Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 februari 2004.

Achtergrondzaterdag, 28 februari 2004

De hele wereld kijkt mee met het Hof

De meeste slachtoffers van de beving in het noorden van Marokko vielen in Imzouren, een stad van 20.000 inwoners. Vele huizen raakten verwoest.

Bijschriftzaterdag, 28 februari 2004

Een plotseling gloria

De herders rond Bethlehem zaten niet slechts, als de verschoppelingen van toen, aan de rand van de maatschappij, maar ook aan de rand van het wereldgebeuren en de wereldkaart van die dagen.

Cultuurzaterdag, 28 februari 2004

Twadde printinge

Ljouwert – Fan it boek De heit fan Serafyn fan Marga Claus is in twadde printinge ferskynd. Dat hat de Afûk bekend makke. De earste printinge, útkommen yn augustus 2003 yn in oplage fan 1.000 stiks, is hielendal útferkocht.

Cultuurzaterdag, 28 februari 2004

Hulde aan de fantasie

Er is een sprookje van Godfried Bomans waarin een persoon elke avond naar het café gaat en bij binnenkomst door de anderen gevraagd wordt naar zijn belevingen. De man bedenkt elke keer een fantastisch verhaal en de cafégasten horen het geamuseerd aan. Maar dan op een avond beleeft de man echt een wonderlijk avontuur en wanneer hij in het café komt, wordt hij door niemand geloofd.

Dossierzaterdag, 28 februari 2004

‘Da’s geen wol, da’s halfwol’

Het is een uitgestorven beroep, dat van handelaar in vodden. De voddenkar heeft plaats gemaakt voor het moderne confectiebedrijf. In 1953, toen Friesch Dagblad -fotograaf Sjoerd Andringa deze foto maakte, was de handel in oude lompen nog heel gewoon. We zien op de foto Saakje Prozee. Zij dreef een lompenpakhuis aan de Amelandsbuurt in Leeuwarden. Toen de foto werd gemaakt, was zij 75 jaar.

Hoofdartikelzaterdag, 28 februari 2004

Reclame, media…

Het lijkt soms of er niet aan te ontkomen valt, aan de invloed van reclame en media. Als er een nieuw product is ontwikkeld, heeft de reclame zo veel macht dat plotseling honderdduizenden Nederlanders dringend behoefte hebben aan dat product. Het aanbod schept de behoefte en dat is precies de bedoeling van de reclame.

Regiozaterdag, 28 februari 2004

‘Allochtoon integreert niet door cursus’

Leeuwarden – Verplichte inburgerexamens voor álle migranten zorgen niet voor een betere integratie. Migranten kunnen de opleiding en examens niet betalen. Ook garandeert slagen nog geen participatie in de maatschappij.

Regiozaterdag, 28 februari 2004

Boeren vragen massaal om ‘gruttogeld’

Leeuwarden – Boeren maken massaal gebruik van de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor weidevogelbeheer. Het Rijk stelt daarvoor extra geld beschikbaar. De Bond van Friese Vogelbeschermingswachten (BFVW) verdenkt de boeren ervan dat het ze vooral te doen is om het geld, en minder om de vogels.

Regiozaterdag, 28 februari 2004

Groots genieten van de kleine rijkdommen

Wolvega – Het leven is moo i, maar soms ook erg moeilijk. Jannie van Huizen uit Wolvega staart bedachtzaam voor zich uit. Ze is pas 62, maar verblijft volgende week woensdag veertig jaar in verpleeghuis Lindestede in Wolvega. ,,Ik heb heel wat tranen gelaten’’, vertelt ze. Toch kan Jannie ondanks haar beperkingen ook groots genieten van kleine rijkdommen zoals het maken van kaarten en het luisteren naar muziek.

Regiozaterdag, 28 februari 2004

Terschellingers vrezen einde van hun duinen

Terschelling – Het is een vreemde gewaarwording bij paal 18 op Terschelling. Opeens houden de duinen op. Een lage zandglooiing van een paar honderd meter lengte is alles wat nog resteert van wat eens metershoge duintoppen waren. Weggespoeld en weggestoven zijn ze, zonder dat Rijkswaterstaat ingreep. Bewoners van het eiland zien de achteruitgang van de duinen met lede ogen aan.

Regiozaterdag, 28 februari 2004

Geldacties voor Marokko

Leeuwarden – Marokkanen in Fryslân zamelen geld en goederen in voor hun landgenoten die getroffen zijn door de aardbevingen van de afgelopen dagen. Het Marokkaans Religieus Centrum in Leeuwarden haalde gisteren 1300 euro op. De spullen en het geld worden persoonlijk naar Marokko gebracht, om er zeker van te zijn dat de giften aankomen.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 februari 2004

NCRV en EO denken over aankoop ‘Passion’

Hilversum - De NCRV heeft zich als eerste omroep gemeld om de omstreden Jezusfilm The Passion of The Christ op de Nederlandse televisie uit te zenden.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 februari 2004

Christelijke onzin aan de kaak gesteld

‘De wet deert spoken niet, noch of het volk hun bijval biedt.’ Dat is het motto van Spoken - het verhaal van een reünie , de nieuwe roman van Adrian Plass.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 februari 2004

De woestijn zal bloeien als een roos

Bussum - Hij woont sinds achttien jaar in het hartje van de woestijn van Israël: Arthur du Mosch, een ‘gewone’ Bussumse jongen. Gekomen om ervaring op te doen voor ontwikkelingswerk in de tropen, werd hij geraakt door de bijbelse droom dat ‘de woestijn zal bloeien’. Een droom die hij in de loop der jaren steeds meer in daden heeft weten om te zetten.

Sportzaterdag, 28 februari 2004

Vonk en Haarala terug in de basis tegen NEC

Heerenveen – SC Heerenveen treedt vanavond in De Goffert voor de uitwedstrijd tegen NEC aan met een iets gewijzigde basisformatie ten opzichte van het duel van drie dagen geleden tegen Ajax. Zo keert doelman Hans Vonk terug onder de lat ten faveure van Boy Waterman en blijft rechterverdediger Said Bakkati met een hamstringblessure aan de kant. Hij zal, net als in de wedstrijd tegen de Amsterdammers waarin hij de blessure opliep, worden vervangen door de Fin Hannu Haarala.

Sportzaterdag, 28 februari 2004

Uitoverwinning lijkt een utopie voor Cambuur

Emmen - Uitwedstrijden en Cambuur Leeuwarden, het is dit seizoen geen gelukkige combinatie. Tot nu toe haalde de ploeg slechts twee punten in uitduels, de eerste uitoverwinning lijkt een utopie.

Sportzaterdag, 28 februari 2004

Nijland speelt in beker tegen Urk

Leeuwarden – In de vierde ronde van de Amstel Cup district Noord ontvangt Nijland op 20 maart hoofdklasser Urk. ONS Sneek is gekoppeld aan zondaghoofdklasser Achilles’94 uit Assen. Harkemase Boys speelt thuis tegen Wolvega en ’t Fean’58 gaat op bezoek bij VVAK in Kerkenveld.

Weerzaterdag, 28 februari 2004

Droog

Vanmiddag is het droog en zijn er naast enkele wolkenvelden ook flinke opklaringen te verwachten. Er is weinig wind en de temperatuur loopt op naar ongeveer 4 graden. Vannacht vriest het 3 tot 5 graden. Morgen lijkt het droog te blijven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties