Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 28 januari 2013.

Cultuurmaandag, 28 januari 2013

Into The Great Wide Open weer uitverkocht

Vlieland | Het festival Into The Great Wide Open op Vlieland is zaterdag in vier minuten tijd uitverkocht. Dat is ongeveer even snel als vorig jaar, aldus een woordvoerster van het festival. Er waren zesduizend kaarten beschikbaar.

Cultuurmaandag, 28 januari 2013

Finaleplaatsen voor Sneker dichttalenten

Sneek | De vier Sneker scholieren Dagmar Tjalsma, Joya Bark (beiden Magister Alvinus), Jasper Koning en Ygram Ypsma (beiden Bogerman) hebben de Vers PoëzieRevue gewonnen. Zij gaan hiermee door naar de finale van de landelijke poëziemanifestatie Vers op 22 mei in Amsterdam.

Cultuurmaandag, 28 januari 2013

Twee Friezen door op Prinses Christina Concours

Groningen | Florianne Remme (12) uit Leeuwarden heeft zich gisteren tijdens de noordelijke finale van het Prinses Christina Concours in Groningen geplaatst voor de halve finale van het landelijke concours. De celliste behaalde een tweede prijs in de categorie twaalf tot en met veertien jaar. Ook Astrid den Daas (19) uit Oudeschoot mag naar de Dag van de Genomineerden, op 6 april in Den Haag. Zij kreeg een tweede prijs op klarinet, in de categorie voor conservatoriumstudenten.

Economiemaandag, 28 januari 2013

SNS zoekt oplossing met private investeringen

Utrecht | SNS Reaal werkt aan een oplossing voor zijn financiële problemen waarbij ook private investeerders betrokken zijn. Als het lukt dit scenario te realiseren, en dat is volgens de bank en verzekeraar nog niet duidelijk, komt er onder meer een omvangrijke aandelenemissie.

Hoofdartikelmaandag, 28 januari 2013

Laffe rechtvaardigheid in de politiek

Rechtvaardigheid is een lastig begrip. Het wordt te pas en te onpas gebruikt, vooral om een argument moreel superieur te maken: wie kan er tegen een rechtvaardig besluit zijn? Dat is precies de reden om argwanend te zijn als iemand rechtvaardigheid als wapen gebruikt. Het begrip wordt vooral gebruikt als uitweg, een soort noodmaatregel die iemand afroept die op punten geen gelijk kan krijgen.

Regiomaandag, 28 januari 2013

De Hindelooper ijsclub blijft graag nostalgisch

Hindeloopen | Wie niet beter wist, waande zich zaterdagmiddag in Hindeloopen even terug in de tijd. Mannen en vrouwen gleden in klederdracht over het ijs, een bakkersknecht duwde een slee vol brood voor zich uit en kinderen schaatsten in pofbroek op houtjes over de smalle vaart in Hindeloopen. Een ouderwetse koek-en-zopietent in de hoek maakte het tafereel compleet.

Regiomaandag, 28 januari 2013

Drukte op het ijs op de laatste schaatsdag

Sloten | De zes toertochten die afgelopen zaterdag in Fryslân zijn gehouden hebben samen ruim tienduizend geregistreerde schaatsers getrokken. Dat schat voorzitter Jan Oostenbrug van de Friesche IJsbond. Er kon worden geschaatst bij Ezumakeeg, Hemelum, Langweer, Sloten, Sneek en op de Jan Durkszpolder bij Earnewâld. De Sleattemermartocht was met zo’n vijfduizend schaatsers het drukst. De familietoertocht bij Earnewâld trok zo’n drieduizend deelnemers. Oostenbrug: ,,En dat zijn alleen de geregistreerde deelnemers. Bij de Sleattemermar waren waarschijnlijk nog wel tweeduizend zwartrijders.”

Regiomaandag, 28 januari 2013

FNP: Fryslân moet meepraten over gasbel

Leeuwarden | De provincie Fryslân moet zich actiever gaan bemoeien in de discussie over de gevolgen van gaswinning, die nu in Groningen plaatsvindt. Dat vindt de Statenfractie van de FNP. Ook in Fryslân kunnen op termijn aardbevingen komen, zo vreest de partij.

Geloof & Kerkmaandag, 28 januari 2013

Gesprek PKN met kleine gereformeerde kerken

Utrecht | Het moderamen van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wil in gesprek met vertegenwoordigers van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV), de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) en de Voortgezette Gereformeerde Kerken (vGKN).

Geloof & Kerkmaandag, 28 januari 2013

Margot Kässmann nodigt uit om de ziel te laten spreken

,,Met haar boek Midden in het leven nodigt de theologe Margot Kässmann mij uit om mijn ziel te laten spreken”, zei ds. Maartje Wildeman zaterdag in Amsterdam op een symposium rond de Nederlandse vertaling.

Sportmaandag, 28 januari 2013

Heerenveen blijft in titelrace na zege op koploper CSL

Heerenveen | CSL was tot zaterdag ongeslagen en trotse leider in de eerste klasse B, met Heerenveen op het vinkentouw. Het lukte de korfballers uit Britsum in het onderlinge duel niet om afstand te nemen. Heerenveen won met 23-15 en hield zichzelf met nog vier wedstrijden te gaan in de race voor het kampioenschap.

Sportmaandag, 28 januari 2013

Met veel training is alles mogelijk in het biljarten

Het is stil in biljartschool Dirk van der Veen in Sneek. Nico Beukema (23) kijkt vol bewondering naar de wedstrijden op het Fries kampioenschap gemengd kader-biljart. Beukema zou maar al te graag meedoen aan het toernooi, maar daarvoor zal hij de komende jaren nog flink moeten trainen.

Sportmaandag, 28 januari 2013

Perfect decor bij premičre FK crossduatlon

Heerenveen | Op een winters parcours heeft Geke Venema zaterdagmiddag het open Fries kampioenschap crossduatlon in Heerenveen op haar naam geschreven. De inwoonster van Easterlittens was op recreatiegebied De Heide de snelste vrouw in een tijd van 1.44,54 uur. Bij de heren ging de zege naar Rorik Schouten uit Hoogwoud (Noord-Holland). Hij finishte na 1.27,01, bijna drie minuten voor de Fries Arie de Jong uit Oosterwolde, die als tweede eindigde.

Sportmaandag, 28 januari 2013

Waterpolosters van SGHA naderen de top na nipte zege

Heerenveen | Toen SGHA-trainer Jannes Schuiling vorige week door zijn eigen waterpolosters werd gevraagd iets bij te schaven aan de tactiek voor de topper tegen De Rijn, was de oefenmeester blij verrast. Hoewel de Heerenveense club dit seizoen keurig meedraait in de top van de landelijke tweede klasse, blijft Schuiling voortdurend hameren op eigen initiatief van zijn groep. En zie daar, in het eigen Sportstadbad werd De Rijn zaterdag met een nipte nederlaag teruggestuurd naar Wageningen (8-7).

Sportmaandag, 28 januari 2013

Heroďsche strijd in Grou op langebaan

Grou | Op de laatste dag van de winter konden de B en C-junioren zaterdag in Grou nog één keer hun hart ophalen voor het FK langebaan. Het werd een heroďsche afsluiting van een kortstondige winter, met harde wind en sneeuw op de koop toe. Maar er viel geen wanklank. ,,Dit is uniek en hartstikke mooi om mee te mogen maken”, zei Tjitske Wassenaar over het gevoel dat onder de 35 deelnemers leefde.

Sportmaandag, 28 januari 2013

De Vries sloopt peloton op de Goaďngarypster Puollen

Goaďngaryp | Bob de Vries sloopte zaterdag het hele peloton marathonschaatsers op de Goaďngarypster Puollen. Zijn ploeggenoten Ingmar Berga en Arjan Stroetinga maakten in de Ronde van Skarsterlân het succes van het team BAM compleet.

Sportmaandag, 28 januari 2013

Dit is kennelijk plaats waar je hoort te staan

Weer slaagde sc Heerenveen er zaterdagavond niet in een uitwedstrijd in winst om te zetten. Statistisch gezien was het ook de enig juiste uitslag; Heerenveen pakte in uitduels tot dusverre slechts vier puntjes en Zwolle thuis hetzelfde aantal, tegen veertien punten respectievelijk thuis en uit. Daardoor zakte de Friese club naar de vijftiende plaats; net boven de gewraakte drie onderste plaatsen. Een pijnlijke constatering, maar dit is gewoon het niveau van Heerenveen; niets meer en niets minder.

Sportmaandag, 28 januari 2013

Van Basten voelt zich roepende in woestijn

Marco van Basten voelde zich zaterdag in Zwolle een roepende in de woestijn. Daar verspeelde sc Heerenveen in de slotfase de kans op de eerste uitzege van het seizoen en kreeg met 1-1 het loon van de angst.

Sportmaandag, 28 januari 2013

De strijd om titel in de eredivisie gaat vanaf nu tussen PSV en Ajax

Ook na de uitslagen van gisteren durft bijna niemand te zeggen wie er kampioen gaat worden in de eredivisie. Gelukkig zijn er in het amateurvoetbal genoeg mensen met een mening. Onze vraag aan bekende namen uit de Friese zaterdag hoofdklasse: hoe gaat de titelstrijd vanaf nu verder?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties