Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 september 2014.

Economiezaterdag, 27 september 2014

De ene klant levert de volgende op

Jentje Krottje (47) uit Menaam begon tien jaar geleden als zelfstandige, met zijn bedrijf Timmerwerk & Zo. Een keuze uit overtuiging waar hij geen moment spijt van heeft gehad.

Regiozaterdag, 27 september 2014

Springtij haakt aan bij KH2018

Terschelling - Springtij, het jaarlijkse duurzaamheidsforum op Terschelling, gaat samenwerken met Leeuwarden Kulturele Haadstêd 2018. Volgens Springtij-voorman Wouter van Dieren sluit de duurzaamheidsambitie van Leeuwarden en Fryslân rond KH2018 goed aan bij die van Springtij, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden.

Regiozaterdag, 27 september 2014

Antonius-topman: het klassieke ziekenhuis bestaat niet meer

Wouter van der Kam neemt na acht jaar afscheid als bestuurder van de Antonius Zorggroep. Hij blikt terug op een mooie tijd in Sneek.

Regiozaterdag, 27 september 2014

Van het Friese Atlantis is niet veel meer over

Het dynamische waddengebied is constant in beweging. Eilanden ontstaan, eilanden verplaatsen zich en eilanden vergaan. Soms ten koste van de bewoners, want door de eeuwen heen verdwenen meerdere eilanden en nederzettingen in het water van de Waddenzee. Van die nederzettingen is vaak niets meer terug te vinden.

Regiozaterdag, 27 september 2014

Aanzien noordelijke rechtspraak geschaad

Leeuwarden - Rechtbankpersoneel vraagt zich af of het huidige bestuur van de rechtbank Noord-Nederland wel kan blijven zitten. Het bestuur heeft gisteren het voornemen om het personeel van de rechtbanken in Leeuwarden en Assen naar Groningen te verhuizen ingetrokken. Dat gebeurde na een storm van kritiek van binnen en buiten de eigen organisatie.

Regiozaterdag, 27 september 2014

Aantal kinderen in jeugdzorg is niet duidelijk

Leeuwarden - Nederlandse gemeenten kunnen zich bij het inkopen van jeugdzorg niet baseren op actuele cijfers. De recentste gegevens over het aantal jongeren dat een vorm van jeugdzorg krijgt, komen van het Centraal Bureau van de Statistiek en uit het jaar 2012. De gemeenten worden over drie maanden verantwoordelijk voor de jeugdzorg,

Sportzaterdag, 27 september 2014

Soet wil volgend jaar op WK terugkomen voor de prijzen

Ponferrada - Op het eerste uitslagenblad was ze niet terug te vinden. Toch imponeerde de Heerenveense Aafke Soet gisteren in de WK-wegwedstrijd voor junioren dames. De zestienjarige Friezin maakte de koers hard door aanvallend te rijden. Uiteindelijk eindigde ze op een 74e plaats, zo'n twaalf minuten achter de Deense Amalie Dideriksen die het goud pakte voor Sofia Bertizzolo (Italië) en de Poolse Agnieszka Skalniak. Jeanne Korevaar was met een zevende plaats de beste Nederlandse.

Sportzaterdag, 27 september 2014

VC Sneek maakt zich op voor een 'jaartje Alterno'

Sneek - De volleybalsters van VC Sneek gaan morgenmiddag in de Sneker sporthal op jacht naar de eerste prijs van het seizoen. De formatie van coach Petra Groenland mag het als bekerwinnaar van afgelopen seizoen opnemen tegen regerend kampioen Alterno in de strijd om de Supercup. Een beker die, ondanks alle successen in het verleden, nog ontbreekt in de Sneker prijzenkast, omdat het fenomeen een kwarteeuw geleden nog niet bestond.

Sportzaterdag, 27 september 2014

Cambuur: oude bekenden en een nieuwe status

Leeuwarden - Voor Cambuur staat morgen een bijzonder duel op het programma. De uitwedstrijd tegen Excelsior betekent niet alleen een weerzien met trainer (en oud-Cambuur-speler) Marinus Dijkhuizen, maar ook een terugkeer naar de plek waar vorig jaar promotie naar de eredivisie gevierd werd. Sentimenten tellen echter niet. De Leeuwarders willen hun nieuwe status graag bevestigen op Woudestein.

Sportzaterdag, 27 september 2014

Mark Uth voelt zich eindelijk thuis

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties