Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 augustus 2010.

Cultuurvrijdag, 27 augustus 2010

André Rieu ziek; concert morgen in Thialf afgelast

Heerenveen - André Rieu moet zijn concert morgen in het Thialf stadion in Heerenveen wegens ziekte uitstellen. De muzikant heeft een virale infectie. Het optreden is verplaatst naar zaterdag 16 april, zo heeft een woordvoerster van Rieu gistermiddag bekendgemaakt. De achtduizend verkochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Wie wil kan zijn geld retour vragen via ticketservice.nl. Kaarten kunnen vanaf maandag 30 augustus worden ingeleverd. Rieu is naar verwachting gauw weer beter. Zijn volgende concert op 4 september in de Amsterdam ArenA, gaat wel door.

Cultuurvrijdag, 27 augustus 2010

Jorwert yn ’e rein; feest foar it each

It Iepenloftspul fan Jorwert hat dit jier keazen foar in bewurking fan de film Festen fan de Deen Thomas Vinterberg. In kar dy oanjout dat se yn Jorwert lef ha. En dat is moai. As je gjin hichtefrees hawwe, falle je ek minder gau.

Economievrijdag, 27 augustus 2010

WK stuwt resultaten Ahold

Amsterdam - Supermarktconcern Ahold, onder meer eigenaar van Albert Heijn, heeft dankzij de goede prestaties van Oranje op het WK Voetbal een goed kwartaal achter de rug. Ook in de Verenigde Staten, waar Ahold de helft van zijn omzet vandaan haalt, deed het concern goede zaken.

Economievrijdag, 27 augustus 2010

‘Snelle doorbraak elektrisch rijden’

Leeuwarden - Het Leeuwarder bedrijf NovolectriQ krijgt 150.000 euro aan stimuleringssubsidie van het Fryslân Development Fonds (FDF). De onderneming brengt elektrische (bedrijfs)auto’s op de markt en wil een doorbraak forceren voor de elektrische mobiliteit. Veel factoren zijn hen al gunstig gezind.

Hoofdartikelvrijdag, 27 augustus 2010

Het CDA, Wilders...

De onrust die er heerst binnen het CDA over formatieonderhandelingen met de partij van Wilders wordt in in alle media breed uitgemeten. Bij het lezen, zien of horen van al deze uitingen moeten we niet vergeten dat er ook tactische aspecten zitten aan de zogenoemde onvrede. Naast alle gedoe dat het gemor in het CDA onderhandelaar Maxime Verhagen geeft, is dat gemor een kans om meer uit het vuur te slepen dan in een situatie zonder interne onrust. Verhagen kan wijzen op de moeilijke positie waarin het CDA verkeert en tegen zijn mede-onderhandelaars zeggen: als jullie willen dat dit kabinet er komt, dan moeten jullie ons meer concessies doen. De verdeeldheid dient dan als breekijzer in de onderhandelingen en is daarmee onderdeel geworden van het politieke spelletje dat wordt gespeeld.

Regiovrijdag, 27 augustus 2010

Zeldzame vondst van kinderschedel in Jelsum

Jelsum - De terpopgravingen die momenteel in Jelsum plaatsvinden verlopen opmerkelijk. Eerder deze week maakten de archeologen al bekend dat er opvallend veel lagen in de bodem zijn geconstateerd. Die mest-, vuil- en afvallagen vertellen iets over de bewoningsgeschiedenis van de terp. Gisteren kwamen de onderzoekers opnieuw met een opvallend opgravingsbericht: in de bodem hebben zij de schedel gevonden van een kind.

Regiovrijdag, 27 augustus 2010

Oester verdrijft garnaal als symbool voor Dokkum

Dokkum - De oester lijkt de garnaal te verdringen als symbool voor Dokkum. De Ondernemerssociëteit Dokkum signaleert dat althans, en zou er geen enkel probleem mee hebben. Zoals Yerseke bekend staat om de mosselen en het eerste vaatje nieuwe haring traditiegetrouw op de visafslag van Scheveningen wordt geveild, zo wil Dokkum graag bekend worden om de Japanse oesters. Het oesterseizoen zal volgende week voor het eerst - geďntegreerd in een tweedaags waterspektakel - worden ingeluid met het aanbieden van de eerste verse oesters uit de Waddenzee.

Regiovrijdag, 27 augustus 2010

‘Bastaardkind’ vecht voor identiteit in Nederland

Oudemirdum - Als ‘bastaardkind’ werd Daniël Hoek (43) in Ethiopië als vuil behandeld. Zijn stiefvader moest hem niet en hij belandde in de criminaliteit. Nadat hij ontkwam aan de doodstraf, vond hij zijn halfbroer in Oudemirdum. In zijn boek De vergeten Nederlanders beschrijft hij zijn leven.

Regiovrijdag, 27 augustus 2010

Drie jaar na de brand leeft dorpscentrum weer op

Rinsumageast - Bijna drie jaar na de verwoestende brand in dorpscentrum De Beijer in Rinsumageast neemt het dorp morgen het nieuwe Multifunctionele Centrum De Beijer in gebruik. Na drie jaar ‘overleven’ op verschillende locaties en in tijdelijke units, krijgt Rinsumageast zijn hart terug.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 augustus 2010

Muziekspecial over Flevo zondagavond op Nederland 3

Hilversum - Wie wil nagenieten van het Xnoizz Flevo Festival dat vorige week plaatshad, kan zondagavond terecht op Nederland 3. De Evangelische Omroep blikt daar terug op de 33e aflevering van het grootste christelijke muziekfestival van Europa.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 augustus 2010

Geloof verzet bergen, en maakt soms heel wat kapot

Geloof verzet bergen. Het is een uitdrukking die doorgaans positief wordt gebruikt. Het gaat dan over de kracht van geloof, waarmee je moeilijkheden overwint en grote dingen tot stand brengt. Ds. Piet van Veldhuizen schreef het boek Verzet geen bergen. Een interessant boek over een veelvuldig misbruikt citaat, zo blijkt. Door Lodewijk Born.

Sportvrijdag, 27 augustus 2010

Kevin Diaz: van vleugelspits tot vleugelverdediger

Wie denkt dat Cambuurs Kévin Diaz vanavond in het duel met AGOVV tegen wil en dank als linksback opdraaft, komt bedrogen uit. De Fransman gaat naar eigen zeggen gewoon met de tijd mee. Polyvalent, noemen ze dat graag in het vaderland van de nu even voormalige vleugelspits. Mét een kritische noot richting de Hollandse school.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties