Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 maart 2010.

Cultuurzaterdag, 27 maart 2010

Euphonia Wolvega geeft Oranjeconcert met Gé Reinders

Wolvega - Christelijke brassband Euphonia uit Wolvega heeft dit jaar componist en zanger Gé Reinders weten te strikken voor zijn jaarlijkse Oranjeconcert.

Cultuurzaterdag, 27 maart 2010

Lezing over Fries avondmaalzilver in Fries Museum

Leeuwarden - In het Fries Museum is op 22 april een informatie-avond over Fries avondmaalzilver. De avond wordt georganiseerd ter ere van het veertigjarig bestaan van Stichting Alde Fryske Tsjerken (SAFT).

Cultuurzaterdag, 27 maart 2010

Theatergroep Swet wint Passie op het Platteland-prijs

Leeuwarden - Theatergroep Swet uit Leek heeft een van de drie prijzen in de wedstrijd Passie op het Platteland gewonnen. Swet krijgt de prijs voor de theatervoorstelling waarbij afscheid werd genomen van kamp Nuis, in het Westerkwartier.

Cultuurzaterdag, 27 maart 2010

‘Veel Fries talent blijft verborgen’

Poppenwier - Een zelfgeschreven script dat thuis ligt te verstoffen? Een goed idee voor een theaterstuk? Graag willen acteren of musiceren, maar geen zin om vast te zitten aan een toneelvereniging of band? Naar deze mensen is de nieuwe theatergroep Prop op zoek. Een collectief met standplaats Woudsend, dat morgen zijn eerste voorstelling geeft in Poppenwier.

Economiezaterdag, 27 maart 2010

‘Uitzondering op concurrentieregels in EU voor zuivel’

Brussel - De zuivel moet worden uitgezonderd van de huidige EU-mededingingsregels, vindt een meerderheid van de EU-lidstaten. De huidige mededingingsregels beperken de mogelijkheden voor melkveehouders om afspraken te maken over prijs, hoeveelheid en andere zaken. Daardoor hebben melkveehouders te weinig marktmacht.

Economiezaterdag, 27 maart 2010

Kamer tevreden met EU-deal over Griekenland

Den Haag - De Tweede Kamer is grotendeels tevreden met de oplossing die de zestien eurolanden hebben gevonden om het noodlijdende Griekenland te kunnen helpen. De Grieken moeten eerst bij het Internationaal Monetair Fonds aankloppen en kunnen daarna leningen krijgen van de eurolanden.

Economiezaterdag, 27 maart 2010

AB Fryslân biedt meer vacatures op open dag

Sneek - Personeelsvoorziener AB Fryslân heeft de afgelopen tijd fors meer vacatures binnengehaald dan in dezelfde periode in voorgaande jaren. Dit is gunstig voor de werkzoekenden die zich vandaag melden op de open dagen van AB Fryslân, de Vakwerkdagen.

Hoofdartikelzaterdag, 27 maart 2010

Jezus de ongekende...

De evangelieschrijver Marcus laat er geen misverstand over gaan; zijn evangelie gaat over Jezus de gezalfde, de Zoon van God. Dat staat in de aanhef van het evangelie en maakt duidelijk dat al het volgende gelezen moet worden in dit perspectief. Des te opvallender is het dat zijn identiteit pas na de kruisiging openbaar wordt gemaakt. Dat gebeurt door de Romeinse legerman die bij het kruis op Golgotha staat. En die dus een buitenstaander is - buiten de kring van de Joden en van de discipelen. Aan de enkeling aan wie wordt geopenbaard wie Hij is, wordt gezegd niet bekend te maken wie Hij is. Dat gebeurt bij de blinde man die door Jezus wordt genezen. Als die het Licht in de ogen krijgt, verbiedt Jezus het hem om naar het dorp te gaan om te vertellen welk inzicht hij heeft gekregen.

Regiozaterdag, 27 maart 2010

Politie sluit niet nog meer nieuwe politiebureaus

Leeuwarden - De politie sluit niet nog meer nieuwe politiebureaus. Dat zegt directeur Dick de Boer. Het blijft bij de sluiting van de bureaus in Buitenpost en Stiens, en in Leeuwarden de locaties Gardeniersweg, Melkemastate (huurpand) en het oude hoofdkantoor aan de Holstmeerweg.

Regiozaterdag, 27 maart 2010

Vrouwenbeweging wil nieuw imago, maar eigen identiteit behouden

Leeuwarden - Geen nieuwe identiteit, maar wel een nieuw imago. Daar zoekt de christelijk maatschappelijke vrouwenbeweging Passage naar. Het imago van verouderde breiclubjes wil ze van zich af schudden, zo bleek gisteren op de Friese jaarvergadering.

Regiozaterdag, 27 maart 2010

Gezond oud worden en zo miljarden overhouden

Heerenveen - Healthy ageing - gezond oud worden - het is een van de vijf speerpunten waarop Noord-Nederland zich de komende jaren gaat richten. ,,Ons streven is dat Noord-Nederland in 2020 aan de top staat op dit terrein”, zei directeur Ko Henneman van HANNN, het kennisnetwerk dat daarvoor moet gaan zorgen, gisteren. Hij omschreef healthy ageing met enige ironie als ,, gezond blijven tot het einde en dan ineens doodgaan.” Nu is het zo dat de gezondheid na vijftig of zestig jaar geleidelijk afneemt. Wat Henneman betreft zet die afname pas op het allerlaatst in.

Regiozaterdag, 27 maart 2010

Treinen gaan sneller en vaker rijden

Leeuwarden - Het kabinet trekt 44 miljoen euro uit voor het verbeteren van regionale spoorlijnen, waaronder de lijnen Leeuwarden-Harlingen en Leeuwarden-Sneek. Doel is om de treinen sneller en vaker te laten rijden. Dat is nodig om de groei van het aantal reizigers op te vangen. In 2013 moet het werk klaar zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 maart 2010

PKN: vermogen voor hersteld-hervormden

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) draagt kerkrentmeesterlijk en/of diaconaal vermogen over aan de kleine hersteld hervormde gemeenten in Soest, Nieuwaal en Voorburg. Met dat besluit ging de kleine synode van de PKN vandaag akkoord. De gemeenten krijgen een deel van het vermogen om als kerken verder te kunnen. Inclusief deze drie zijn er nu 59 definitieve voorzieningen getroffen ten behoeve van hersteld hervormde gemeenten. Er volgen er nog twee.

Sportzaterdag, 27 maart 2010

Lia Dekker vijfde tijdens Swim Cup

Amsterdam - Lia Dekker is gisteravond in Amsterdam tijdens de Swim Cup verdienstelijke als vijfde geëindigd op de 100 meter schoolslag. De zwemster uit Drachten was de enige Friese afgevaardigde die een finale wist te halen tijdens de tweede dag. Haar oudere zus Inge Dekker deelde in de feestvreugde. Zij versloeg in Amsterdam op de 100 meter vlinderslag wereldkampioene en wereldrecordhoudster Sarah Sjöström. De oud-inwoonster van Heerenveen won in een tijd van 58,47 seconden. De Zweedse, die vorig jaar met 56,06 Inge de Bruijn afloste als ’s werelds snelste op dit nummer, tikte als tweede aan in 59,10. Dekker bleef met haar tijd opnieuw onder de eis (59,12) voor de Europese kampioenschappen in augustus in Boedapest.

Sportzaterdag, 27 maart 2010

Theo Pijper, benieuwd naar de grassprieten in Vries

Zeg ‘Drenthe’ en je zegt ‘TT in Assen’. Maar er wordt in die provincie niet alleen op asfalt geracet. Traditiegetrouw start in Vries het weekeinde voor Pasen een nieuw seizoen voor de grasbaanracers. Dít weekeinde dus. Theo Pijper is een van de Friese troeven. De oorspronkelijk uit Rinsumageest afkomstige Pijper heeft het professionele speedway (voorlopig) in de ijskast gezet en richt zich meer dan ooit op de grasbaan. En dus maakt hij voor het eerst in lange tijd zijn opwachting in Vries.

Sportzaterdag, 27 maart 2010

Volendam geen obstakel voor Cambuur

Het was Nassir Maachi die de gevierde man was bij Cambuur. De linksbuiten scoorde twee goals en gaf een assist. Hij gaf Dennis van der Ree de kans om zijn eerste treffer in het betaalde voetbal te scoren. De score had hoger kunnen en moeten uitvallen, maar Sandor van der Heide had gisteravond zijn vizier niet op scherp.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties