Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 27 augustus 2009.

Cultuurdonderdag, 27 augustus 2009

Korting op oordoppen tijdens Freeze festival

Leeuwarden - De Friese afdeling van website 3VOOR12 heeft een actie opgezet om popliefhebbers massaal aan de oordoppen te krijgen. Tijdens het Freeze festival, op 26 september in De Harmonie in Leeuwarden, kunnen bezoekers zich professionele oordoppen laten aanmeten. Ze krijgen dan een korting van 54 procent op de normale prijs van 143 euro.

Cultuurdonderdag, 27 augustus 2009

Jongbloed komt met boeken die in binnenzak passen

Heerenveen - Uitgeverij Jongbloed in Heerenveen en Ambo Anthos in Amsterdam brengen een nieuw soort boek op de markt: de dwarsligger. Dat heeft de uitgeverij vandaag gemeld. Het boek van acht bij twaalf centimeter moet overdwars worden gelezen en heeft een normale bladspiegel. Dankzij dundruk is het zo compact dat het in de binnenzak past.

Economiedonderdag, 27 augustus 2009

Hoge opbrengst suikerbieten

Bergen op Zoom - Telers van suikerbieten kunnen dit jaar rekenen op een recordopbrengst van de suikerbieten. Volgens het kennisinstituut voor de suikerbietenteelt IRS en de Suiker Unie komt de opbrengstverwachting gemiddeld voor Nederland uit op 12,8 ton suiker per hectare. Dit is 4 procent hoger dan de recordoogst van vorig jaar en zelfs 13 procent hoger dan het vijfjarig gemiddelde. Vorig jaar werden er gemiddeld 72 ton aan hele suikerbieten van een hectare gehaald.

Economiedonderdag, 27 augustus 2009

Werkzaamheden De Vries Transport gaan nog door

Leeuwarden - De 285 medewerkers van De Vries Transport Group uit Veendam blijven de komende drie weken aan het werk. Dat heeft de curator gisteren bekendgemaakt. De activiteiten gaan door om een doorstart mogelijk te maken. Het personeel krijgt in deze periode loon doorbetaald.

Economiedonderdag, 27 augustus 2009

Friesland Bank maakt weer winst

Leeuwarden - Friesland Bank heeft over het eerste halfjaar van 2009 een nettowinst geboekt van tien miljoen euro. Dit is ruim dertig miljoen euro minder dan dezelfde periode vorig jaar. De bank moest veertien miljoen meer afschrijven op kredieten en verloor 16,5 miljoen op bancaire deelnemingen.

Hoofdartikeldonderdag, 27 augustus 2009

Laura, haar zeiltocht...

De dertienjarige Laura Dekker moet de wereld nog rond in haar zeilboot, maar in de kranten gaat ze al de hele wereld over. Veel internationale media meldden deze week dat de havo-scholiere uit het Nederlandse Wijk bij Duurstede alles op alles zet om haar zeereis rond de wereld te kunnen maken. De Britse BBC blikte vooruit op de uitspraak van de rechtzaak die Dekker heeft aangespannen. Een foto van de scholiere prijkt op de website. Ook in Australië was Dekker nieuws: ABC meldde dat welzijnswerkers de wereldreis van het meisje proberen te dwarsbomen.

Regiodonderdag, 27 augustus 2009

Een Fries woordenboek op internet, wel zo gemakkelijk

Het is zo logisch dat je niet begrijpt dat het niet allang bestaat. Dat geldt voor veel goede ideeën, en dat geldt ook voor het online-woordenboek van de website hallofryslan.nl.

Regiodonderdag, 27 augustus 2009

Roofdieropvang naar Noord-Holland

Nijeberkoop - De tijgers en leeuwen van de stichting Pantera in Nijeberkoop verhuizen naar Anna Paulowna (Noord-Holland). Pantera gaat daar deel uitmaken van het recreatiepark Landgoed Hoenderdaell. Publiek is daar, anders dan in Nijeberkoop, wel welkom.

Regiodonderdag, 27 augustus 2009

Informeel treffen Friezen en indianen

Leeuwarden - Friese bestuurders en politici hebben zondag 13 september in New York een ontmoeting met vertegenwoordigers van indiaanse volken uit het oosten van de Verenigde Staten. De ontmoeting zal een informeel karakter hebben, voor een officiële ontmoeting is de provincie Fryslân niet bevoegd. Dat laten gedeputeerde De Vries en Statenlid Ad van de Kolk (SP) onafhankelijk van elkaar weten.

Regiodonderdag, 27 augustus 2009

Weerzin tegen afvaloven overschaduwt feest niet

Harlingen - Eén harde schreeuw, een spandoek, een protestbord en twee handen vol demonstranten die burgemeester Scheffer tijdens zijn openingsspeech voor de 50e Visserijdagen Harlingen de rug toedraaien. De verwachte protesten tegen de bouw van een reststoffen energiecentrale in Harlingen bij de opening van de visserijdagen blijven uit. Tot opluchting van Scheffer. ,,De Harlingers zijn erin geslaagd respect op te brengen voor hun eigen feest.”

Regiodonderdag, 27 augustus 2009

Frysk Festival moet een breder publiek trekken

Leeuwarden - Het Frysk Festival moet de volgende keer voor een breder publiek toegankelijk zijn. Dat blijkt uit de evaluatie van het cultureel evenement dat in de zomer van 2008 plaats had. Gedeputeerde Staten willen dat er in 2013 opnieuw een Frysk Festival gehouden wordt, om de continuďteit van het vijfjaarlijkse festival te waarborgen. Plannen hierover worden later bekend gemaakt.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 augustus 2009

Anmar Hayali nieuwe coördinator migrantenkerken

Amersfoort - Anmar Hayali is benoemd als coördinator de vereniging van migrantenkerken Samen Kerk in Nederland (SKIN). De benoeming is per 1 oktober, zo heeft het bestuur gisteren bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 augustus 2009

Zitting Wereldraad begint met opening Visser ’t Hooft Hall

Genčve - De Wereldraad van Kerken heeft gisteren de nieuwe ontmoetingshal in Genčve in gebruik genomen. De ruimte draagt nu de naam W.A. Visser ’t Hooft Hall. De Nederlander was de oprichter van de Wereldraad van Kerken en de eerste secretaris-generaal van 1948-1966.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 augustus 2009

‘Ouderlingenblad’ hield Heitink dicht bij plaatselijke kerk

Bennebroek - Prof. dr. Gerben Heitink en Ouderlingenblad, 35 jaar was het een twee-eenheid. Zaterdag neemt de emeritus-hoogleraar praktische theologie echter afscheid van de redactie van een van de meeste gelezen kerkelijke bladen. ,,Ik zal de reuk van de drukinkt van een nieuw blad missen.”

Geloof & Kerkdonderdag, 27 augustus 2009

Brief PKN’ers over dialoog met islam

Leeuwarden/Zeist - Vier kerkleden uit de Protestantse Kerk hebben een brief geschreven over de dialoog met de islam vanuit de PKN. Op initiatief van dr. Hebe Kohlbrugge, achterkleindochter van de bekende hervormde theoloog Kohlbrugge (1803-1875) is een brief verzonden naar het synodebestuur van de Protestantse Kerk.

Sportdonderdag, 27 augustus 2009

FVC en Sneek Wit Zwart remiseren

Leeuwarden In de topklassen van het noordelijke bekervoetbal hebben FVC en Sneek Wit Zwart gisteravond met 2-2 gelijk gespeeld.

Sportdonderdag, 27 augustus 2009

Duo wint Visserijdagenloop

Harlingen De halve marathon van de Visserijdagenloop leverde twee winnaars op. Saco Hemstra (Weidum) en Albert van der Ziel (Berlikum) liepen de hele race samen en kwamen naast elkaar over de finishlijn. Hun tijd was 1.26,00.

Sportdonderdag, 27 augustus 2009

Wierstra zevende in Spaanse klassieker

Senia Frank Wierstra uit Burgum is gisteren knap zevende geworden in de Spaanse klassieker La Seńia.

Sportdonderdag, 27 augustus 2009

Theo Postma wint Ronde van Winsum

Winsum Wielrenner Theo Postma uit Zwagerbosch heeft gisteravond de ronde van Winsum op zijn naam geschreven.

Sportdonderdag, 27 augustus 2009

Heerenveen licht favoriet voor Sollied

Heerenveen - Trainer Trond Sollied van sc Heerenveen is gematigd optimistisch over de kansen van zijn ploeg in de return tegen PAOK Saloniki. De Noor denkt dat zijn ploeg licht favoriet is. Voor eigen publiek hoopt de Friese formatie vanavond beslag te leggen op een plaats in de groepsfase van de Europa League.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties