Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 april 2004.

Bijschriftdinsdag, 27 april 2004

Afstand houden spaart levens

De slogan ‘afstand houden spaart levens’ werd een paar jaar terug in het verkeer gebruikt.

Economiedinsdag, 27 april 2004

Europa’s eerste Australische ballon

Joure - Je moet het maar durven. Terwijl de economie in een mindere fase zit, met een product op de markt komen dat nogal conjunctuurgevoelig is. Want ballonvaarten zijn niet goedkoop en zodra de portemonnee leeg raakt, wordt het eerst bezuinigd op extraatjes zoals dure cadeau’s. En ballonvaarten worden vaak cadeau gedaan, of als bedrijfsuitje gehouden.

Hoofdartikeldinsdag, 27 april 2004

De papieren onderwijswereld…

Je kon het verwachten: veel extra geld voor onderwijs komt niet de leerlingen ten goede of het onderwijs, maar de bureaucratie. Deze boodschap van de Onderwijsraad is in zekere zin een herhaling van de boodschap van de Rekenkamer, over extra geld in de zorg. Ook daarvan ging het meeste op aan bureaucratie, in ruime betekenis: de organisatie, de betere betaling van personeel, controle en administratieve bezigheden.

Regiodinsdag, 27 april 2004

PvdA-leider Bos wil ‘bijpraten’ met De Boer

Leeuwarden - PvdA-fractieleider Wouter Bos gaat binnenkort om tafel met oud-burgemeester De Boer van Leeuwarden. ,,We moeten maar eens bijpraten’’, zei Bos gistermiddag tijdens zijn bezoek aan Leeuwarden. De Boer had onlangs in het tv-programma Buitenhof gezegd dat de PvdA-leider zich meer moest profileren en meer van zich moet laten horen in grote zaken, zoals het asielbeleid.

Regiodinsdag, 27 april 2004

Woningbouwbeleid gekraakt

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden heeft al jarenlang het woningbouwbeleid niet in de vingers. Het schort binnen de gemeente aan toezicht op grootschalige bouwprojecten, er is een competentiestrijd binnen gemeentelijke diensten en er heerst een verlammende samenwerking met vele partijen, aldus een onderzoeksrapport.

Regiodinsdag, 27 april 2004

Plannen brand azc fors bestraft

Dokkum – Een achttienjarige inwoner van Wouterswoude is gisteren door de Leeuwarder rechtbank veroordeeld tot 240 uren taakstraf voor plannen van brandstichting in het asielzoekerscentrum (azc) in Dokkum en het plegen van vernielingen bij het azc. Dat is de zwaarst mogelijke straf die een rechter in dit geval kan opleggen.

Regiodinsdag, 27 april 2004

Fryslân wil niet korten op spoorvervoer

Leeuwarden - De bezuiniging in het openbaar vervoer mag niet ten koste gaan van het treinverkeer in Fryslân. Er moet verder een contract worden afgesloten met één vervoerder voor de hele provincie, en dat contract moet een langere looptijd hebben dan de huidige zes jaar.

Regiodinsdag, 27 april 2004

Vragen bij verplaatsing woonwagens

Leeuwarden - Het plaatsen van een woonwagenparkje in de Groene Long van de Potmarge in Leeuwarden is nog geen gelopen race. Dat bleek gisteravond tijdens een soms emotionele discussie tijdens de commissie voor stadsontwikkeling. Woonwagenbewoners willen weten waar ze na jarenlang wachten aan toe zijn. Bewoners van Achter de Hoven wachten al tijden op een gemeentelijke visie op dit gebied.

Regiodinsdag, 27 april 2004

‘Bestuurscrisis? Waar hebben we het over?’

Leeuwarden - ,,Bestuurscrisis? Waar hebben we het over?’’ CDA-Statenfractievoorzitter A. van der Ham gaf gisteravond voor negentig CDA-leden in de Leeuwarder Kurioskerk tekst en uitleg over de ‘crisis’ in het provinciehuis.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 april 2004

Weer priesterwijding in bisdom Groningen

Leeuwarden – Bisschop Eijk van Groningen zal zondag 9 mei twee studenten tot diaken wijden.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 april 2004

Compassie met krakkemikkigheid

Kleinkunstenaar Kees van der Zwaard:

Sportdinsdag, 27 april 2004

Postma start teleurstellend in Hyčres

Hyčres – Laserzeiler Pieter Jan Postma is de internationale olympische week in het Zuid-Franse Hyčres zeer teleurstellend begonnen. Na een 28ste plaats op de openingsdag eindigde de zeiler uit Terkaple op de tweede dag in een veld van 159 deelnemers, die zijn verdeeld over vier groepen, op een 28ste en 31ste plaats.

Sportdinsdag, 27 april 2004

Spinder en Wichers pakken goud

Den Bosch - De 12-jarige Jelina Spinder uit Harkema en de 13-jarige Jennifer Wichers uit Burgum zijn afgelopen weekeinde in De Maaspoort in Den Bosch Nederlands judokampioene geworden.

Sportdinsdag, 27 april 2004

Nominatie Lenstra voor ‘grootste Nederlander’

Leeuwarden – Abe Lenstra staat op de lijst van 200 Nederlanders die voor de titel ‘De Grootste Nederlander’ in aanmerking komen. De verkiezing wordt gehouden door de KRO en wordt op 15 november dit jaar beslist.

Sportdinsdag, 27 april 2004

Restant Balk - QVC morgen gespeeld

Heerenveen – De zaterdag gestaakte wedstrijd tussen Balk en QVC wordt woensdagavond uitgespeeld. Dan zal de tweede helft gespeeld worden. De stand is 2-1 in het voordeel van QVC.

Sportdinsdag, 27 april 2004

Hamburger ook in beeld voor Athene

Amsterdam – Roeier Sjoerd Hamburger uit Olderberkoop kan zich via een zijdeur alsnog plaatsen voor de Olympische Spelen van Athene. De 21-jarige Fries is aangewezen voor de eerste regatta om de wereldbeker, die van 7 tot 9 mei in het Poolse Poznan wordt gehouden.

Sportdinsdag, 27 april 2004

Heerenveen 2 verspeelt kostbare punten in race om de titel

Volendam - De beloften van Heerenveen hebben maandagavond kostbare punten verspeeld. De ploeg van trainer Jan de Jonge kwam aan de Dijk in Volendam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Weerdinsdag, 27 april 2004

Perioden met zon

Vanmiddag zijn er perioden met zon en het waait matig tot vrij krachtig uit oost tot zuidoost. Het wordt 18 tot 20 graden. Morgen opnieuw warm met 19 graden, maar de bewolking neemt toe en in de avond of nacht volgt een onweersbui.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties