Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 27 juni 2007.

Agendawoensdag, 27 juni 2007

Klassiek

Economiewoensdag, 27 juni 2007

Europarlement: geen pesticiden bij slootkant

Brussel - Boeren mogen geen pesticiden meer gebruiken op grond binnen tien meter vanaf een slootkant, als het aan de commissie milieu van het Europees Parlement ligt. Volgens een woordvoerder van stichting Natuur en Milieu kan het besluit grote gevolgen hebben voor het milieu. ,,Uit de landbouw komen er enkele honderdduizenden kilo’s in het oppervlaktewater terecht. Dat wordt dan sterk teruggedrongen. Maar omdat Nederland relatief veel oppervlaktewater heeft zal het van grote invloed zijn op de landbouw.”

Economiewoensdag, 27 juni 2007

Zuivelproductie volgens farmaceutische eisen

Bolsward – Bij Inprotech in Bolsward wordt door het personeel deze week nog even stevig doorgewerkt om de bedrijfsruimte helemaal leeg te maken. Na vijf jaar op bedrijventerrein De Marne vertrekt het bedrijf naar een andere vestiging in Makkum. En dat is nodig ook. De onderneming is helemaal uit zijn jasje gegroeid in het oude pand. ,,Het uitbouwen van dit pand is geen optie”, vertelt mede-eigenaar en directeur Cees Jaspers (41) op een van de laatste dagen op de oude locatie. ,,We zijn zo sterk gegroeid in aantallen mensen en in het aantal opdrachten dat dit pand veel te klein is geworden.”

Expowoensdag, 27 juni 2007

Ameland, Vliegveld: expo '50 jaar Vliegveld Ameland', t/m 22 okt.

Regiowoensdag, 27 juni 2007

Oproep om motie terug te nemen

Wommels - De PvdA-fractie in Littenseradiel moet de motie van wantrouwen tegen burgemeester Liemburg intrekken. Dat vinden de leden van de partij in deze gemeente. De leden kwamen gisteravond bij elkaar om de bestuurscrisis in Littenseradiel te bespreken. Vanavond wordt duidelijk of de PvdA-fractie het standpunt van de leden volgt.

Regiowoensdag, 27 juni 2007

IFKS stuurt zijn vrijwilligers na jaren dienst weg

Heeg - De vrijwilligersorganisatie die al jaren de wedstrijdenreeks voor de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS) verzorgt, de Commissie Generaal (CG), is ontslagen door het bestuur van de IFKS. Gisteren heeft voorzitter Lieuwe Bergstra van de CG een aangetekende brief gekregen waarin staat dat er geen prijs meer wordt gesteld op de diensten van de zeven leden. Bergstra uit IJlst zou dit jaar zijn zilveren jubileum vieren bij de IFKS. ,,It is wrang en hiel jammer dat it sa eindigje moat”.

Regiowoensdag, 27 juni 2007

Twee woonlocaties voor overlastgevers

Leeuwarden – Het Leeuwarder college van B en W gaat op zoek naar twee locaties in de stad waar elk acht tot twaalf hufterwoningen kunnen worden gebouwd. Dat kunnen gewone woningen zijn, maar ook alternatieve woningen zoals containers of woonboten. Door die maatregel moet het mogelijk worden dat ongeveer dertig hardnekkige overlastveroorzakers uit hun huidige wijk worden gehaald en onderdak krijgen op een locatie waar minder mensen last van hen hebben. Op dit moment komt al één gezin in aanmerking voor zo’n woning. Dat verblijft nu noodgedwongen in een psychiatrische inrichting.

Regiowoensdag, 27 juni 2007

Friese buschauffeurs: matig uw snelheid

Bolsward/Lioessens - De buschauffeurs van Connexxion in Fryslân krijgen binnenkort een brief in de bus waarin het vervoersbedrijf hun verzoekt de snelheidslimieten in acht te nemen. De vestigingsmanager van Connexxion in Fryslân heeft daartoe besloten naar aanleiding van klachten over het te hard rijden van bussen in Bolsward en Lioessens.

Regiowoensdag, 27 juni 2007

Lager IQ leidt vaak tot stille ellende

Leeuwarden - Onder mensen met een IQ tussen de 80 en 90 komt veel eenzaamheid en ‘stille ellende’ voor. Dat blijkt uit het rapport Binnenboord Houden van Maatschappelijk Werk Fryslân en MEE Friesland. Deze groep mensen heeft meestal wel regulier onderwijs gevolgd, maar valt daarna door gebrek aan structuur op praktisch en sociaal gebied buiten de boot.

Sportwoensdag, 27 juni 2007

Leeuw van Leeuwarden bij start al deceptie

Leeuwarden - De een vindt het gekkenwerk en de ander spreekt van een ijsbaan. En dat zijn nog renners die wél van start gaan in het criterium De Leeuw van Leeuwarden. De ronde voor elitefietsers en beloften werd gisteravond namelijk niet alleen geteisterd door regen, maar eerder op de dag al door afzeggingen.

Sportwoensdag, 27 juni 2007

Aanpassing kunstgras Cambuur

Leeuwarden De firma Edelgrass is gisteren begonnen met de herstelwerkzaamheden aan het kunstgrasveld van SC Cambuur Leeuwarden, zoals de clubnaam van de Leeuwarder bvo sinds dit jaar officieel luidt.

Sportwoensdag, 27 juni 2007

Feenstra dit weekeinde aan de kant

Berlikum De beroepscommissie van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) heeft de schorsing van Marten Feenstra uit Berlikum van twee wedstrijden gehandhaafd.

Sportwoensdag, 27 juni 2007

Cambuur trekt El Khalifi aan

Leeuwarden SC Cambuur-Leeuwarden heeft Rachid El Khalifi van FC Emmen aangetrokken. De 28-jarige speler heeft een contract voor twee jaar getekend. Met de komst van El Khalifi is de selectie van SC Cambuur vrijwel rond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties