Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 augustus 2005.

Bijschriftzaterdag, 27 augustus 2005

Onstuimig en onstuitbaar

Ook al staat het er niet met zoveel woorden, duidelijk wordt dat God zelf hier een antwoord geeft.

Bijschriftzaterdag, 27 augustus 2005

De zondagskinderen van de Bethel

Drachten - Het is de snelst groeiende kerk van Nederland: de Vrije Baptistengemeente ‘Bethel’ in Drachten. Vele mensen hebben een mening over het ‘Wonder van Drachten’. Vanaf vrijdagavond wordt televisiekijkend Nederland een kijkje geboden in de keuken van de Bethel via de docu-soap Zondagskinderen .

Cultuurzaterdag, 27 augustus 2005

Liefde en verstand overwinnen in cursus

Het zijn twee losbollen, John (Owen Wilson) en Jeremy (Vince Vaughn), de hoofdpersonen in Wedding Crashers .

Cultuurzaterdag, 27 augustus 2005

Opgeladen stilte mee in de rugzak

Er zijn nog een twintigtal kaarten beschikbaar voor het festival van de Ont-Moeting dat 3 september voor de vierde en laatste keer wordt gehouden. Deze keer voert de culturele wandeltocht waar mensen uit heel Nederland op afkomen, door het historische landschap rondom Bolsward. Tijdens de achttien kilometer lange voettocht ontmoeten cultuur, natuur en stilte elkaar. Drijvende kracht achter het festival is de Noardburgumse Youvan Bergsma.

Hoofdartikelzaterdag, 27 augustus 2005

Heidendom, tempel…

Het is een merkwaardig verschijnsel: een predikant die de kerken oproept zich te verdiepen in de bloei van het moderne heidendom, in plaats van te beginnen met afwijzing. Toch doet dr H. Vreekamp die oproep; deze week reageerde hij in deze krant op de vestiging van de eerste heidense tempel in ons land, bij Lochem. Kerken doen er verstandig aan eerst het gesprek aan te gaan met de initiatiefnemers achter deze tempel, zoals overal in ons land christenen in gesprek moeten gaan met al die mensen die op een of andere wijze geraakt zijn door gedachten uit ‘het nieuwe heidendom’.

Regiozaterdag, 27 augustus 2005

Smurfen verfriezen voor vader Abraham valt niet mee

ARJEN BAKKER

Regiozaterdag, 27 augustus 2005

Lemster klikt voorlopig nog niet

Lemmer – Bij de gemeente Lemsterland is tot dusver nog geen enkele klacht binnengekomen op de anonieme kliklijn. De kliklijn werd drie weken geleden opengesteld. D. van der Kooij van de afdeling Integrale Veiligheidszorg erkent dat de kliklijn nog niet is ingeburgerd. Volgens hem zijn veel inwoners van Lemsterland nog niet op de hoogte van het bestaan van de kliklijn. ,,Maar daar gaan we iets aan doen.’’

Regiozaterdag, 27 augustus 2005

Minima het Bildt door bureaucratie genekt

Arjen Bakker

Regiozaterdag, 27 augustus 2005

Storing alarmnummer treft Hurdegariper

Regiozaterdag, 27 augustus 2005

Vrijwilligers lopen minder warm voor optocht of gondelvaart

bauke boersma

Geloof & Kerkzaterdag, 27 augustus 2005

440 Misdienaars in het zonnetje gezet

’s Hertogenbosch - 440 misdienaars komen zaterdag naar Den Bosch voor de eerste diocesane misdienaarsdag. Het zijn jongens en meisjes van acht tot zestien jaar die tijdens de mis onder meer de kelk en de ampullen met water en wijn aanreiken aan de priester.

Sportzaterdag, 27 augustus 2005

Eerste klap is voor Steigenga een daalder waard

Gerkesklooster/Stroobos - De eerste klap is een daalder waard, moet Sierd Steigenga gisteren in de wielerronde van Gerkesklooster/Stroobos gedacht hebben. De wielrenner uit Exmorra zegevierde in de eerste etappe van de Pompeblêd-tweedaagse en gaat daardoor vanavond in de leiderstrui van start in de ronde van Harkema, de slotetappe van de tweedaagse.

Sportzaterdag, 27 augustus 2005

Harde aanpak Antillianen Leeuwarden werkt averechts

Leeuwarden – De roep van burgemeester Dales van Leeuwarden om een harde aanpak van criminele Antillianen is stigmatiserend en het werkt contraproductief. Dat zegt A. Visser van het Straat-Talent-Team. De Antilliaanse gemeenschap in Leeuwarden is volgens hem juist goed bezig.

Sportzaterdag, 27 augustus 2005

Cambuur volbrengt missie en pakt een punt tegen VVV

Venlo - Tevreden stapte Cambuur Leeuwarden gisteravond in Venlo van het veld, met een punt als beloning voor een geslaagde missie. Precies dat was het doel en op meer mocht en kon Cambuur zeker geen aanspraak maken.

Sportzaterdag, 27 augustus 2005

Heerenveen dwingt niets af tegen ADO

Den Haag - Heerenveen heeft vrijdagavond in Den Haag de eerste seizoensnederlaag geleden. In het Zuiderpark, waar de Friezen vorig seizoen een negatieve reeks doorbraken door een 0-2 zege, kreeg het nu in blessuretijd het deksel op de neus. Op het verlies was niets af te dingen, want de ploeg van Gertjan Verbeek bracht veel te weinig. ,,ADO was gewoon beter.”

Weerzaterdag, 27 augustus 2005

Meer zon

Vandaag komt het nog tot enkele buitjes, en is het met 17 graden koel. Er waait een frisse en matige zuid tot zuidwestenwind. Morgen is er meer zon en blijft het droog bij 20 graden. Na het weekend is het volop zomerweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties