Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 april 2013.

Cultuurzaterdag, 27 april 2013

Franse theatergroep sluit festival af

Leeuwarden | De Franse theatergroep Compagnie Retouramont is dit jaar de slotact van het Fries StraatFestival in Leeuwarden. Dat heeft programmeur Sylvia van den Berg gisteren gemeld.

Cultuurzaterdag, 27 april 2013

Vijftig Instagrammers op expositie

Leeuwarden | Voor de expositie met Instagram-foto’s die vanaf volgende maand in Leeuwarden te zien is, hebben zich ruim vijftig exposanten gemeld. Dat aantal is boven verwachting, zegt organisator Maurice Toonen van Studio Mauronne in Wierum. Hij mikte op zo’n twintig deelnemers.

Cultuurzaterdag, 27 april 2013

Acta Theater maakt voorstelling met jonge en ervaren acteurs

Leeuwarden | Acta Theater uit Leeuwarden wil een voorstelling gaan maken met ervaren acteurs en jonge, pas afgestudeerde theatertalenten. Dat heeft Gea Struiksma gisteren gemeld. De voorstelling Flanders Poppies moet een collage worden van verschillende sketches, liedjes en ideeën die door de acteurs zelf worden aangedragen.

Economiezaterdag, 27 april 2013

Krimpregio’s maken vuist naar Den Haag

Zeist | Zestien regio’s in het land gaan samenwerken om, met de rijksoverheid, de gevolgen van krimp beter aan te pakken. Dat zijn ze gisteren in Zeist overeengekomen met minister Stef Blok van Binnenlandse Zaken.

Hoofdartikelzaterdag, 27 april 2013

Oproep tot inkeer en ‘boosheden in de lucht’

De tussentijd van Pasen tot Pinksteren is er een van onderwijs, belofte, verwachting en opdracht. De leerlingen van Jezus krijgen inzicht in de betekenis van alles wat in de Schriften over Jezus staat geschreven. Daardoor kunnen ze begrijpen wie Hij is en wat Hij heeft gedaan. Ook zien ze nu hoe de missie van Jezus zich niet beperkt tot de Joden, maar reikt naar alle volken, over de hele wereld.

Regiozaterdag, 27 april 2013

104 Friezen onderscheiden voor vrijwilligerswerk

Leeuwarden | Ter gelegenheid van Koninginnedag zijn gisteren in Fryslân 104 lintjes uitgereikt. Dat zijn er vier minder dan vorig jaar, toen er 108 Friezen werden onderscheiden.

Regiozaterdag, 27 april 2013

Zijn de schaatsen wel van Willem-Alexander?

Hindeloopen | Waar liggen de schaatsen waarop kroonprins Willem-Alexander in 1986 de Elfstedentocht volbracht? In het Schaatsmuseum in Hindeloopen of in het Museum Buren & Oranje in het Gelderse Buren? Beide musea zeggen de echte schaatsen van de prins in huis te hebben. Beide hebben ze gekregen van schaatsenverzamelaar René Diekstra.

Regiozaterdag, 27 april 2013

Fryslân alert op korpsleiding

Leeuwarden | De kritiek op korpschef Oscar Dros van de Noordelijke Politie neemt toe. Vanuit Fryslân, Groningen en Drenthe wordt het korps nauwlettend in de gaten gehouden.

Sportzaterdag, 27 april 2013

Dames Heerenveen hebben gat in begroting

Heerenveen | De damesvoetbalploeg van sc Heerenveen probeert ook volgend jaar in de profdivisies actief te zijn. Het team kampt nog wel met een tekort van 100.000 euro, maar gaat dat gat in de komende maanden proberen te dichten. De progressie die het elftal de laatste maanden maakte, gaf voor Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen de doorslag om te blijven vechten voor een toekomst. De hoop is dat het elftal ooit in de moederschoot van sc Heerenveen terug kan keren.

Sportzaterdag, 27 april 2013

Bouwmeester nog op medaillekoers

Hyères | Marit Bouwmeester heeft zich gisteren bij de wereldbeker in Hyères gehandhaafd aan kop van de Laser Radial-klasse. Ze eindigde in de zesde en zevende race respectievelijk als vijfde en derde. Bouwmeester zag de Britse Alison Young tot op één punt naderen. Dit weekend maakt Pieter-Jan Postma bij de medailleraces evenzeer kans op eremetaal. Hij staat voorlopig derde in zijn categorie. ,,Maar ik kan nog steeds winnen”, toonde hij zich optimistisch.

Sportzaterdag, 27 april 2013

Vrouwen Heerenveen geven zege in slot weg

Utrecht | De voetbalvrouwen van sc Heerenveen hebben hun uitwedstrijd tegen FC Utrecht gisteravond op de valreep verloren. Bij rust leidden de Friezen nog comfortabel met 0-2, maar in de slotminuten gaven ze de zege alsnog uit handen: 3-2. De Friese goals kwamen van Ploeg en Miedema. Door de nederlaag verzuimde Heerenveen de koppositie te pakken in de Beneleague B. Dat was mogelijk doordat nummer één Telstar met 2-1 onderuit ging bij Zwolle.

Sportzaterdag, 27 april 2013

Heerenveen krijgt een lesje van a tot z

In de strijd om deelname aan de play-offs voor Europees voetbal kreeg sc Heerenveen gisteravond een gevoelige tik te verwerken. Voor eigen publiek kreeg de formatie van Marco van Basten een lesje van a tot z van bekerwinnaar AZ.

Sportzaterdag, 27 april 2013

Heel Cambuur is vrijdag voor Eagles

Leeuwarden | Heel SC Cambuur hoopte gisteravond dat de ploeg haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde. Het zou namelijk betekenen dat de Leeuwarders kampioen worden. En dat kan nog steeds na de 4-0 zege op FC Emmen. Koploper FC Volendam won echter ook van MVV (2-1). Dus wacht de titelstrijd op de laatste speeldag een zinderende ontknoping. Twee teams, twee punten verschil. Heel Cambuur is vrijdag even voor Go Ahead Eagles.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties