Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 januari 2012.

Cultuurzaterdag, 28 januari 2012

Studenten Orkest met Friezen in Leeuwarden

Leeuwarden | Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) bestaat zestig jaar en viert dat met een concertprogramma onder leiding van dirigent Lucas Vis en met medewerking van vioolsoliste Emmy Storms. Op 15 februari speelt het NSO dit concert in De Harmonie in Leeuwarden.

Cultuurzaterdag, 28 januari 2012

Foto-expositie over leven achter de tralies

Groningen | Fotogalerie Noorderlicht in Groningen komt met een expositie over het gevangenisleven. Wereldwijd zijn gevangenissen een ‘thuis’ voor meer dan 9 miljoen mensen.

Economiezaterdag, 28 januari 2012

Uitstekend jaar voor suikerbietentelers

Groningen | Het jaar 2011 was voor telers van suikerbieten net geen recordjaar. Volgens het instituut voor de suikerbietenteelt IRS kwam de totale opbrengst van suiker uit op een tweede plek op de ranglijst van oogstjaren die vanaf 1950 wordt bijgehouden. Wat de totale wortelopbrengst betreft, was vorig jaar wel een recordjaar. Het landelijke gemiddelde lag op 79,9 ton per hectare. Dat dit zich niet vertaalde in de hoogste suikeropbrengst, kwam door het relatief wat lagere suikerpercentage van 17,0.

Economiezaterdag, 28 januari 2012

De Beuk verhuist uit Dokkum naar Vaassen

Dokkum | Werkbankenfabriek De Beuk aan de Hogedijken in Dokkum verhuist vandaag het machinepark en de voorraden naar Vaassen in Gelderland. Het bedrijf ontwierp en fabriceerde sinds 1960 werkbanken, werktafels en accessoires voor het voortgezet onderwijs. De nieuwe eigenaar Vervoort-Wassink Groep gaat de werkzaamheden toevoegen aan de andere technische groothandels binnen het bedrijf. De vijf werknemers gaan niet mee naar de locatie in Vaassen.

Hoofdartikelzaterdag, 28 januari 2012

De kilometerheffing en het platteland

De verwijten aan het adres van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA waren snel gemaakt na de aanbieding van het Mobiliteitsrapport aan staatssecretaris Joop Atsma. Die verwijten kwamen naar aanleiding van het opmerkelijkste onderdeel van dat rapport: het pleidooi om de kilometerheffing in vereenvoudigde vorm weer in te voeren: een vlakke heffing per gereden kilometer in combinatie met een vergelijkbare verlaging van de vaste autokosten in de vorm van de BPM en de motorrijtuigenbelasting.

Regiozaterdag, 28 januari 2012

Thús Wonen past beleid aan rond verkopen

Kollum | Woningcorporatie Thús Wonen stelt haar woningvoorraadbeleid bij voor de grotere dorpen in Kollumerland. De corporatie maakte vorig jaar bekend dat ze de huurwoningen in een aantal dorpen in Noordoost-Fryslân wil afstoten. De plannen stuitten echter van meet af aan op veel verzet van gemeenteraden en plaatselijk belangen, die bang zijn dat hun dorpen leeglopen als er geen huurwoningen meer zijn.

Regiozaterdag, 28 januari 2012

Nee, dit jasje was niet van Napoleon, maar van een verhuurbedrijf

Veilinghuis Ald Fryslân in IJlst hield gisteren een taxatiedag van militaria. In dat verzamelsegment gaat nogal wat nepspul om: ‘zo echt als een briefje van negen euro.’

Regiozaterdag, 28 januari 2012

86 nieuwe woningen op plek van te slopen flat in Sneek

Sneek | Aan de Furmerusstraat in Sneek komen 86 nieuwe woningen. De woningen worden gebouwd op de plek waar nu nog een van de drie Furmerusflats staat. Woningcorporatie Accolade diende onlangs bij de gemeente Súdwest-Fryslân een vergunning in voor de sloop van deze ‘blauwe flat’. De sloop vindt naar verwachting in mei plaats. De beide andere flats blijven staan en zijn inmiddels gerenoveerd.

Regiozaterdag, 28 januari 2012

Monique van de Ven dankt haar duim aan dokter

Vlieland | Maandag wordt de eerste aflevering van televisieserie Dokter Deen uitgezonden. De reeks speelt zich af op Vlieland. Voor hoofdrolspeelster Monique van de Ven is dit een bijzondere plek. ,,Ik ga al jaren bijna iedere schoolvakantie naar het eiland op vakantie”, vertelt ze. ,,Het is één van de mooiste plekken van Nederland.”

Geloof & Kerkzaterdag, 28 januari 2012

Eigen gebouw voor Wolvegase jeugd

Leeuwarden | Na maanden van klussen opent de Protestantse Gemeente Wolvega zondag officieel haar nieuwe jeugdgebouw. De voormalige kosterswoning naast de Ichtuskerk is veranderd in een eigentijds en multifunctioneel gebouw, voorzien van alle moderne technieken. Het wordt de spil van de activiteiten voor jongeren van twaalf tot vijfentwintig jaar.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 januari 2012

Tweede leven voor ‘Musica miscella’ van Jaques Vredeman

Leeuwarden | Na vele jaren van voorbereiding wordt zaterdag in de Grote Kerk in Leeuwarden een voorlopige versie van een nieuwe uitgave van het muzikale werk Musica miscella van Jaques Vredeman (1558-1621) gepresenteerd. Het is de oudst bestaande meerstemmige muziek op Friese tekst. De presentatie is ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van dr. Bernard Smilde, die deze uitgave heeft verzorgd.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 januari 2012

Adelaarkerk 40 jaar vergroeid met de wijk

De Leeuwarder Adelaarkerk bestaat deze maand veertig jaar. En al ligt er een schaduw over het jubileum, de gemeente laat de mijlpaal toch niet ongemerkt voorbijgaan: veertig jaar kerk in Bilgaard.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 januari 2012

Christelijke filosofie nodigt uit tot verdieping

Het hoger en universitair onderwijs verschraalt, nu het steeds meer om kennis en vaardigheden opdoen gaat. Docenten zijn er juist om studenten te stimuleren tot reflectie, stelt Renée van Riessen.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 januari 2012

Vrijgemaakten steunen onderzoek naar breuk 1967

Apeldoorn | In de gereformeerd-vrijgemaakte wereld lijkt brede steun te leven voor de oproep van historicus Wim Berkelaar om onderzoek te doen naar de synodebesluiten van 1967. Door deze besluiten kwam er een scheuring waaruit de Nederlands Gereformeerde Kerken ontstonden.

Sportzaterdag, 28 januari 2012

Cambuur loopt steeds meer averij op in 2012

Oss | Voor de vierde keer op rij leek Cambuur gisteravond een gelijkspel te moeten slikken. Het zou teleurstellend geweest zijn. Achteraf was het echter tenminste nog iets geweest. In plaats daarvan werd het een 3-2 nederlaag in en tegen Oss, door een tegentreffer in de extra tijd. En dus wacht Cambuur nog altijd op de eerste zege in 2012.

Sportzaterdag, 28 januari 2012

Te Loeke - 7

Sportzaterdag, 28 januari 2012

Schmidt kan verdedigen zonder kaarten te krijgen

Heerenveen | Een profeet wordt doorgaans in eigen omgeving niet geëerd. Dat geldt echter niet voor Doke Schmidt, de jonge verdediger die bij sc Heerenveen hooglijk wordt gewaardeerd en vanavond in het thuisduel tegen FC Utrecht in de basis mag beginnen. Het is meer de buitenwacht die hem probeert op te zadelen met het etiketje van ‘schopper’. Maar ook daar gaat Schmidt, hoewel hij nog maar net komt kijken, als een professional mee om.

Sportzaterdag, 28 januari 2012

Kruiswijk en Schmidt beginnen in de basis

Heerenveen | Rechtsback Doke Schmidt en centrale verdediger Arnold Kruiswijk beginnen zaterdag in de basis bij sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Ze vervangen Daryl Janmaat en Ramon Zomer, die wegens een schorsing moeten toekijken. ,,Het zijn logische keuzes”, zegt trainer Ron Jans. ,,Schmidt is vorige week ook al ingevallen en Kruiswijk is een linker centrale verdediger.” Het zijn de enige twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week.

Sportzaterdag, 28 januari 2012

Denneboom komt per direct en Rodenhuis blijft weg

Harkema | De Stichting Sponsorgroep Harkemase Boys heeft Romano Denneboom weten te strikken voor de tweede helft van de competitie. De voormalig aanvaller van onder meer sc Heerenveen, Willem II, NEC en FC Twente moet in Harkema voor doelpunten gaan zorgen. Er is de Harekieten alles aan gelegen om in de topklasse te blijven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties