Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 maart 2014.

Economiedonderdag, 27 maart 2014

16.500 Friese woningen op de glasvezelkabel

Dokkum | Kabelbedrijf Kabelnoord is gisteren officieel begonnen met de aanleg van glasvezelaansluitingen naar een groot deel van alle woningen in Noordoost-Frysl‚n. De burgemeesters van de vijf gemeenten waarin het bedrijf werkzaam is, legden symbolisch de glasvezel aan naar een eerste AreaPopstation (verdeelstation) in Dokkum. Kabelnoord is actief in de gemeenten Ameland, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en op Schiermonnikoog. Zij zijn ook aandeelhouder van het kabelbedrijf.

Hoofdartikeldonderdag, 27 maart 2014

Etiket-plakken op mensen doet pijn

Het begrip psychiatrie is beladen. Er wordt vaak anders tegen een psychiatriepatiŽnt aangekeken dan tegen een hartpatiŽnt. Rondom de eerste heerst vaak een wolk van vaagheid: is die patiŽnt een poosje Ďgekí geweest, of heeft diegene last van ernstige depressies? Ook in het taalgebruik blijkt de bijzondere positie van het begrip psychiatrie. De GGZ heeft het over cliŽnten in de psychiatrie en de hartspecialist heeft het over zín hartpatiŽnten.

Regiodonderdag, 27 maart 2014

Scholieren leren over vergeten ramp

Midlum | Ruim tweeduizend mensen verloren hun leven, 150 schepen werden verwoest en West-Terschelling werd voor een groot deel in as gelegd. Toch is er weinig bekend over de aanval van de Engelsen op Vlieland en Terschelling in 1666.

Regiodonderdag, 27 maart 2014

Jelle de Vries onderhandelaar

Ferwert | Jelle de Vries neemt in Ferwerderadiel - als fractievoorzitter van het CDA - de leiding bij de vorming van een nieuwe coalitie. Het CDA was en blijft met vier zetels de grootste partij in de raad.

Regiodonderdag, 27 maart 2014

OM-advies nog even geheim

Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden ontvangt vandaag het advies van het Openbaar Ministerie, over de vraag of strafrechterlijke vervolging van voormalig Caparis-directeur Wilko de Vreeze mogelijk is of niet.

Regiodonderdag, 27 maart 2014

Jeugdwerklozen Leeuwarden naar defensie

Leeuwarden | De gemeente Leeuwarden, het UWV en het ministerie van Defensie gaan samenwerken om jeugdwerkloosheid aan te pakken. Defensie gaat extra stageplaatsen aanbieden aan jongeren, met als doel hen te interesseren in een loopbaan bij de krijgsmacht. Ook komt er een opleidingstraject van zes maanden bij de rocís die nu ook al de defensie-opleiding Veiligheid en Vakmanschap aanbieden. De gemeente Leeuwarden gaat proberen jongeren die een bijstandsuitkering aanvragen, te interesseren voor zoín stageplek of opleiding.

Sportdonderdag, 27 maart 2014

Eindelijk geen vijfsetter voor VC Sneek bij zege op Weert

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek hebben gisteravond in de kampioensgroep met 3-0 gewonnen van Weert. Die uitslag is enkel van belang voor de statistieken. De Snekers hebben geen zicht meer op een plek bij de beste twee en op de finale om de landstitel. ,,Deze laatste duels zijn er dus om het publiek te vermaken en het seizoen voor onszelf goed af te sluitenĒ, aldus coach Petra Groenland.

Sportdonderdag, 27 maart 2014

Drachten moet alle zeilen bijzetten voor handhaving

Heerenveen | De korfballers van Drachten gaan nog een lastige veldcompetitie tegemoet. De Drachtsters hervatten gisteren de veldcompetitie met een 17-12 nederlaag in en tegen Heerenveen. Dat betekent dat de ploeg van trainer Jan Tuttel in de komende zes wedstrijden nog heel wat werk moet verzetten om degradatie uit de overgangsklasse B te voorkomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties