Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 augustus 2013.

Economiedinsdag, 27 augustus 2013

Meer animo voor werk in Zwitserland

Leeuwarden | De afgelopen maand is de interesse onder Friese bouwvakkers om te kunnen werken in Zwitserland gestaag toegenomen. Volgens Vincent Bršndle van uitzendbureau Impirio werken er nu vijftien Friezen voor zijn bedrijf in het alpenland. Uit de andere provincies gaat het om een tiental mensen. Twee weken geleden ging het nog om acht Friezen, zei Bršndle toen in deze krant. ,,Zondagavond zijn er weer vier Friezen hier gekomen. Dit land heeft dringend behoefte aan goed personeel in de bouw.Ē

Hoofdartikeldinsdag, 27 augustus 2013

Is militair ingrijpen in SyriŽ verstandig?

Elk slachtoffer in de oorlog in SyriŽ is er een te veel. En daarbij maakt het niet uit of de doden vallen door gewone, conventionele, wapens of door chemische wapens. In beide gevallen worden mensen, vaak onschuldige burgers, wreed uit het leven gerukt. In de afgelopen twee jaar zijn er in SyriŽ zoín 100.000 dodelijke slachtoffers gevallen van wie er naar schatting een kleine duizend door gifgas om het leven zijn gekomen.

Regiodinsdag, 27 augustus 2013

Nadenken over verplichting van mantelzorg in Frysl‚n

Leeuwarden | Zorgbelang Frysl‚n, de organisatie die de belangen van patiŽnten in Frysl‚n vertegenwoordigt, keert zich niet volledig tegen verplichte mantelzorg. Dat stelt Zorgbelang Frysl‚n naar aanleiding van zorginstelling Vierstroom uit Gouda die een moreel beroep doet op familieleden om mantelzorg te verlenen.

Regiodinsdag, 27 augustus 2013

Ook in Frysl‚n veel verzet tegen schaliegas

Lemmer/Emmeloord | De gemeente Noordoostpolder blijft mordicus tegen proefboringen naar schaliegas in haar leefgebied. Volgens burgemeester Aucke van der Werff moet er meer onderzoek komen naar de gevolgen op lokaal niveau. Ook in buurgemeente Lemsterland zijn grote zorgen.

Sportdinsdag, 27 augustus 2013

Harkemase Boys en Sneek los in landelijke beker

Voor Harkemase Boys en SWZ Boso Sneek gaat morgen het serieuze werk beginnen. Beide ploegen spelen in de eerste ronde van het landelijke KNVB-bekertoernooi tegen respectievelijk Rohda Raalte en DFS.

Sportdinsdag, 27 augustus 2013

Beloften Heerenveen gelijk bij FC Volendam

Volendam | Het belofteteam van sc Heerenveen is gisteravond in Volendam niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. De formatie van trainer Marco Roelofsen begon furieus, maar na een kwartier spelen nam Jong Volendam het commando over. Dat resulteerde in de 1-0 door Raoul Esseboom na mistasten van doelman Chiel Kramer. Nadat Bilal Basicokoglu voor rust al de paal raakte, bracht hij vlak na rust de eindstand op het scorebord; het eerste puntenverlies voor Jong Heerenveen.

Sportdinsdag, 27 augustus 2013

Finnbogason in gesprek met Cardiff City

Heerenveen | De IJslandse spits Alfred Finnbogason van sc Heerenveen gaat in gesprek met Cardiff City. De club uit Wales heeft van de clubleiding toestemming gekregen om te mogen praten met de zesvoudig schutter van dit seizoen. Interim-directeur Gaston Sporre heeft aangegeven dat de minimum vraagprijs tien miljoen euro bedraagt. Heerenveen heeft op zijn beurt de speler gisteren contractverlenging aangeboden, voor nog een jaar extra (2015) en een hoger salaris.

Sportdinsdag, 27 augustus 2013

PSV: de Lampjesmenschen tegen de Westelijken

Cambuur heeft aanstaande zaterdag de twijfelachtige eer om in Eindhoven te mogen figureren tijdens het eeuwfeest van PSV. Aan de ene kant is het mooi om uitgenodigd te worden het honderdjarige bestaan van een club bij te mogen wonen, maar de achterliggende gedachte is minder flatteus. De Eindhovenaren willen graag met een klinkende zege het feest inluiden. Een mooi voorbeeld van waarin een grote club klein kan zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties