Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 oktober 2006.

Economievrijdag, 27 oktober 2006

Westerkwartier op zakenbeurs

Groningen Ruim dertig bedrijven uit het Groninger Westerkwartier presenteren zich samen op de bedrijvenbeurs in Martiniplaza in de stad Groningen. De beurs wordt gehouden op 7 en 8 november. De ondernemers staan samen op twee pleinen; Plein Westerkwartier en Plein Noordenveld.

Economievrijdag, 27 oktober 2006

ASN Bank wil meer aandacht mensenrechten

Leeuwarden/Amsterdam – De ASN Bank wil dat bedrijven na de grotere aandacht voor milieu zich ook sterker inzetten voor het mensenrechtenbeleid. Deze oproep doet de bank, die vooral bekend is op het gebied van duurzaam bankieren, vandaag op de achtste editie van de Dag van het Ethisch Beleggen.

Economievrijdag, 27 oktober 2006

Drie Friese bedrijven in de bouw beboet

Leeuwarden/Den Haag - Drie Friese bouwbedrijven zijn door de Nederlandse Mededingingsautoriteit beboet wegens overtredingen van het kartelverbod. Het gaat om Lont Beheer in Sint Annaparochie, Kolthof Beheer in Stiens en Tasta Bouwgroep in Leeuwarden. De betrokken bedrijven maakten prijsafspraken voordat werd ingeschreven op bouwprojecten. De boetes zijn gisteren bekendgemaakt.

Hoofdartikelvrijdag, 27 oktober 2006

Geweld, straffen...

Geweld tegen hulpverleners moet hard worden aangepakt. Dat staat in een actieplan dat minister Remkes heeft gepresenteerd. Het gaat over wat de overheid doet als iemand geweld pleegt jegens bijvoorbeeld ambulancepersoneel. De straf die er op komt te staan, is een keer zo hoog als nu het geval is. De actie van de minister lijkt logisch en verstandig. Het is volstrekt onacceptabel als mensen met een publieke taak bij de uitoefening daarvan worden gehinderd, zelfs bedreigd. Onlangs gebeurde het dat ambulancepersoneel een gewonde liet liggen, omdat omstanders zo agressief waren dat het onverantwoord was om uit de ambulancewagen te stappen. Pas toen de politie in groten getale was gearriveerd, kon het personeel zijn werk doen. Er zijn meer voorbeelden van mensen die worden gehinderd om hun werk te doen of die worden bedreigd. Dat gebeurt bij conducteurs, medewerkers van de sociale dienst, bij buschauffeurs en bij brandweerlieden.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 oktober 2006

Pleidooi voor katholieke canon

Oosterhout - Tijdens het Allerheiligenberaad, het jaarlijkse overleg van het Verband Katholieke Maatschappelijke Organisaties (VKMO), heeft Marleen Barth, voorzitter van de Onderwijsbond CNV, een pleidooi gehouden voor de ontwikkeling van een katholieke canon die met name in het katholiek basisonderwijs gebruikt zou kunnen worden.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 oktober 2006

Afscheid van de Rehoboth

Dronrijp - De protestantse gemeente van Dronrijp e.o. neemt afscheid van de gereformeerde Rehobothkerk aan de Hearewei. Na 98 jaar zal het gebouw worden verkocht. <br>Zondag is de laatste eredienst.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 oktober 2006

Onversneden en kleurrijk christen-zijn

Leeuwarden - Ze houden vele gebedsbijeenkomsten, hebben preken van minimaal een uur, zingen uitbundig en verwachten Šlles van God. De Ark of Covenant Church is een kleurrijke kerk in Leeuwarden. Onlangs betrok de migrantenkerk een nieuwe kerkzaal aan het Zuidvliet.

Sportvrijdag, 27 oktober 2006

Leeuwarden Handbalstad, meetpunt voor Oranje

Leeuwarden - Het vierlandentoernooi Leeuwarden Handbalstad is met de nationale teams van Nederland, ItaliŽ, Oostenrijk en Turkije niet alleen heel sterk bezet, het is ook een belangrijk meetpunt voor Oranje. Leeuwarden is zelfs het enige internationale toernooi dit jaar voor het team in Nederland. En dat betekent vanaf vanavond in sporthal het Kalverdijkje eerst een duel tegen Oostenrijk, morgenavond treft Nederland dan de Italiaanse selectie en op de slotmiddag moet Nederland spelen tegen Turkije.

Sportvrijdag, 27 oktober 2006

Stegeman op de bank tegen FC Dordrecht

Leeuwarden - Het was even puzzelen voor Cambuur-trainer Roy Wesseling over de strijdwijze die vanavond FC Dordrecht op de knieŽn moet krijgen. Rick Hooijboer is weer terug van een schorsing en tijdens de laatste training werd zichtbaar dat John Stegeman, tegen RBC en Go Ahead Eagles in de basis, tegen de ploeg van oud-Cambuurtrainer Gert Kruys op de bank zit.

Sportvrijdag, 27 oktober 2006

Korbach en Harkemase Boys goedgeluimd bij eerste training

Harkema &ndash; Hij is weer terug. Weliswaar voor de tweede keer bij een amateurclub, maar toch. Fritz Korbach, 61 jaar oud en still going strong . Hij mag na de amateurs van Raalte het tobbende Harkemase Boys weer op de rails zetten. Gisteren kwam de zaak tot in detail rond en gisteravond stond hij al voor de troepen op het trainingsveld in Harkema.

Weervrijdag, 27 oktober 2006

Meest bewolkt

We houden vandaag meest bewolkt weer met af en toe mogelijk een spatje regen. Het kwik ligt rond 13 ŗ 14 graden. Morgen is er ook veel bewolking, in de ochtend mogelijk nog wat mistbanken. Verder maxima rond 15 ŗ 16 graden, maar meest droog weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties