Utrecht - Naast betrokkenheid bij oecumenische organisaties als de Raad van Kerken wil de Protestantse Kerk in Nederland ,,naar analogie van het wereldwijde Global Christian Forum ook andere christelijke kerken en groeperingen in Nederland bijeen brengen”. Dat blijkt uit het synoderapport Meegaan in de beweging van de Heilige Geest, dat is gepubliceerd in aanloop naar de PKN-synode van 10 en 11 april.

Sportdonderdag, 27 maart 2008

Stiens en SGK verder als één handbalclub

Stiens - De kogel is door de kerk. Handbalvereniging Stiens en SGK Sint Annaparochie gaan verder als één vereniging. Dit werd gisteravond in Stiens besloten tijdens een algemene ledenvergaderingen van de twee verenigingen. De nieuwe club gaat de toekomst in als de Friesche Handbal Combinatie (FHC).

Sportdonderdag, 27 maart 2008

Willem Korenromp

Leeuwarden - Voor veel jongeren is het een droom. Spelen in het betaalde voetbal. Voor de Leeuwarder Bart van der Scheer komt die droom ongeveer uit. Morgenavond in Eindhoven maakt hij zijn debuut in de eerste divisie. Niet als speler, maar als scheidsrechter. De arbiter kreeg de wedstrijd tussen FC Eindhoven en FC Emmen toegewezen. Na Mario Diks (Leeuwarden) en Hessel Steegstra (Sneek) is Van der Scheer de derde Friese scheidsrechter die uitkomt in het betaalde voetbal.

Sportdonderdag, 27 maart 2008

Huizenga ‘best of the rest’

Manchester - De finale was gisteravond voor baanrenner Jenning Huizenga iets te veel gevraagd. De 23-jarige Fries had enkele uren eerder bij de wereldkampioenschappen in Manchester gestunt, door met de beste tijd de eindstrijd op de individuele achtervolging te bereiken. Daarin pakte de Britse titelverdediger Bradley Wiggins alsnog het goud.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties