Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 juli 2012.

Cultuurvrijdag, 27 juli 2012

Verhildersum krijgt borstbeeld Ede Staal

Leens | Museumboerderij Verhildersum in Leens ontvangt een borstbeeld van de Groningse zanger Ede Staal. Het gaat om het beeld dat de Groningse kunstenaar Marten F. Grupstra vorig jaar van de zanger maakte. Het wordt volgende week vrijdag onthuld. Dan opent ook een expositie met beelden en gedichten van Grupstra.

Economievrijdag, 27 juli 2012

Landbouwexport naar het Oosten stijgt sterk

Amsterdam | De uitvoer van de landbouw naar Azië is in de afgelopen vijftien jaar sterk toegenomen. Volgens Het ING Economisch Bureau kwam de waarde vorig jaar uit op 2,2 miljard euro. Dat is bijna een verzesvoudiging sinds 1996.

Economievrijdag, 27 juli 2012

NMa akkoord met verkoop C1000-winkels door Jumbo

Den Haag | De Nederlandse mededingingsautoriteit NMa is akkoord met de overname van 82 Jumbowinkels (vooral vestigingen van C1000 die eerder werden aangekocht) door supermarktconcern Ahold. Ook mag branchegenoot Coop 54 winkels van Jumbo overnemen (vooral C1000-vestigingen). Dat maakte de NMa gisteren bekend.

Economievrijdag, 27 juli 2012

Jorritsma Bouw verwacht dit jaar gelijkblijvende omzet

Bolsward | Bouwbedrijf Jorritsma Bouw uit Bolsward verwacht dit jaar evenveel omzet binnen te halen als in het afgelopen jaar. Dat heeft commercieel manager Reinier Bron gisteren bekendgemaakt bij de jaarlijkse barbecue van het bedrijf voor het begin van de bouwvak. Ongeveer veertig medewerkers van de vestiging in Bolsward vierden met de barbecue gisteren het begin van hun vakantie.

Hoofdartikelvrijdag, 27 juli 2012

Romney geeft brevet van onvermogen af

In een poging de Amerikaanse kiezers te laten zien dat hij kan doorgaan voor een wereldleider maakt de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney momenteel een rondreis door Europa en het Midden-Oosten. De reis belooft hem weinig nieuwe kiezers op te leveren. Het zal hoogstens voor even de aandacht afleiden van lastige vragen in eigen land rondom de extreem lage belastingschaal waarin de multimiljonair zich in bevindt.

Regiovrijdag, 27 juli 2012

Steeds vaker plastic korrels op strand

Terschelling | De Stichting De Noordzee (SDN) luidt de noodklok over de plastic korrels die steeds vaker te vinden zijn op de Noordzeestranden en de Waddeneilanden. De zogenoemde granulaten - klein en zwart - vallen op het eerste gezicht niet op, maar op een vierkante meter strand is al gauw een handvol van deze plastic resten te vinden. Medewerkers van de SDN troffen bij hun driemaandelijkse afvalmonitoring op het strand van Terschelling weer een grote hoeveelheid aan van de korrels, die ook wel zeemeerminnentranen worden genoemd.

Regiovrijdag, 27 juli 2012

Ouders van Friese olympiërs zijn nog niet zenuwachtig

Warten | ,,Engeland is niet zo ver weg, dus wij gaan met de hele familie naar Londen.” Klaske Bouwmeester uit Warten is er samen met haar familie bij als haar dochter Marit een Olympische zeilmedaille probeert te halen in de Laser Radial-klasse. ,,Ik heb er zin in, het is ook onze vakantie.”

Regiovrijdag, 27 juli 2012

Gaastmeer toont zichzelf in foto’s

Gaastmeer | Bezoekers van Gaastmeer kunnen sinds kort een beeld krijgen van het historische aanzien van het dorp. Op verschillende plekken zijn panelen geplaatst met oude foto’s en verhelderende teksten. De foto’s maken duidelijk hoe het er vroeger op de desbetreffende plek uitzag.

Regiovrijdag, 27 juli 2012

Korting op rolstoelvervoer nekt dagcentra

Leeuwarden | Het is nog onzeker of de Friese dagcentra van zorginstantie De Noorderbrug openblijven. De instelling loopt volgend jaar 2,5 miljoen euro mis op het gehandicaptenvervoer.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 juli 2012

Tournee ‘Foetsie’ langs Friese recreatieplaatsen

Leeuwarden | Cabaretier-evangelist Ruurd Walinga maakt vanaf zondag een tournee langs vijf Friese toeristenplaatsen. Dit doet hij met zijn programma Foetsie. Walinga typeert het zelf als ,,zomers cabaret voor thuisblijvers en vakantiegangers’’.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 juli 2012

Onderzoek naar wonderen Titus Brandsma

Rome’s Hertogenbosch | In Rome worden minstens drie genezingen onderzocht die op voorspraak van pater Titus Brandsma (1881-1942) plaatsgevonden zouden hebben.

Sportvrijdag, 27 juli 2012

Wielrenner Bos tweede in Wateringen

Wateringen | Wielrenner Jan Bos is gisteren als tweede geëindigd tijdens de ‘Wateringse Wielerdag’. De coureur uit Bontebok moest in de koers voor elite- en belofterenners zijn meerdere erkennen in Malaya van Ruitenbeek uit Delft. Daan Meijers uit Alphen finishte op de derde plaats. Woensdag werd Bos nog winnaar van de Paardenmarktronde in Alblasserdam. Daar greep de 26-jarige wielrenner zijn zevende seizoenszege. Laurens ten Dam zegevierde in Wateringen bij de professionals. Hij versloeg Ivan Basso (tweede) en Karsten Kroon (derde). Pieter Weening finishte op de zestiende plaats.

Sportvrijdag, 27 juli 2012

Partuur Vogels via achterdeur naar PC

Er was een achterdeur nodig om in de keatsoff uit te mogen komen, maar het tweede klas partuur Pieter Vogels, Steven de Bruin en Jan Sjoerd Tolsma plaatste zich gisteren in Franeker voor de PC.

Sportvrijdag, 27 juli 2012

In Rapid treft Heerenveen de club van spoorwegarbeiders

Een tripje naar Boekarest. Bij sc Heerenveen zijn ze er al wel aan gewend door confrontaties met National, Steaua en Dinamo. Maar volgende week kan ook achter Rapid een kruisje worden gezet. Want die ploeg is de tegenstander in een tweeluik in de derde kwalificatieronde van de Europa League.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties