Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 27 april 2016.

Economiewoensdag, 27 april 2016

Hoge kosten nekken Sisa Kinderopvang

Grou - Kinderopvang Sisa is gisteren failliet verklaard. De organisatie heeft de zorg over 4500 kinderen in Fryslân en heeft negentig locaties, voornamelijk op het platteland. Kids First Cop Groep uit Groningen neemt een groot deel van de opvang over.

Hoofdartikelwoensdag, 27 april 2016

Nu kunnen we nog de regels bepalen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zei dit weekeinde tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama haast te willen maken met het overleg over het trans-Atlantische vrijhandelsakkoord TTIP. Merkel zei ervan overtuigd te zijn dat de overeenkomst helpt de economie van Europa te laten groeien. Obama sprak de hoop uit dat de ratificatie van het akkoord voor het einde van zijn ambtsperiode, eind januari, zou komen.

Regiowoensdag, 27 april 2016

Strandheem Festival pakt dit jaar groot uit

Opende - Met zo’n tweehonderd vrijwilligers zijn de voorbereidingen voor het Strandheem Festival bij Opende in volle gang. Op het programma staan bekende namen: Henk Binnendijk spreekt over leven in vrijheid.

Regiowoensdag, 27 april 2016

Jurkjes in de kast en het trainingspak aan

Beetsterzwaag - De 55 leden van Showband Oerterp dragen vandaag hun winteruniform bij de jaarlijkse Oranje-optocht in Beetsterzwaag. De jurkjes blijven in de kast, zegt Mettie de Vegt. Net als bij de intocht van Sinterklaas dragen de majorettes en colourguards een rood trainingspak.

Regiowoensdag, 27 april 2016

Veel Amelanders dyslectisch

Ameland - De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is bezig met een onderzoek naar het hoge aantal scholieren met woordblindheid op Ameland. Het onderzoek wordt geleid door professor Ben Maassen, hoogleraar dyslexie. Voor september zijn de resultaten bekend.

Regiowoensdag, 27 april 2016

Samenwerking christelijke ggz

Drachten - Lelie Zorggroep verkent de mogelijkheid om de ggz-tak onder te brengen bij Eleos, een organisatie voor gereformeerde gezondheidszorg. Dat heeft ook gevolgen voor GGZ In de Bres, die vooral actief is in Noord Nederland en ook in Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties