Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 september 2013.

Economievrijdag, 27 september 2013

Onderzoek naar levensduur koe

Zuivelconcern FrieslandCampina, fokkerijorganisatie CRV en veevoer- en adviesbedrijf Agrifirm hebben met zeven melkveebedrijven en advies- en onderzoeksinstellingen een onderzoek opgezet om meer inzicht te krijgen in de levensduur van koeien op een bedrijf en factoren die daar invloed op hebben. Gisteren is het project SmartDairyfarming gepresenteerd tijdens een symposium in Koudum. Doel is de gemiddelde levensduur van koeien te verhogen van vijf naar zeven jaar.

Hoofdartikelvrijdag, 27 september 2013

Onderhandelen kan niet in openbaarheid

De NOS had op de eigen website een filmpje gemaakt van alle fragmenten waarin premier Rutte gisteren bij de Algemene Beschouwingen zei open te staan voor verder overleg en om door te praten met de oppositie. Het leverde een compilatie van bijna twee minuten op.

Regiovrijdag, 27 september 2013

Van de zolderkamer naar De Broedstoof

Heerenveen | ,,De meeste starters beginnen op hun zolderkamer met hun onderneming. Wij proberen ze daar weg te halen.” Edwin Blaauwbroek uit Echtenerbrug ondervond in zijn eerste jaren als ondernemer dat het niet goed is om altijd maar thuis te werken. Met zijn bedrijf Media Groep Heerenveen kwam hij als grafisch vormgever al snel achter de nadelen van dat thuiszitten. ,,Je zit daar bij wijze van spreken midden tussen de was en de fotoboeken. Ik was snel afgeleid en kon bovendien geen mensen ontvangen.”

Regiovrijdag, 27 september 2013

Friestalig kind krijgt geen taalachterstand

Leeuwarden | Verwerving van het Fries gaat niet ten koste van de verwerving van het Nederlands. Dit blijkt andermaal uit het promotieonderzoek van Jelske Dijkstra uit Leeuwarden aan de Universiteit van Amsterdam.

Regiovrijdag, 27 september 2013

Run op computerspel FIFA14 mét Cambuur

Leeuwarden | Voetballiefhebbers en gamers kijken er ieder jaar weer reikhalzend naar uit: de lancering van het voetbalspel FIFA van EA Sports. Dit jaar zeker in Leeuwarden, omdat voor het eerst sinds 2000 weer gespeeld kan worden met Cambuur. Alleen eredivisieclubs worden immers opgenomen in het klassieke en populairste voetbalspel.

Regiovrijdag, 27 september 2013

Inzet op efficiëntie is beter dan verduurzaming

Terschelling | Het huidige fossiele energieverbruik vervangen door duurzame energie is niet dé oplossing voor ons energieprobleem. Veel efficiënter omgaan met energie en andere grondstoffen zet veel meer zoden aan de dijk.

Regiovrijdag, 27 september 2013

Strobalen stapelen voor het Flaeijelfeest

Oudehorne/Nieuwehorne | Voor de voorbijganger kan het niet missen: op landgoed De Horne bij Nieuwehorne is een schuur verrezen ter grootte van ongeveer een voetbalveld. Op hetzelfde terrein worden ook al de contouren van een dorp uit 1920 zichtbaar. Honderden vrijwilligers zijn al dagen bezig met de opbouw van het Flaeijelfeest. ,,We hebben ons heel wat op de hals gehaald”, lacht commissielid Janco Heida (22) van de organisatie.

Sportvrijdag, 27 september 2013

Vier Friese damclubs dansen om dezelfde stoelen

Leeuwarden | Voor het eerst in de ruim honderdjarige geschiedenis van de Koninklijke Nederlands Dam Bond (KNKB) spelen komend seizoen vier Friese verenigingen in de op één na hoogste klasse, de hoofdklasse A. De ouverture van de nationale damcompetitie kent zaterdag met de stadsderby De Oldehove - Huizum direct al een heerlijk affiche. De beide Leeuwarder clubs worden in de hoofdklasse vergezeld door degradant Damcombinatie Fryslân en promovendus Drachten.

Sportvrijdag, 27 september 2013

Geen nieuw sprookje voor slap spelend Sneek Wit Zwart

Weert | Voor SWZ Boso Sneek zit het avontuur in de landelijke KNVB beker er al weer op. De zondaghoofdklasser ging gisteravond in Weert met 3-1 verrassend onderuit tegen tweedeklasser Wilhelmina’08 en volgens trainer Johan Groote lag dat vooral aan een gebrek aan instelling bij zijn spelers. ,,Het is zonde en ook heel onnodig. We hebben vooral van onszelf verloren en niet zozeer van de tegenstander.”

Sportvrijdag, 27 september 2013

Op weg naar de derby: Vijf redenen waarom uw ploeg gaat winnen

Nog twee dagen, dan is het zover: de Friese voetbalderby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur. De aartsrivalen treffen elkaar voor het eerst sinds 2000. Het Friesch Dagblad telt in deze rubriek af naar de confrontatie van zondag in het Abe Lenstrastadion.

Sportvrijdag, 27 september 2013

Twente voor Heerenveen smakelijk voorgerecht

Heerenveen | Twee dagen minder rust en geen mogelijkheid om topspelers te sparen. Het bekerduel met FC Twente kwam voor sc Heerenveen ongelegen. Zondag wacht immers de burenruzie met SC Cambuur. Maar juist daarom was de 3-0 zege ook weer een bruikbaar leermoment.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties