Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 27 oktober 2010.

Cultuurwoensdag, 27 oktober 2010

Vrouwenkoor Fammuze zingt met Wende Snijders

Leeuwarden - Het Leeuwarder vrouwenkoor Fammuze staat vrijdag op het podium met zangeres Wende Snijders. Dat heeft een woordvoerster van het koor gisteren gemeld. Fammuze, dat doorgaans theateraal getinte uitvoeringen geeft, mag de achtergrondzang doen bij twee liedjes van Snijders.

Cultuurwoensdag, 27 oktober 2010

Benefietconcert Toth en Bogerman Kamer Orkest

Sneek - Pianiste Valentina Toth en het Bogerman Kamer Orkest geven op 11 november een benefietconcert voor Musicians without Borders. Dat heeft een woordvoerder van de muzikale hulporganisatie gisteren gemeld. Het concert vindt plaats in de aula van Bogerman in Sneek, om 20.00 uur.

Hoofdartikelwoensdag, 27 oktober 2010

Franse problemen...

Vandaag bekrachtigt het Franse parlement de nieuwe pensioenwet waarin de pensioenleeftijd omhoog gaat van 60 naar 62 jaar. In de afgelopen weken waren er gewelddadige protesten, stakingsacties en blokkades tegen de hervormingsplannen van de Franse president Nicolas Sarkozy.

Regiowoensdag, 27 oktober 2010

Niet kijken naar een dossier, maar naar de mens

Bartlehiem - De eerste Herbergier van Fryslân opent binnenkort de deuren. In de oude zuivelfabriek van Bartlehiem bieden Oeds en Judith Visser vanaf half november onderdak aan zestien ouderen met geheugenproblemen.

Regiowoensdag, 27 oktober 2010

Snelle jongeren zorgen voor gevaar

Leeuwarden - Ondanks herhaaldelijke controles zorgen straatracers op vrijdagavonden voor gevaarlijke verkeerssituaties in Leeuwarden. Het gaat daarbij om jongeren met snelle auto’s die met toestemming van de gemeente elkaar ontmoeten op de afgelegen Junokade.

Regiowoensdag, 27 oktober 2010

Rottevalle onthaalt skûtsje De Rot als verloren zoon

Rottevalle - Rottevalle krijgt De Rot terug, het eerste ijzeren skûtsje van Fryslân. Na veel omzwervingen ligt het scheepje weer in Rottevalle. En misschien wel voorgoed, hopen diverse Rottevallers.

Regiowoensdag, 27 oktober 2010

‘Friese klei zeer geschikt voor opslag van kernafval’

Franeker - Nederlandse en Belgische kleigrond zou uitermate geschikt zijn voor de opslag van radioactief afval. Dit zegt directeur Ewoud Verhoef van COVRA, de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval in Nederland. Volgens Verhoef is in heel Nederland veel potentie voor het opslaan van kernafval. Fryslân, waar ook veel kleigrond is, zit daar echter niet op te wachten.

Regiowoensdag, 27 oktober 2010

Terhernsters schrijven zich in ‘Joure’ in

Terherne - Terhernster blijven proberen de gemeenteraad van Boarnsterhim ervan te overtuigen dat hun dorp bij Skarsterlân hoort, en niet bij Heerenveen. Zaterdag gaan de inwoners naar het gemeentehuis in Joure om zich, bij wijze van ludieke actie, alvast in te schrijven. Op 9 november vergadert de raad over de opdeling van Boarnsterhim, waartoe Terherne behoort.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 oktober 2010

Kerkenbeurs in Drachten in 2011

Leeuwarden/Amsterdam - Drachten krijgt volgend jaar een eigen Kerkenbeurs. In het Fries Congrescentrum vindt op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart de ‘Kerkenbeurs Noord-Nederland’ plaats. Doel is vraag en aanbod samen te brengen op het terrein van religieuze diensten en producten.

Sportwoensdag, 27 oktober 2010

Wat getallen zeggen over Ajax - Heerenveen

Over wedstrijden tussen Ajax en sc Heerenveen valt veel te zeggen; vanavond staat het duel in Amsterdam voor de achttiende keer sinds 1993 op het programma in de eredivisie. Het affiche ‘Ajax - sc Heerenveen’ leverde veel bijzondere duels en dito uitslagen op, zo door de jaren heen. En ook over de wedstrijd van vandaag valt veel te zeggen door spelers of trainers. Maar je kunt ook de cijfers laten spreken. Zoals over trainer Ron Jans. En dan kom je toevalligerwijs tot een opmerkelijke conclusie, zo aan de vooravond van weer een Ajax - Heerenveen.

Sportwoensdag, 27 oktober 2010

Aris overwint Leiden en zichzelf

Leeuwarden - Pete Miller trok de afgelopen weken de mentale kracht van De Friesland Aris in twijfel. De coach deed dat om zijn basketballers wakker te schudden. In het thuisduel met Leiden bleken zijn woorden gisteren hun uitwerking niet te hebben gemist: Aris klopte Leiden en overwon daarmee vooral zichzelf.

Sportwoensdag, 27 oktober 2010

Van der Wijk op weg naar damtitel

Mildam - Dammer Wiebe van der Wijk uit Emmeloord heeft zich gisteravond tijdens de achtste en voorlaatste ronde van het Fries kampioenschap vrijwel verzekerd van de Friese titel. Zelf won de koploper van Iskander Al Sarayfi, terwijl naast belager Anton Schotanus moest berusten in een remise tegen Denie van Dijk. Daardoor is de achterstand van Schotanus op de koploper Van der Wijk nu twee punten. Sipke Doller lijkt op het brons af te stevenen, maar moet nog even afwachten hoe Erwin Heslinga morgen in zijn inhaalduel tegen René Wijpkema scoort.

Sportwoensdag, 27 oktober 2010

Stekelenburg mogelijk toch in doel Ajax

Amsterdam - Ajax kan vanavond tegen sc Heerenveen een beroep doen op doelman Maarten Stekelenburg. De keeper is gisteren door coach Martin Jol opgenomen in de selectie voor dat duel.

Sportwoensdag, 27 oktober 2010

Dost weer in de basis bij sc Heerenveen

Heerenveen - Aanvaller Bas Dost staat vanavond in Amsterdam tegen Ajax weer in de basis bij sc Heerenveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties