Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 juli 2006.

Agendadonderdag, 27 juli 2006

Orgel

Bolsward Organist Klaas Jan Mulder geeft dinsdag om 20.00 uur een concert in de Martinikerk te Bolsward.

Bijschriftdonderdag, 27 juli 2006

Huis


Cultuurdonderdag, 27 juli 2006

Openluchtversie ’Nabucco’ afgelast in Leeuwarden

Leeuwarden - De openluchtvoorstelling van Verdi’s opera Nabucco die op 21 augustus op het Wilhelminaplein in Leeuwarden te zien zou zijn, gaat niet door. Voor het spektakel zijn te weinig kaarten verkocht. Dat heeft het Duitse organisatiebureau Point Events gisteren bekendgemaakt. De opera met het beroemde slavenkoor zou in de oorspronkelijke Italiaanse versie worden opgevoerd door het Poolse gezelschap Silesia State Opera, een van de beste operahuizen in Europa. Aan de voorstelling werken ruim honderd zangers en musici mee. In Europa en Amerika trok de openluchtversie al meer dan een half miljoen bezoekers.

Cultuurdonderdag, 27 juli 2006

Barokmuziek met uitstapjes

Langweer mag zich de trotse bezitter noemen van het tweede door de orgelfirma L. van Dam gemaakte orgel. Aan organist Tymen Jan Bronda, organist van de Lutherse kerk in Groningen, gisteravond de eer het orgel te bespelen.

Economiedonderdag, 27 juli 2006

Reorganisatie bij Tonerfill kost 50 banen

Leeuwarden - Tonerfill in Leeuwarden schrapt eenderde van het aantal functies, dat zijn ongeveer vijftig banen. Vooral de grote concurrentie uit Azië speelt het bedrijf parten. Op 1 oktober moeten de banen zijn verdwenen, is het plan. Het bedrijf maakt inktpatronen voor printers schoon en hervult ze.

Economiedonderdag, 27 juli 2006

Einde aan ambachtelijke vleeswinkel

Harlingen - Hij mag dan komende zaterdag na vijftig jaar stoppen met zijn slagerij aan de Voorstraat in Harlingen, echt rustig aan krijgt slager Herman Jorna (63) het niet. ,,Ik wil nog twee of drie jaar doorgaan met het leveren van vlees aan schepen in de havens aan de Noordzee.” Hij heeft het er nu nog druk genoeg mee. Verschillende keren in de week reist hij naar de havenplaatsen Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Gent en Hamburg om de vrachtschepen te voorzien van vlees.

Expodonderdag, 27 juli 2006

Aldeboarn, Doopsgez. kerk: quilt-expositie, t/m 17 sept.

Hoofdartikeldonderdag, 27 juli 2006

Praten over de prijs van kip...

Dat kippetje dat vanavond op de barbecue ligt, is niet zomaar een kippetje. Het is, zegt de Europese Unie, een ’gevoelig product’. Daar moet een uitzondering voor worden gemaakt bij afspraken voor meer vrijhandel.

Regiodonderdag, 27 juli 2006

Speeltuinen in Fryslân zijn brandveilig

Zwaagwesteinde - De overdekte speeltuinen in Fryslân zijn (brand)veilig. Dat zeggen de eigenaren van indoorspeeltuinen. Ze reageren op een rapport van de Vrom Inspectie. Daaruit blijkt dat veel overdekte speeltuinen een loopje nemen met de veiligheidseisen.

Regiodonderdag, 27 juli 2006

Ballonvaren gaat om genieten, én om geld

Joure - Bij de pilotenbriefing voor het opstijgen van de ballonnen is nog niet iedere piloot eruit. Zo twijfelt de nestor van de Nederlandse ballonvaart Hans Zoet of hij bij op de eerste avond van de Friese Ballonfeesten in Joure zijn spectaculaire Van Gogh-ballon zal gebruiken. Het is een special shape, een driedimensionale uitvoering van het bekendste zelfportret van de schilder. ,,Opgebouwd uit vakken’’, legt Zoet uit. ,,Daardoor is hij veel zwaarder dan een normale ballon. Het maakt ook de landing lastiger. De rand van de hoed op het hoofd van Van Gogh loopt niet meteen leeg, en kan als een soort zeil de wind vangen en gaan trekken.’’

Regiodonderdag, 27 juli 2006

Waterijs en Spa raken op

Wommels - Supermarkten in Fryslân kunnen niet meer voldoen aan de vraag naar bepaalde ijssoorten en frisdranken. Sommige schappen zullen de komende dagen leeg blijven. Dit komt omdat de producenten van ijs en frisdranken door hun buffervoorraden heen zijn en eerst een nieuwe voorraad moeten aanleggen. Pas daarna kan er weer geleverd worden.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 juli 2006

Charisma en doop met de Geest

Thema’s die te maken hebben met het werk van de Geest staan in het middelpunt van de belangstelling. Waar werkt de Geest? Hoe maakt God zich door zijn Geest merkbaar? Op die vragen zoekt dr. Kees van der Kooi een antwoord in zijn nieuwe boek Tegenwoordigheid van Geest. Voor het Friesch Dagblad schreef hij naar aanleiding hiervan een zomerserie. Vandaag deel 3.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 juli 2006

Op zendingsvakantie, in plaats van camping

Stroobos - Geen ’doorsneevakantie’ op een camping of in een vakantiehuisje. De familie Scholte uit Stroobos heeft haar vakantie naar Noord-Spanje verruild voor drie weken kinder- en jeugdwerk in en rond Paramaribo in Suriname.

Weerdonderdag, 27 juli 2006

Opnieuw tropisch

Vanmiddag wordt het ongeveer 31 graden en is er flink wat zon. De wind komt uit verschillende richtingen en is zwak tot matig. Later vanmiddag en vanavond


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties