Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 oktober 2012.

Hoofdartikelzaterdag, 27 oktober 2012

De christelijke politiek en de boodschap

Het zijn enerverende tijden voor iedereen die verbonden is met kerk, christelijke traditie, of christelijke politieke partijen. De spanning zit in verschillende aspecten. Er is, om te beginnen, de zorg over de vermindering van het aantal mensen dat zich actief bezighoudt met de kerk. De samenstelling van het kerkvolk verdunt en vergrijst op de meeste plaatsen. Het wordt steeds lastiger om voldoende mensen te vinden die het ambt van ouderling of diaken op zich willen nemen. De betekenis van de (plaatselijke) kerk in de samenleving wordt kleiner. Veel energie in de geloofsgemeenschap gaat op aan interne bezigheden. Er zijn plekken waar de kerkgang groeit en waar jonge mensen met kinderen graag komen, maar dat zijn uitzonderingen.

Regiozaterdag, 27 oktober 2012

Aftrek nadelig voor huurders

Leeuwarden | De plannen van het aanstaande kabinet voor liberalisering van de huurmarkt vormen een bedreiging voor Friese huurders. Dat vreest Klaas van der Veen, directeur van de huurdersvereniging De Bewonersraad Friesland. Gisteren kwam naar buiten dat het nieuwe kabinet de hypotheekrenteaftrek aanpakt, in combinatie met een liberalisering van de huurmarkt.

Regiozaterdag, 27 oktober 2012

Ajax bezorgt vrijwilligers ONS hoogtijdagen

Sneek | Het zijn hoogtijdagen, die ze voor geen goud willen missen. Voor de super-vrijwilligers van ONS Boso Sneek is de bekerwedstrijd tegen Ajax, die woensdag op het Zuiderpark wordt gehouden, eigenlijk al lang begonnen. Dagelijks zijn ze op het terrein te vinden om te helpen bij de opbouw van de voetbalarena. ,,Dit kinne je mar ien kear mei meitsje.”

Regiozaterdag, 27 oktober 2012

Als stadsomroeper een ander mens

Sneek | ,,It is sa aardich dat ik yn dizze moderne tiid fan Twitter en Facebook minsken wat fertelle kin mei de bel en myn stim.” Morgen doet Jan Sjoerd de Vries dat in zijn woonplaats Sneek, waar hij deelneemt aan het open Fries kampioenschap dorps- en stadsomroepen. Vader Harmen de Vries, stadsomroeper van IJlst, is een van zijn tegenstanders.

Regiozaterdag, 27 oktober 2012

Vogeleiland van bagger Schiermonnikoog

Schiermonnikoog | Met het slib dat elk jaar uit de jachthaven van Schiermonnikoog wordt gehaald, kan het beste een nieuwe kwelder worden aangelegd tussen de veerdam en de jachthaven. Dat concludeert het Programma naar een Rijke Waddenzee in een rapport over de problematiek van het baggerslib.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 oktober 2012

Plaisier: stoppen met giftenaftrek verkeerd signaal

Utrecht | Als de giftenaftrek voor goede doelen wordt afgeschaft, zal dat een negatief effect hebben de inkomsten voor de kerk, zoals Kerkbalans. Kerk in Actie, de hulporganisatie van de Protestantse Kerk, verwacht dat de inkomsten in dat geval met 8,5 procent zullen dalen.

Sportzaterdag, 27 oktober 2012

Reiziger Raitala hoopt rust te vinden in Heerenveen-shirt

Heerenveen | Hij is bezig aan zijn vierde club in drie jaar. Na avonturen in Duitsland en Spanje lijkt Fryslân de minst exotische plek waar Jukka Raitala de afgelopen seizoenen is geweest. Toch voelt de Finse nieuwkomer zich goed in Heerenveen. ,,Spelen in Spanje was een droom. Maar het land paste niet bij me. Het was te warm en de trage levensstijl sprak me niet aan. Geef mij Heerenveen maar. Het is hier perfect voor mij.”

Sportzaterdag, 27 oktober 2012

Vormzoekend SC Cambuur haakt af

Leeuwarden | Aanhaken of afhaken, was voor Cambuur de vraag in het duel met koploper MVV. Het werd voor de naar de vorm zoekende thuisclub gisteren dat laatste. Van top naar subtop, door de eerste thuisnederlaag en het tweede verlies op rij.

Sportzaterdag, 27 oktober 2012

De Jong (17) wint drie kilometer bij IJsselcup

Deventer | De pas zeventienjarige Antoinette de Jong heeft bij de IJsselcup voor een daverende verrassing gezorgd. De schaatsster uit Rottum won de drie kilometer voor Elma de Vries (Haulerwijk) en Mariska Huisman in een baanrecord van 4:21.55. Daarmee plaatste ze zich tevens voor de NK afstanden. De 500 meter voor vrouwen was een prooi voor Anice Das uit Heerenveen. Bij de mannen ging de winst naar Pim Schipper. Hij bleef de Friesen Sjoerd de Vries en Jesper Hospes voor.

Sportzaterdag, 27 oktober 2012

Heerenveen in duel met Heracles ongewijzigd

Heerenveen | Marco van Basten stuurt in het uitduel van morgen tegen Heracles naar verwachting dezelfde elf spelers het veld in als afgelopen zondag tegen Groningen. Dat betekent dat de coach opnieuw breekt met zijn voorkeur voor een vijfmansachterhoede en weer terugvalt op het bekende systeem met vier verdedigers. Van Basten gaf overigens aan momenteel geen trek te hebben in een functie bij AC Milan. Zijn naam wordt daar genoemd nu trainer Allegri onder vuur ligt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties