Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 september 2008.

Cultuurzaterdag, 27 september 2008

Mini Theater brengt Pinters ‘De thuiskomst’

Heerenveen - Het Mini Theater Friesland uit Heerenveen brengt komend seizoen het toneelstuk De thuiskomst van Harold Pinter op de planken. In dit stuk komt een man na negen jaar weer terug in zijn ouderlijk huis, samen met zijn vrouw die aan zijn familie wordt voorgesteld. Al snel gebeurt er van alles binnen de relaties.

Economiezaterdag, 27 september 2008

Innoveren is niet iets om er zomaar even bij te doen

Sneek - ,,Innovatie, daar moet je helemaal voor willen gaan” vindt directeur F. Kwant van Landustrie Sneek, dat onder meer decentrale zuiveringsinstallaties bouwt en toepast in een demonstratieproject in Sneek. ,,Je maakt nieuwe producten maar het vraagt ook om een andere manier van werken”, zegt hij. Kwant kan zich aardig vinden in de ideeën over samenwerken en het benutten van de verschillen tussen mensen, uit het rapport over innovatie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (Innovatie vernieuwd. Opening in viervoud). Maar hij vindt wel dat er vanuit subsidieverstrekkers ,,erg veel ballen in de lucht worden gehouden”.

Economiezaterdag, 27 september 2008

Consument gaat bewuster slapen

Leeuwarden - De aankoop van een bed is voor steeds minder mensen een kwestie van een impulsieve actie. Bedden worden gezien als investering voor een gezond lichaam en Friese beddenzaken springen daarop in door vaker artikelen aan te bieden met een hogere kwaliteit in het hogere prijssegment. Ondanks de minder positieve vooruitzichten in de economie breiden Metz in Leeuwarden en Meulen & Baarsma in Joure uit met nieuwe vestigingen. En wel met bedden in de hogere prijsklassen. Dan maar wat langer sparen.

Economiezaterdag, 27 september 2008

Casalux maakt een doorstart met bedrijf

Zwaagwesteinde - Badkamer- en keukenbedrijf Casalux maakt een doorstart. Deze week heeft de oud-directeur van het bedrijf overeenstemming bereikt met de curator. ,,We, mijn vrouw en ik, hebben de inventaris en voorraad kunnen terugkopen uit het faillissement”, zegt Sjouke Reitsema. Het bedrijf maakt een doorstart onber de naam Casalux Badkamers en Tegels en Casalux Keukens.

Economiezaterdag, 27 september 2008

Bos: niet snel ingrijpen in bedrijfsleven

Den Haag - Nederland gaat met ,,grote terughoudendheid’’ om met ingrepen in het bedrijfsleven. Minister Wouter Bos van Financiën zei gisteren dat hij uitsluitend bij ondernemingen zal ingrijpen als de stabiliteit van het hele financiële systeem in gevaar komt.

Hoofdartikelzaterdag, 27 september 2008

Mission statement

Iedere modern bedrijf en iedere moderne organisatie heeft een mission statement. Hierin staat wie of wat dat bedrijf of organisatie wil zijn, de doelstellingen en de manieren waarop de doelstellingen worden gerealiseerd. Om de zoveel tijd moet zo’n ‘zelfverklaring’ worden herzien. De omstandigheden – zowel intern als extern - kunnen immers zijn veranderd. Of: past de werkwijze nog wel in de tijd en onder de omstandigheden? Het schrijven van een mission statement is een interessante bezigheid. De organisatie wordt gedwongen te bedenken waarom ze ook al weer bestaat; wat haar eigenheid is in manier van denken en doen.

Regiozaterdag, 27 september 2008

Met kettingzaag in uur een arend maken

Houtigehage - Speedcarving, oftwel ‘rap byld seagjen’. Plaatselijk Belang Houtigehage houdt vandaag het eerste Nederlands kampioenschap speedcarving. Tien deelnemers moeten binnen een uur een houtsculptuur zagen met een kettingzaag, uit een 1,30 meter hoge stam met een doorsnee van dertig centimeter. Degene die de fraaiste arend, beer of slang maakt mag zich aan het eind van de dag Nederlands kampioen noemen.

Regiozaterdag, 27 september 2008

IJsselmeercongres nodig om Deltaplan te maken

Echtenerbrug - De gemeenten, provincies en waterschappen rond het IJsselmeer zouden een gezamenlijk congres moeten houden om concrete plannen te maken voor de uitwerking van het advies van de Deltacommissie.

Regiozaterdag, 27 september 2008

45 bibliotheekjes in de Zuidwesthoek

Easterlittens - In de Zuidwesthoek van Fryslân krijgen 45 dorpen een zogenaamde ‘lytse bieb’. Deze kleine bibliotheken worden ondergebracht in de school of in het dorpshuis. De lytse byb vervangt de bibliobus.

Regiozaterdag, 27 september 2008

Enthousiasme voor herstel is weg

Leeuwarden - Ondanks mooie woorden in de gemeenteraad over een restauratie van de Oude Stadsbegraafplaats, trekt Leeuwarden de benodigde 750.000 euro er niet voor uit. Het enthousiasme dat voortkwam uit de deelname aan het tv-programma Restauratie is inmiddels weggeëbd.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 september 2008

Kritiek op ‘doopvernieuwing’

Lunteren - Veel kritische geluiden klonken vrijdag bij de bespreking bij het voorstel van het synodebestuur van de Protestantse Kerk om een ritueel voor doopvernieuwing in te voeren. ,,We moeten er alles aan doen om de doop eenmalig te houden’’, verwoordde ds. Jaap Kraan uit Burgum de huiver van veel synodeleden.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 september 2008

‘Gemeenten missen missionair gezicht’

Lunteren - Het nieuwe programma missionaire vernieuwing en kerkgroei komt volgend jaar naar tachtig plaatselijke gemeenten toe. De nieuwe campagne is bedoeld om de missionaire infrastructuur in gemeenten te versterken, vertelde ds. Hans van Ark. Hij is sinds kort manager van dit programma. Vrijdag sprak Van Ark op de synodevergadering over de voortgang van het missionaire werk. ,,In veel gemeenten zijn geen herkenbare missionaire gezichten meer. Als er post binnenkomt op missionair gebied houdt de scriba het omhoog en vraagt: iemand nog interesse?’’

Geloof & Kerkzaterdag, 27 september 2008

Jan Zijlstra gaat terug naar zijn roots

Boelenslaan - ,,Je bent geen goede prediker als je niet ook voor één persoon wilt preken over Christus”, zei Jan Zijlstra vrijdag in het Witte Kerkje aan de Boelenswei in Boelenslaan. Zijlstra sprak in een overvol kerkje, waar zijn overgrootvader Otte Mink Zijlstra aan het begin van de vorige eeuw prediker was.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 september 2008

Organist Jan Kroeske geeft jubileumconcert

Kollum - Organist Jan Kroeske (65) uit Kollum bereikt een mijlpaal. Hij is dit jaar vijftig jaar organist. Zaterdagavond geeft hij een jubileumconcert in de Oosterkerk in Kollum. ,,Muziek is van alle tijden, ik speel dan ook graag zowel oude als nieuwe muziek”, vertelt Kroeske.

Sportzaterdag, 27 september 2008

Cambuur ook onder Menzo nog zwalkend

Deventer – De winst in de beker tegen Zwolle dinsdag was een mooie opsteker voor Cambuur. En een prima debuut voor trainer Stanley Menzo. Tegen Go Ahead Eagles moest gisteren blijken wat die zege echt waard was. Na het verlies in Deventer zijn de Leeuwarders weer terug bij af.

Sportzaterdag, 27 september 2008

Kolderiek einde bij laatste oefenduel Aris Friesland

Leeuwarden - Een basketbalwedstrijd kent vier kwarten. Is de strijd na afloop daarvan nog niet beslist, volgen er een of meerdere verlengingen. En dus maakte Aris Friesland zich gistermiddag laat in haar laatste oefenwedstrijd voor het seizoen bij een gelijke stand (83-83) op voor de ontknoping tegen het Duitse Essen. Maar sporthal Kalverdijkje biedt meerdere sportploegen onderdak. Zes uur was de afspraak, dus was het even voor zessen onherroepelijk opruimen geblazen voor de Leeuwarder eredivisionist.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties