Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 februari 2006.

Bijschriftdinsdag, 28 februari 2006

Koning

Zo maak je geen vrienden: dromen dat je zelf de hoofdrol speelt en daarover in geuren en kleuren vertellen.

Dossierdinsdag, 28 februari 2006

Dertien persoonlijke schaatsfascinaties


Dossierdinsdag, 28 februari 2006

‘Het leukste is dat je hier wordt bekogeld’

Boekarest - Voor de spelers van SC Heerenveen was de return in de derde ronde van het UEFA Cuptoernooi gisteravond een indrukwekkende ervaring. Alleen de busreis al naar het Lia Manoliu stadion door de verkeerschaos van Boekarest, vooraf gegaan door een politieauto met loeiende sirenes, was een ervaring op zich voor de selectie van trainer Gertjan Verbeek. Onderweg werd de bus bestookt met ‘middelvingers’ van Steaua Boekarest-supporters. En bij het stadion van de Roemeense tegenstander was het al helemaal een dolle boel.

Dossierdinsdag, 28 februari 2006

Eén vrouw, die 22 kerels de baas blijft


Dossierdinsdag, 28 februari 2006

Het grootse onthaal van de sporters in Zwolle

Twee weken lang hebben onze wintersporters ons Olympische hoogte- en dieptepunten voorgeschoteld. Tegenover de medailles stonden startproblemen, misslagen en uitglijders, en dan laten we de bobsleeërs en Nicolien Sauerbreij nog buiten beschouwing. Tegenover glorieus goud stond zuur zilver. Er waren winnaars en losers en een enkele keer werd een loser ŕ la Marianne Timmer toch nog een winnaar.

Dossierdinsdag, 28 februari 2006

Heerenveen laat nog even de tanden zien

Boekarest - SC Heerenveen heeft gisteravond met opgeheven hoofd en een onverwachte zege afscheid genomen van het UEFA Cuptoernooi. De Friezen stonden voor de schier onmogelijke taak de 1-3 thuisnederlaag tegen Steaua Boekarest goed te maken. Heerenveen liet in de Roemeense hoofdstad, waar eens graaf Dracula de scepter zwaaide, voor 50.000 uitzinnige fans nog even de tanden zien.

Economiedinsdag, 28 februari 2006

‘Ik heb er nog enkele jaren zin in’

Al jaren kriebelde het bij de Dokkumer Feico Hofstra om een eigen zaak te beginnen. Toch kwam het er maar niet van. Nagedacht over de branche waarin, had hij ook nog niet. Maar na de opening van de verfwinkel van zijn zoon begon het balletje dan toch te rollen en beet hij zich langzaam maar zeker vast in het idee om een eigen zaak te beginnen in verfartikelen. De leeftijd van 62 jaar was geen bezwaar. ,,We hebben er nog wel zin in om enkele jaren deze uitdaging aan te gaan.’’

Economiedinsdag, 28 februari 2006

Minder bezoekers voor Marneflora Warffum

Warffum – De tuinbeurs Marneflora in Warffum heeft dit jaar minder bezoekers getrokken dan voorgaande jaren. Dit jaar kwamen er volgens de organisatie ruim zevenduizend bezoekers af op het evenement. Vergeleken met voorgaande jaren met jaarlijks ongeveer tienduizend bezoekers ligt dat aantal dit jaar dus fors lager. Volgens een woordvoerder van de organisatie is dat vooral een gevolg van de Olympische Spelen die gelijktijdig werden gehouden. ,,Je zag dat vooral op dagen dat er door de Nederlandse schaatsenrijders en –rijdsters moest worden gereden.”

Economiedinsdag, 28 februari 2006

Bergsma Makkum neemt Metz in Drachten over

Makkum – Groothandel Bergsma in Makkum en Hoogeveen neemt zoetwarengroothandel Metz uit Drachten over. Dat hebben beide ondernemingen bekendgemaakt na het tekenen van een intentieverklaring daarover. De overname gaat na de benodigde formaliteiten in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar. Bij Metz werken zestien mensen. Directeur H.J. Minnema van Bergsma geeft aan dat na de overname plaats is voor tien mensen om mee te gaan. De vestiging in Drachten wordt dan gesloten. Het streven is om eind maart meer duidelijkheid te hebben over de overnameplannen.

Economiedinsdag, 28 februari 2006

Plan: één Kamer van Koophandel Noorden

Leeuwarden – De Kamers van Koophandel (KvK) van Fryslân, Groningen en Drenthe willen samengaan. Dat staat in een voorstel dat de KvK’s volgende week indienen bij het ministerie van Economische Zaken. Landelijk moet het aantal KvK’s worden teruggebracht van 21 naar twaalf.

Economiedinsdag, 28 februari 2006

Enna Aerosols start door met 26 mensen

Dokkum - Spuitbussenfabrikant Enna Aerosols kan doorstarten. Vier investeerders hebben de failliete boedel overgenomen, maakte curator E.J. Rotshuizen gisteren bekend.

Hoofdartikeldinsdag, 28 februari 2006

Europese energie…

Niet geheel onverwacht, maar wel overrompelend is de Europese energiemarkt in beweging gekomen. In Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje, waar de grootste energiebedrijven van Europa zitten, wordt koortsachtig gewerkt aan overnames. Regeringen proberen tegelijkertijd buitenlandse overnames te voorkomen. In Spanje werd afgelopen weekeinde vergaderd over een wetswijziging om overname van energiebedrijven te voorkomen en de Franse regering steunt openlijk het behoud van twee Franse energiebedrijven.

Regiodinsdag, 28 februari 2006

Inenten pluimvee is de hobbyboer te duur

Jannum – Ook hobbypluimveehouders moeten hun beesten ophokken, op straffe van een boete van de AID. Dat bevel wordt in Fryslân wel nageleefd, maar intenten, dat is te duur.

Regiodinsdag, 28 februari 2006

Consumenten boos over spoorboekje

Leeuwarden/Utrecht - De Nederlandse Spoorwegen moeten hun omstreden dienstregeling voor 2007, waarbij het huidige spoorboekje compleet wordt omgegooid, een jaar later invoeren. Dat stellen diverse consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond, reizigersvereniging Rover en de ANWB, in een vandaag gepubliceerd advies.

Regiodinsdag, 28 februari 2006

De eerste kieviten ‘geane al oer de wjuk’

Oudemirdum/Noardburgum – Zondag zag hij de eerste: een ljip ( kievit) die over zijn wjuk (vleugel) vloog. En dan weten de kenners genoeg. Het in de lucht duikelende mannetje is op zoek naar een vrouwtje. Boswachter van Staatsbosbeheer in Zuidwest-Fryslân Sjoerd Bakker genoot. ,,De tiid komt der wer oan. At de froast aansen fuort is, begjinne se te brieden.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 28 februari 2006

Essaywedstrijd EWV over vernieuwing kerk

Leeuwarden – Het Evangelisch Werkverband (EWV), de vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse Kerk in Nederland, daagt mensen binnen deze kerk uit om hun missionaire visie op papier te zetten. In een essaywedstrijd mag een ieder de droom voor de vernieuwing van de kerk verwoorden.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 februari 2006

Het evangelie in een Vinexwijk

Utrecht - Een compleet nieuwe stadswijk wordt momenteel ten westen van Utrecht gebouwd. Het is de grootste Vinexlocatie van Nederland. In 2015 zal deze wijk, Leidsche Rijn, tachtigduizend nieuwe inwoners hebben. En het begint al langzaam vol te lopen. Enkele kerken uit de omgeving werken samen om de nieuwe bewoners ook een geestelijk thuis te kunnen bieden.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Pranjic helpt Heerenveen aan zege

Heerenveen – Het kostte SC Heerenveen zondagmiddag nogal wat moeite om de ongelijke strijd op het veld met NAC Breda in het voordeel te beslissen. Daar had de formatie van trainer Gertjan Verbeek een zondagsschot van de Kroaat Danijel Pranjic voor nodig. Dankzij goed keeperswerk van de Belg Brian Vandenbussche pakte Heerenveen de volle mep.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

‘Beppe’ Wüst vooraan bij huldiging

Leeuwarden – Natuurlijk leeft de familie in Fryslân mee met de schaatsers en schaatssters die succes hebben tijdens de Olympische Spelen in Turijn. Zoals onder meer de ‘beppe’ van Ireen Wüst in Leeuwarden die bij haar kinderen genoot in Leeuwarden en Menaldum. En Linda Mourits-de Jong, die het huis vol dorpsgenoten had in Britswerd om de verrichting van haar ‘broertje’ Bob de Jong op het televisiescherm te volgen.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

‘Vak tien’ verbolgen over brief Heerenveen

Heerenveen – De supporters van SC Heerenveen uit vak tien, beter bekend als het sfeervak Nieuw Noord, hielden zondasgmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda een ludieke protestactie. Ze maakten met spandoeken met teksten als ‘censuur’, ‘clubliefde = stadionverbod’, ‘wanbeleid’ en ‘discrimineel’ hun ongenoegen kenbaar naar aanleiding van een brief die de supporters vrijdag van de directie van Heerenveen hadden gekregen.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Benefietduel Cambuur tegen Molukse selectie

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden speelt dinsdagavond een benefietwedstrijd tegen Molukse profs. De opbrengst, die De Wilde Ganzen met 70 procent verhoogt, is voor een tehuis van de stichting Kinderen van Amurang, opgericht door de Leeuwarders Ritsko van Vliet en Watse Tigchelaar. De stichting wil het welzijn van de Indonesische kinderen in Amurang op Noord-Sulawesi verbeteren.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Drachtster Boys over de schreef

Drachten - Drachtster Boys-trainer Jan ten Hage heeft het sinds zaterdag even gehad met enkele spelers na het bekerduel van zijn ploeg tegen BlauwWit’34. Routiniers als Theo Los en aanvoerder Geert de Jong gingen bijvoorbeeld over de schreef en moesten met rood van het veld. Ondanks het slechte spel en twee man minder versloeg de thuisclub de Leeuwarders.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Friese hoofdklassers verder in bekertoernooi

Leeuwarden – De Friese hoofdklassers die zaterdag in actie kwamen in het noordelijk bekertoernooi maakten geen fout. In het spoor van Drachtster Boys kende Harkemase Boys weinig problemen bij vierdeklasser Bakkeveen. Zondaghoofdklasser Sneek had op zaterdag wat meer moeite met Flevo Boys, maar won vanaf de stip.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Flyers begint met goed gevoel aan play-offs

Heerenveen – Vadeko Flyers begint dinsdagavond met een goed gevoel aan de halve finale in de strijd om de landstitel tegen Geleen. De Heerenveense ijshockeytrots versloeg zaterdag thuis Amsterdam, dat de reguliere competitie als koploper eindigde. De wedstrijd, waarin niets op het spel stond, eindigde in 5-2 voor Flyers.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Italiaanse dubbelslag voor stal Langeweg

Wolvega - De beste driejarige draver van Italië staat in training in Nederland, maar de Italianen weten het nog niet. Zaterdagavond won Hugo Langeweg junior in Wolvega met de debuterende Genny di Jesolo in een onwaarschijnlijk snelle 1.16,7 over 2100 meter. De merrie is in het bezit van Stal Amsterdam en die hebben straks nog een ijzer in het vuur voor de Italiaanse klassiekers. Een uur eerder won Langeweg namelijk ook al met Gala dei Bessi.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Michaud maakt er een driedubbel feest van

Utrecht – Cédric Michaud declasseerde gistermiddag in Utrecht het hele peloton marathonschaatsers en maakte er een driedubbel feest van. Op de dag dat de Fransman dertig jaar werd, pakte hij ook de dagzege en sloot de competitie af met een royale voorsprong op Ingmar Berga (Hoogeveen) en Jan Maarten Heideman uit Oldebroek. Sintnykster Jeroen de Vries was dit seizoen de beste Fries op de zesde plaats.

Sportdinsdag, 28 februari 2006

Werle in Franeker beste snelschaker

Franeker – De Friese grootmeester Jan Werle heeft het dertigste Open Friese snelschaaktoernooi in Franeker op zijn naam geschreven. De gesloten Friese titel ging echter naar Mighiel de Jong omdat Werle niet in aangesloten bij de Friese schaakbond. Werle behaalde uit negen partijen 7,5 punten, De Jong eindigde vlak erachter met 7 punten.

Weerdinsdag, 28 februari 2006

Wisselvallig


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties