Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 27 augustus 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 27 augustus 2014

Het schandaal van ouderen in de knel

Er zijn genoeg waarschuwingen afgegeven, maar de regering, staatssecretaris Van Rijn en zijn minister Schippers in het bijzonder, zeiden dat problemen zouden worden opgelost. Niet dus. Tienduizend mensen in ons land hebben recht op een plek in een verpleeg- of verzorgingshuis, maar zitten er niet. Ze zitten thuis, onder omstandigheden die je niemand toewenst, zeker je vader of je moeder niet. Achtergrond van de problemen is het regeringsbeleid waarbij mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven, met hulp van thuishulp en familie, vrienden en buren. Een en ander in het kader van bezuinigingen op de AWBZ.

Regiowoensdag, 27 augustus 2014

Videoland Voorstreek sluit na dertig jaar de deuren

Leeuwarden - Tot en met zondag probeert Hasker nog zoveel mogelijk films te verkopen en dan draait hij de deur op slot. ,,Ik zal gaan proberen te genieten van de vrije tijd die ik nu ineens krijg en op zoek gaan naar een nieuwe baan of uitdaging."

Regiowoensdag, 27 augustus 2014

Plaag bij Drachtster Boys

Drachten - Voetbalvereniging Drachtster Boys moet de komende weken waarschijnlijk veel trainingen en wedstrijden schrappen, nu op het complex van de club een kever- en muggenplaag is uitgebroken. Drie van de zeven wedstrijdvelden op sportpark Drachtster Bos zijn inmiddels onbespeelbaar verklaard en voor twee andere velden moet worden gevreesd.

Regiowoensdag, 27 augustus 2014

Soep koken voor Friese tomatentelers

Leeuwarden / Berltsum - Om de Friese tomatentelers die getroffen zijn door de Russische boycot te steunen, koken veertig vrijwilligers - in groepen - vanaf vrijdagmiddag in een marathonsessie 24 uur lang tomatensoep. De Grutte Fryske Sop-a-ton zoals de soepmarathon is gedoopt, moet 2400 potten soep opleveren, die zondag bij de UITmarkt in Leeuwarden voor twee euro worden verkocht. De opbrengst gaat naar de drie tomatentelers die voor de actie 1500 kilo tomaten hebben geleverd, een deel van hun overschotten.

Regiowoensdag, 27 augustus 2014

Provincie wil geen aquaduct bij Lemmer

Lemmer - Gedeputeerde Staten van Fryslân blijven bij hun eerder ingenomen standpunt dat een aquaduct in de rondweg bij Lemmer niet nodig is. De oplossing voor de verkeersproblematiek bij Lemmer moet gezocht worden in een opwaardering van de huidige weg, met onder meer extra verkeerslichten en extra rijstroken bij de kruispunten met de A6.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties